"Poročena sem 13 let in NIKOLI se nisem slekla pred svojim možem" (osebna zgodba)

"Poročena sem 13 let in NIKOLI se nisem slekla pred svojim možem" (osebna zgodba) (foto: profimedia) profimedia
29. 10. 2022

Kaj menite o njenem razmišljanju? Sami ravnate enako?

"Pravzaprav mislim, da bi bili vsi bolj srečni v zakonu, če bi ravnali tako. Ko se bliža večer, skočim v kopalnico, se uredim in preoblečem v pižamo. V spalnico pridem oblečena in pripravljena na spanje. Tako sem vedno počela in vedno bom. 

Prav tako možu ne dovolim v kopalnico, ko sem na stranišču ali se ličim. 

Mož je po naravi bolj sproščen in ne da toliko na intimo posameznika, vendar je vajen mojega vedenja in ga ne moti. Slišala sem že, da druge ženske s svojimi partnerji delijo kopalnico, ko se npr. depilirajo, opravljajo potrebo, se prhajo in podobno. Nikoli nisem razumela, kako lahko to dopustijo. Prepričana sem, da s tem, ko določene stvari zadržim zase, ohranjam iskrico v zakonu - če ugasne, si lahko zakonca pomahata v slovo. 

Nikoli nisem v prisotnosti svojega moža opravljala higienskih stvari in tako bo tudi ostalo. 

Kako pari, ki vse to počnejo skupaj, sploh še čutijo privlačnost? Nič čudnega, da ima toliko ljudi afere. 

V zakonu je potrebno ohraniti nekaj skrivnostnosti, saj hitro pademo v rutino gospodinjskih opravil in skrbi za otroke. Nočem še prispevati k temu s tem, da se preoblačim pred možem in kar tako razkazujem svoje telo. 

Preoblačenje pred partnerjem ni le neprijetno, če je enemu od njiju nerodno, pač pa tudi ubije strast. Nič ni bolj odbijajočega, kot gledati nekoga, kako skuša nase spraviti hlače ali majico. 

Ne razumite me narobe, mož me je že videl golo in tudi v situacijah, kot je porod, dojenje, izčrpanost ... 

Vendar mu tudi takrat nisem dovolila vstopiti v kopalnico, ko sem šla na stranišče ali se depilirala. V preteklosti so se ženske preoblačile na samem, dandanes pa se takoj, ko pridejo iz službe, slečejo pred partnerjem in oblečejo udobnejša oblačila. To po mojem mnenju škodi razmerju." 

Vir: metro.co.uk