"Sem res nevesta iz pekla, če želim takšno poroko?" (osebna zgodba)

16. 5. 2024
Deli
"Sem res nevesta iz pekla, če želim takšno poroko?" (osebna zgodba) (foto: Profimedia)
Profimedia

Kdo postavlja pravila na poroki in kdaj je želja preveč? Bi rekli, da je šla nevesta predaleč?

Poroka je najlepši dan za mladoporočenca, pa tudi precej stresen in naporen dogodek, ko je potrebno vse pripraviti in se truditi, da bi izpadlo kar se da popolno. Tega se je začela zavedati tudi bodoča nevesta, ki si je na svoji poroki zaželela ... Preverite v nadaljevanju. 😉

Uporabnica strani Reddit je bralcem zastavila vprašanje, ali je res grozna nevesta, če na svoji poroki postavlja svoja pravila. 

Zapisala je: 

Čez kakšen mesec se bom poročila. S partnerjem imava eno leto staro hčerko, ki bo ena od deklet, ki na poroki posipajo cvetje. Ko sem prvič omenila, da bi rada imela poroko brez otrok, je moja sestra brž pripomnila, da bi bilo edino pravilno, da imam dekleta, ki posipajo cvetje, in da za to nalogo prosim tudi njeni hčerki. Ker nisem želela komplikacij, sem ji ugodila in se odločila, da bom imela tri "cvetlična dekleta". 

Naj povem, da se s sestro precej razlikujeva. Sama sem precej preprosta in takšna so tudi moja oblačila, običajno ne nosim ličil. Pri sestri je ravno obratno: obožuje lepe obleke in nikdar ne stopi iz hiše nenaličena. Najini otroci sledijo svojim mamam, če se lahko tako izrazim. 

Sestri sem poslala nekaj predlogov za obleke za cvetlična dekleta in odgovorila mi je, da ni prepričana, da bodo njenima puncama všeč. Iskala sem dalje in naletela na obleko, ki mi je bila zelo všeč, poleg tega so bile na razpolago številke za vsa tri dekleta. Sestra jih je naročila in mi hitro poslala posnetek svojih deklet, oblečenih v izbrane obleke.

Mrščili sta se in govorili, da se ne bosta nasmehnili, ker jima oblačila niso všeč. 

Rekla sem ji, da bom še malce pobrskala, vendar bo vsaka obleka preprosta, ker je takšen moj stil in si tega želim. Sestra pa je sama naročila veliko oblekic z naborki, pentljami in čipkami ter v barvah, ki mi niso bile všeč. Izbrala je celo obleko, za katero ni bilo številke za mojo enoletnico. Potem je poslala nekaj predlogov za obleko za mojo malčico, ki so bili čisto nasprotje tega, kar si želim. 

Opomnila sem jo, da je to moja poroka in da želim, da cvetlična dekleta nosijo preproste obleke, ker je tudi moja poročna obleka zelo preprosta. Odvrnila je, da se zelo trudi in da zagotovo obstaja način, kako osrečiti vse prisotne. Sem res nevesta iz pekla, če želim sama izbrati obleke?"

Kako bi ji svetovali? Se strinjate z njo? Eden od komentatorjev je zapisal: 

"Škoda bi bilo, da dekleta tvoje sestre zamudijo celo poroko samo zato, ker jima niso všeč obleke, ki si jih izbrala. Če ne želita biti cvetlični dekleti in nositi oblačil, ki si jih izbrala, potem se spet osredotoči na poroko brez otrok. Če ne želita priti, je to njuna odločitev."