"Poljubila sem veliko žabcev ..."

"Poljubila sem veliko žabcev ..." (foto: shutterstock) shutterstock
7. 6. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Pot do (ne)polnega princa ali princese je kot pregovor 'Prek trnja do zvezd'.

Imate tudi vi seznam in pričakovanja, kakšen naj bi bil vaš bodoči partner oz. partnerica?

Želim nekoga, ki ima enako izobrazbo kot jaz in prihaja iz podobnega okolja in ima enake vrednote ter mora biti:

• visok (ker rade nosite visoke pete) oz. visoka

• temnolas/blondinka

• privlačen/čedna

• čustveno inteligenten/inteligentna

• imeti mora dobro postavo

• aktiven/aktivna

• ljubitelj/-ica živali ali ne

• samozavesten/samozavestna

• lasje (barva, oblika, brez ...)

• in tako naprej ... Poznano?

Popolnost NE obstaja

Ljudje si včasih postavimo res velike zahteve, kakšen naj bi bil naš partner oz. partnerica in kakšne lastnosti bi moral imeti. A dokler pri vsem natančno in v celoti vztrajamo, ne bomo prav kmalu našli želene ljubezni, kajne?

Ni res? Dlje boste čakali, prej boste kot oseba ob oknu na zgornji fotografiji. Ljubezen in dober odnos je težko najti. In internet nam ni ravno v pomoč. Ravno nasprotno. Z raznimi spletnimi aplikacijami, kjer vse temelji na fotografijah, se izgublja pomen vrednot, značaja in kvalitet, ki jih ima vsaka oseba.

Popolnost ne obstaja, POPOLNA OSEBA prav tako ne. Če tega še niste ugotovili, se ozrite naokoli. Preverite pri svojih prijateljih, družinskih članih, ali imajo njihovi partnerji vse lastnosti, ki si jih oni želijo. Seveda ne, pa so kljub temu še vedno zaljubljeni, spoštovani in imajo lep odnos, pa čeprav niso popolni. Verjetno vam bodo povedali, da sploh niso imeli seznama. Tudi sama ga nisem imela in sem na tej poti do svojega nepopolnega princa, prav tako kot večina, poljubila veliko žabcev.

Vrednote in lastnosti

Nekateri mislite, da potrebujete osebo, s katero se bosta ujemala v vsem. Imela enake hobije, rada podobno hrano, imela podobna razmišljanja. To ni potrebno. Kar je pomembno za ujemanje, so enake vrednote in nekaj dobrih lastnosti, ki so vama skupne.

Moj mož na primer ima lastnosti, ki so zelo pomembne pri vsakem. Je prijazen, ima spoštljiv odnos, me spravlja v smeh, želi preživljati čas z mano in se tega veseli. Trudi se, me sprejema z mojo družino in prijatelji. Tudi čas skupaj, ko sva v tišini, je prijeten. Ponuja mi oporo v težjih časih in izzivih, zvečer ob kozarcu vina ali čaja posluša (vsaj z enim ušesom), kaj sem počela čez dan. Je moj najboljši prijatelj in moja sorodna duša.

Imava tudi podobne vrednote. Ceniva pošteno delo in prosti čas, skrbiva za zdravo življenje, podobne poglede, spoštujeva mnenje drugega.

Moram pa priznati, da mi ni bil najbolj všeč njegov način oblačenja, niti ni moški, ki je po videzu podoben hollywoodskim igralcem. Takratne 'prijateljice' so mi celo rekle: "Ti bi si pa ja lahko boljšega našla." Kako neresnično. Pomembno je, kaj ima oseba v glavi in kaj nosi v srcu. Če imamo priložnost spoznati tako osebo, je najmanj, kar lahko naredimo, da ji damo priložnost.

Tako ali tako na tej poti poljubimo veliko žabic in žabcev. Vsako dobro in srečno partnerstvo se začne s prvim zmenkom.

Naša 'matchmaking' agencija za povezovanje samskih

Če imate neizprosen seznam nepogrešljivih in natančno določenih lastnostih, ki jih mora vaš bodoči partner ali partnerica imeti, naša agencija ni prava za vas. Mi sodelujemo z osebami, ki so na višji čustveni in življenjski ravni in so pripravljeni iti na zmenke oziroma srečanja, ki jim jih priporočamo.

Seveda nikogar v nič ne silimo, niti na srečanja proti njihovi volji. Aktivno spodbujamo in opogumljamo, saj nikoli ne veš, kako se boš z nekom ujel, dokler ga ne srečaš osebno. Kolikokrat slišim od starejših parov z zavidljivo skupno življenjsko dobo, da nista verjela, da bosta skupaj dlje kot nekaj mesecev, ker sta si tako različna. Pri nas naredimo seznam vaših vrednot in lastnosti, želja in ciljev, ki jih izrazite kot vam pomembne in jih iščete pri bodočem parterju oz. partnerici. Predstavimo vam osebo, ki se ujema z vašimi željami in pričakovanji, verjetno se ne bosta ujemala v vseh skupnih ciljih, a vsekakor se bosta v vseh pomembnih vrednotah in lastnostih.

Poudarjam, nimam čarobne palčke in NE MOREM USTVARITI OSEBE, kot si jo želite samo zato, ker ste plačali storitev. Sodelujem z resničnimi osebami, ki so mi zelo všeč in vsi imajo eno skupno lastnost – iščejo in želijo si nekoga, s katerim bodo delili življenje. Zato smo tu mi, da priporočamo, s kom se srečajte in na tem temelji naš uspeh, nikakor pa ne moremo uspeti, ne vi ne jaz, z zavračanjem srečanj.

Po prvem srečanju oz. zmenku spodbujamo ponovno srečanje, razen če se z osebo resnično niste dobro ujeli. Vsi vemo, da so prvi zmenki včasih težki in bolj podobni razgovoru za službo, težko se sprostimo in velikokrat si nismo najbolj podobni. Zato spodbujamo ponovno srečanje in lepo je, če smo pripravljeni dati drugo priložnost, v drugem okolju. Tudi sama se nisem zaljubila v svojega moža na prvem zmenku, potrebnih je bilo kar nekaj njih, da sva se počutila v družbi drugega udobno.

Kemija in metuljčki so na prvem zmenku redkost

Včasih ljudje na prvih zmenkih pričakujejo ognjemete in po zmenku metuljčke v trebuhu, če tega ni, napačno sklepajo, da ni privlačnosti, in menijo, da je dolgoročno ujemanje nemogoče. Ta kemija ne pozna formule. Ni je in noben 'matchmaker' je ne more ustvariti. Lahko pa se razvije, sčasoma prek spoznavanja in srečevanja, vendar nikakor ne morete pričakovati od sebe, da bo kar 'skočila ven' na prvem zmenku. Včasih počasi zagori in se nato močno razplamti, vsaj tako je bilo pri meni, ko sem spoznala svojega moža.

V bistvu mi je ravno zadnjič ena dama na svoji poroki zaupala, da je s svojim ravno poročenim možem (takrat še samskim), kateremu sem jo predstavila, v resnici povezala šele na četrtem zmenku ... Rekla sem ji, predstavljaj si, da ne bi šla na zmenek in nato sebi in njemu dala še nekaj priložnosti? Ne bi se poročila s tako čudovito osebo, ki je postala tvoj prijatelj, zaupnik, ljubimec in opora.

Nikakor in nikoli ne spodbujamo neskončnega števila nesmiselnih srečanj, samo zato, ker je možnost, vedno samo, če dopuščate in prav tako vsakič naslednjič. Pojdite na zmenek, srečanje, saj je samo ena kava, čaj, kozarec vina. Resnično nimate česa izgubiti, razen priložnosti spoznati čudovitega partnerja, kot sem ga sama, in ga je že kar veliko oseb, s katerimi sodelujem.

Z ljubeznijo,

MILENA PLEŠKO

je ustanovila prvo certificirano agencijo za matchmaking v Sloveniji. Profesionalno povezuje resne samske, izključno na osebnem nivoju. To je v celoti off-line storitev, diskretno in zaupanja vredno. Vsakega osebno spozna, se ji posveti in jo poveže po vrednotah željah in ciljih z ujemajočo se osebo. Lahko ji pišete na info@aglaia.si ali jo pokličete na 041 30 80 90 in obiščete njeno spletno stran www.aglaia.si.

Značke: liza revija

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri