Pot do njenega srca

20. 4. 2007

Kar 1000 žensk smo prosili, naj ocenijo dogajanje od usodnega pogleda do jutra po ... ehm, tem. Iz odgovorov smo za vas sestavili izčrpen vodnik za uspešno snubljenje.

1. Kako naj jo povabim ven?

 • DA: Čim bolj običajno in neposredno. Pokličete jo in ji predlagate: "Všeč si mi. Bi šla z mano na večerjo? Kaj praviš na petek?"
 • NE PRIPOROČAMO: Izmislite si kaj duhovitega, a ljubkega: napišite ji zabaven SMS.

"Ustrelite direkt in jo pova­­­­­bi­te na zmenek," pravi Caroline Tiger, avtorica knjige Kako se obnašamo: zmenkarije in seks. Tako bosta že na samem začetku na isti valov­ni dolžini."

"Ne bodite preveč sluzasto kičasti," dodaja Amy DeZellar, ki na svojem blogu DatingAmy.com.

Pretirano pocukrano besedičenje zagotovo za vedno pogasi iskrico, ki bi lahko zanetila požar. Zato si zapomnite: bodite samozavestni, a ne nujno tudi prepričani, da bo zares rekla DA.

Se vam že zdaj tresejo hlače? Izmislite si neobičajno povabilo. Kar 25 odstotkov žensk zatrjuje, da jim je všeč, če povabilo izrečete nenapovedano, med popolnoma običajnim pogovorom.

Iskrenosti ne zamenjajte z zavrnitvijo:

Več kot 49 odstotkov žensk, ki na vaše povabilo odgovorijo, da imajo drugačne načrte, vas ne odslovijo zato, ker vas ne bi marale. Preprosto hočejo, da moledujete za njihovo družbo. Pazite, da iskrenosti ne zamenjate z zavrnitvijo. Če ste ji všeč, vam bo povedala, zakaj ne more z vami na večerjo, in če boste imeli srečo, bo sama predlagala kak drug dan.

2. Kako do intimnega posladka, ki sledi večerji?

 • NE PRIPOROČAMO: Povabim jo k sebi domov.
 • DA: Povabim jo na odličen sladoled, ki ga strežejo v bliž­njem lokalu.

Pomemben del us­pe­š­ne­ga zapelje­van­ja je počasno, a vztrajno pomikanje proti želenemu cilju in ne nenapo­vedan skok s poprovega zrezka v njen modrček. Z aperitivom vam je končno uspelo prebiti led, zdaj je pravi čas za dogajanje, zaradi katerega sta pravza­prav tukaj. Zdaj je na vrsti otipavanje in­tim­ne­ga terena.

"Gre za kemijski labora­torij," pravi DeZellarjeva. "V lokalih, kot je McDonald's, in restavracijah velikih nakupovalnih centrov bosta težko preverjala, kako dobro se ujemata."

Od­peljite jo v manj­­­­­­ši prijeten lokal.

Opra­vi­te kratek test: z roko se večkrat dotaknite njenega hrbta in počakajte na reakcijo.

In če se zgodi 'spodrsljaj':

Čeprav ste največje teslo pod soncem, vam spodrsljaja ne bozamerila, če se boste pravilno odzvali. Stavek "Oh, oprosti, malo me je zaneslo. A zgodi setudi najboljšim!" pospremite z rahlo naivnim nasmeškom in nesporazum bo v trenutku pozabljen. Dlje ko boste zavlačevali z opravičilom, globlje v živi pesek se boste pogreznili.

3. Kako naj jo povabim k sebi domov?

 • NE PRIPOROČAMO: Kar naravnost: rečem ji, da jo želim bolje spoznati in da ne želim, da se večer že konča. Če bo za stvar, bo že prišla.
 • DA: Povabim jo na skodelico kave, na ogled odličnega filma ali pa jo zvabim z zanimivo novo knjigo, ki bi ji jo želel pokazati.

Je že res, da je poštenost lepa čednost, a v tem primeru se boste prej opekli kot ne.

"Če mi moški reče: Bejbi, greva še malo k meni, to avtomatično pomeni, da sem z njim pripravljena skočiti v posteljo," pravi Amber Madison, avtorica knjige Zapeljevanje, obsežni vodnik po seksu in seksualnosti.

Neposredno povabilo morda nekatere ženske vzburja, a takšen pristop večinoma vodi v katastrofo.

