Pogoste napake, ki tudi najboljša razmerja spremenijo v slaba

Pogoste napake, ki tudi najboljša razmerja spremenijo v slaba (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2017

Ne glede na to, kako trdno razmerje imate, lahko takšne napake zamajejo temelje in vas popeljejo v začaran krog prepirov. Preverite, česa v zvezi ne bi smel početi.

1. Pričakujete, da ima partner telepatske sposobnosti

Pa jih nima in to ste verjetno izkusili na manj prijeten način. Partner ne more vedno vedeti, kaj se dogaja v vaši glavi, zato ne pričakujte, da boste dobili, kar želite, če niste tega povedali na glas. Enako je pri zamerah. Če ne date jasno vedeti, kaj vam ni všeč, ne pričakujte, da bo partner to nehal početi sam od sebe. To ni znak, da vas ne ljubi dovolj, ampak pomankanje komunikacije. Zato začnita pri tem. Trudita se vedno povedati, kaj vama leži na duši, česa ne želita in kaj vama je všeč. Zveza bo stekla precej bolj gladko.

2. Skrivnosti

Zaupanje je krhka zadeva, tako kot porcelanasta punčka. Če pade na tla in se razleti, boste porabili veliko časa za lepljenje polomljenih kosov in na koncu ne bo enaka kot prej. Enako je z zaupanjem. Skrivnosti so prav tako laži, ne glede na to, kaj si govorite. Ko partner izve resnico in ta ne pride od vas, boste omajali zaupanje in porušili, kar ste tako dolgo gradili. Ne govorimo o skrivanju darila za rojstni dan, ampak tistih pomembnejših stvareh, ki jih želite prikriti. Med vama raje vzgajajta ljubezen kot skrivnosti.

3. Rešujete njegove/njene probleme

Ko naredite napako, si verjetno ne želite nekoga, ki bo pametoval, kaj ste storili narobe in kako bi morali vse skupaj popraviti. Potrebujete le nekoga, ki bo prisluhnil vašim težavam in vaši plati zgodbe. Natanko to morate nuditi tudi partnerju. S tem ko stresate nasvete o njegovih/njenih težavah, zadevo le poslabšujete in tvegate prepir. Namesto tega se usedite poleg njega/nje in tokrat prevzemite vlogo poslušalca.

4. Pričakujete, da vas bo osrečil/a

Partnerju mora biti pomembno, da ste srečni, prav tako kot mora vam biti mar za njegovo/njeno srečo. Vendar biti v zvezi ne pomeni, da se spremenite v otroka, katerega potrebe zadovoljujejo drugi, ker sam tega še ni zmožen. Veste, kaj vas osreči, zato sami poskrbite, da se obdate s takšnimi osebami in stvarmi. Ostanite samostojna oseba tudi v razmerju in poskrbite zase, kot ste to počeli prej. Ne prelagajte ustvarjanja svoje srečne prihodnosti na partnerja.

Preberite tudi: