Kako jo pripraviti za vročo noč

Kako jo pripraviti za vročo noč (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
3. 10. 2012

Sposobnost ženske za doživetje orgazma je zelo odvisna od tega, ali je pod stresom in ali jo muči občutek tesnobnosti. Tako lahko tudi pojasnimo, zakaj ženske nimajo težav z doseganjem orgazma, kadar so same s seboj in svo­jim vibratorjem.

V neki raziskavi, pred leti opravljeni na Nizozemskem, so znanstveniki pokukali v ženske možgane s pomočjo pozitronsko emisijske tomografije, medtem ko jo je njen partner stimuliral do orga­zma. Med poskusom so opazili, da je bil predel možganov, ki ga povezujejo z delovanjem negativnih duševnih stanj stresa in tesnobnosti, ime­no­van amigdala, med in pred orgazmom izredno neaktiven.

Raziskava je torej pokazala, da je sposobnost ženske za doživetje orgazma zelo odvisna od tega, ali je pod stresom in ali jo muči občutek tesnobnosti. Tako lahko tudi pojasnimo, zakaj ženske nimajo težav z doseganjem orgazma, kadar so same s seboj in svo­jim vibratorjem.

Če torej želite večerni ognjemet v postelji, začnite s pripravami že zjutraj!

Zgodaj zjutraj

Povejte ji, kako zapeljiva je v krilu

Dokazano je, da je njena raven androgena najvišja zjutraj in najnižja zvečer, kar pomeni, da ji je največ do seksa dopoldne. V resničnem življe­nju pa ob šestih zjutraj razmišlja o sestanku ob devetih, prometnih zamaških in nakupu tablet proti glavobolu.

Vaša naloga je, da jo pripravite do tega, da bo kljub napornemu dnevu premišljevala o vas, začenši s skupnim pripravljanjem jutranje kavice, poljubom za dobro jutro (de­janje naklonjenosti) in pohvalami glede njenega videza (seksualni namig).

Pustite ji tudi, da sama da pobudo oziroma prevzame vodstvo med spolnim odnosom (občutek moči). To so prvi koraki do sproščenosti.

Opoldne

Pošljite ji elektronsko sporočilo ali jo pokličite

Moški se večinoma odzivamo na zunanje, vid­­ne dražljaje. Ženske pa ponavadi na no­tra­nje dražljaje, denimo na misel ali spomin na kak seksualni oziroma romantični dogodek.

Ko boste vzpostavili opoldanski stik z njo, in to vsekakor morate storiti, imejte v mislih va­jin partnerski odnos, ne spolnosti. Vem, da veste, o čem vam govorim.

Primer: žena mojega prijatelja obožuje Italijo. Zato ji vsakič, ko jo hoče spraviti v dobro voljo, pošlje po elektronski pošti fotografijo s katerega od njunih številnih izletov v Toskano, kjer se imata vedno lepo in se počutita še posebno medsebojno povezana. Tako ji pač on pove, da jo ljubi.

Prednost tega sistema: če ima stresno službo, jo bo vaš klic nekoliko razbremenil. To je še en korak na poti do sprostitve.

Končno doma

Ko pridete domov, jo tesno objemite

Se vam je po seksu ne da zmeraj ljubkovati? Torej opravite s tem že prej. Ker ima za seboj stresen dan, je njena raven kortizola zelo visoka. Torej potrebuje oksitocin, čemur po domače rečemo ‘ljubkovalni hormon’, ki ublaži učin­­ke stresa in vzpodbuja občutek medsebojne povezanosti.

Tvorbo oksitocina vzpodbudi že 20-sekundni objem. Ja, vem, da ste tudi vi pod stresom, toda stres lahko pri moških celo dvigne poželenje.

Zvečer

Na hitro malo počistite

Gre za tipično žensko odzivanje na stvari. Ženske opravijo večino gospodinjskega dela. Je že vse narejeno? Če je, bo v trenutku sproščena.

Ponoči

Natočita si kozarec vina

In ugasnita televizijo. Do odklopa vaju lahko pripelje le pogovor. Ženske predvsem potrebujejo, da jih partner posluša in da se počutijo povezane. Torej je zelo po­membno, da res poslušate, kar vam govori.

Kasneje lahko spet vklopita televizijo oziroma DVD in si ogledata kaj smešnega. Na dnevnik ob 22. uri pa raje pozabita.

V postelji

Ugasnite luči

Eden izmed poglavitnih razlogov, zakaj se ženske ne morejo sprostiti med seksom, je njihovo mnenje o lastnem telesu. Zato zastrite luči. Idealno je, če prižgete svečo.

Najboljša predigra je pogovor. Tih klepet nadgrajuje proces sproščanja in vama poma­­­­­­­­ga, da se povežeta. Pogovarjajta se o psu, otrocih, dogodkih v prihodnjem tednu ...

O vsem, kar krepi občutek, da delujeta v paru. Toda vzpodbujajte tudi pogovor o spolnosti. Nikar ne bodite užaljeni, če omeni, da ji je bil všeč Brad Pitt v Oceanovih 13. Ni edina. Rezultati anket kažejo, da kar 76 odstotkov žensk v postelji sanjari o drugem moškem.

Povejte ji, da se vam zdi to v redu. Še več, spodbudite jo, naj nadgradi svojo fan­­tazijo. Fantazija je sestrična sanj in pomaga možganom, da se odklopijo. Mor­da je zan­­jo ključnega pomena prav to, da zapre oči in pusti mislim, da odtavajo daleč proč.

Pomembna je tudi enakomernost. Če si hočete predstavljati, kaj to pomeni, pomisli­te na enakomerno valovanje valov, ki je hip­notično pomirjujoče. V nasprotju z moškim orgazmom se lahko ženski zaustavi kadarkoli, tudi če se je že začel.

Zato­rej: če se bliža vrhuncu, nikar ne prenehajte delati tega, kar v tem trenutku počnete.

Minute po tem

Ljubkujta se

Menda niste mislili, da se lahko temu izognete?

Rober Ravnikar