Preden izreče­te usodno povabilo, bodite pozorni na znake, ki kažejo, da ste ji všeč. To je lahko že nedolžen dotik roke na poti od lokala do avta. Če o uspehu niste popolnoma prepričani, naj izbere dama: skodelica kave pred spanjem pri vas doma ali na nevtralnem terenu.

Zdaj pa je čas za št. 4 ...

4. Le pet minut še imam, da počistim svinjak. Česa naj se lotim?

 • NE PRIPOROČAMO: Poskrbim, da je spalnica nadvse privlačna.
 • DA: Na hitro še enkrat počistim kopalnico.

"Ko enkrat že pristanem pri njem doma, obstaja kar 75 odstotkov možnosti, da bova pristala med rjuhami," pravi ena od žensk, ki so sodelovale v anketi. "Edino, kar me od tega lahko odvrne, je umazana kopalnica."

Na stene hodnika in ob vrata kopalnice pa ne pozabite obesiti fotografij s potovanj in tistih, na katerih ste slikani s prijatelji (v tej skupini naj ne bo vaših bivših ljubezni) in sorod­niki. Tako boste najlaže pokazali, da premorete čustva še za kaj drugega kot za strastno valjanje po postelji, fotogra­fije pa bodo tudi odličen povod za zanimiv pogovor.

Ali vaša spalnica še najbolj spominja na bordel?

Zares pomembno je, da je čista. In ne pretiravajte s pretirano erotičnim ambientom, zato pozabite na vrtnične lističe in indijska kadila. Raje pripravite svečnik in nanj nasadite novo svečo. Vse drugo bi bilo odveč.

5. Kdaj je čas za prvi korak?

 • DA: Kmalu zatem, ko steče pogovor in ko se oba malo sprostiva.
 • NE PRIPOROČAMO: Nanjo navalim takoj, ko zapreva vrata dvigala ali stanovanja.

Le 22 odstotkov vseh anketiranih žensk nam je zaupalo, da jim je všeč, če prvi korak na poti k seksu naredite že v lokalu, v taksiju ali celo na stopnišču pred svojim stanovanjem.

"Najraje vidim, da me moški strastno poljubi takoj, ko vstopim v njegovo stanovanje. To me spravi v erotično razpoloženje," nam je zaupala ena od njih.

A potem naj ta okusna jed, ki ste jo pripravili do vretja, počiva vsaj 15 minut. Razvajajte gostjo, ponudite ji dobro pijačo in izberite primerno glasbo. Če želite nedolžni zmenek spremeniti v zapeljevanje, zbirka največjih uspešnic skupine Sex Pistols najverjetneje ne bo tista, s katero boste zanetili zažigalno vrvico.

6. Kakšen naj bo prvi konkreten korak?

 • DA: Prijateljsko jo dregnem ali se je na rahlo dotak­nem. Iskrica preskoči in že se je lahko povsod dotikam.
 • NE PRIPOROČAMO: Za sprostitev navržem trapasto šalo.

Ste pred zahtevno nalogo: kako prek ograje z elek­tričnim pastirjem pritisniti poljub na želeno mesto? Od­prite oči in iztegnite vse tipalke: če se bo na vse pretege trudi­la zapolniti trenutke tišine, vedite, da še ni zrela za vaš napad.

Počakajte, da se bo sprostila, nikakor je ne napadite iz zasede. Prosite jo, naj vam pomaga pripraviti pijačo. Naj vam, na primer, iz hladilnika prinese led.

In ne pretiravajte s poljubljanjem! Namesto da ji jezik porinete globoko v grlo ali ji ga zatlačite v uho, jo raje večkrat poljubite na usta, na vrat ali na lice. Če se bo na vaše poskuse strastno odzvala, boste na konju.

Kaj storiti, če ste precenili situacijo in izbrali napačen trenutek?

Dodajte še kanček hudomušnosti: "Uf, oprosti. Počutim se, kot bi te povozil s cestnim valjarjem." Slaba polovica žensk namreč zatrjuje, da neuspeh pri prvem poskusu še ne pomeni, da je bitka izgubljena.

7. Temperatura narašča. Kdaj je čas za kaj resnejšega?

 • NE PRIPOROČAMO: Počakam na njen predlog. Ne bi ji smelo biti nerodno izraziti svojih želja.
 • DA: Sledim njenim namigom. Če ji roka z mojega obraza zdrsne pod mojo srajco, potem tudi sam nadaljujem v tem stilu.

"Večina žensk je prepričanih, da moški nimajo nikakršnih pomislekov pri stop­njevanju dogajanja na prvem konkretnem zmenku," pravi Worickova.

Ženska bo naredila prvi korak samo takrat, kadar bo sproščena in se bo počutila varno. Pozorno sledite dogajanju: intenzivnejši poljubi in strastnejši dotik pomenijo, da je pripravljena na naslednjo stopnjo igre. Z rokami zdrsite na njene boke ali prsi in opazujte reakcijo. Če se nanje odzove z vzdihi in zapre oči, nadaljujte.

V nasprotnem primeru ustavite konje in se malce dlje pomu­dite na prvi stopnji igre. Ko izpod vajinih oblači kuka že precej gole kože, je čas za zamenjavo lokacije.

8. Kaj naj počnem med predigro?

+ Vzamem si čas in jo poljub­ljam, dokler ni povsem razvneta.

Pozabite na intimno masažo, saj je popolnoma iz mode. “Ta trik je preveč prozoren, ” pravi Madiso­no­va. “Vsaki ženski bo takoj jasno, kam vse skupaj vodi. ” Enako velja za vrtnične lističe med posteljnino ali morje čajnih svečk v spalnici. “Ženske smo pri teh zadevah zelo občutljive in situacijo zelo hitro označimo za sluzasto, ” pra­­­vi Tigerjeva. Ne kompli­cirajte. Vsaj deset minut jo poljubljate, preden se lotite odstranjevanja nadlež­nih oblačil z njenega telesa. Dotikajte se je prek oblačil in se postopno približujte goli koži. Stopnjujte pričakovanje. Bolj ko jo boste ogreli med predigro, inten­zivnejši bo finale. Pojdi na #9

- Ponudim se, da ji zmasiram telo.

9. Kateri je najboljši način, da ji zlezem v hlačke?

- Sam jo slečem do golega.

Kako naj popravim napako?

Če vas v nekem trenutku prime za roko, ki se prehitro približuje prepovedani coni, to še ne pomeni, da morate

takoj vreči puško v koruzo. Dovolj je, da upočasnite tempo in nadaljujete s tem, kar ste počeli doslej.

Po njenih intenzivnejših dotikih in poljubih boste vedeli, kdaj je pravi čas za ponovitev akcije.

+ Raje imam spontanost. Slečem ji bluzo in pustim, da čevlje sezuje sama.

Enostransko slačenje je precej tve­gano. “Če se bo ženska naenkrat znašla pred vami popolnoma gola, se bo najverjetneje počutila preveč ranljivo in vsa sproščenost, za katero ste garali ves večer, bo v tre­nutku splahnela, ” pravi Madiso­no­va. Namesto da vso pozornost posvečate samo njenim prsim in se na vse pretege skušate znebiti njenih hlačk, se lotite tudi delov telesa, ki jih običajno zanemarjate. Pri slačenju si pomagajte s poljubi, z nežnimi ugrizi. “Igrajte se z oblačili, slačenje naj bo izzivalna predig­ra, ” pravi Worickova in nadaljuje: “Naj­intimnejših delov se vedno dotakni­te nazadnje. Vzemite si čas in uživajte v vsakem novem koščku go­­le kože, ki se pokaže izpod oblačil. ” Pojdi na #10

10. Kaj je cilj pravega seksa?

- Bolj ko orgazmirava, bolje je. Hočem, da z mano preživi nepozabno noč.

+ Želim se ji tudi čustveno čim bolj približati.

Pozabite na Kamasutro in neskon­­-č­no število različnih položajev. Žen­ske od prvega zmenka pričakujejo vse kaj drugega kot to. “Dejstvo, ali doživim orgazem ali ne, je pri vsem skupaj drugotnega pomena, ” pravi Madisonova. “Moški mora biti nežen, strasten in mora slediti mojim željam. ” Med poljubljanjem se občasno ustavite in ji poglejte globoko v oči. Tako se bo počutila zapelji­vo in seksi. Več kot 83 odstotkov žensk se na prvem zmenku najraje odloči za misijonarski položaj. Spre­minjajte ritem, vse dokler ne ujame­te njenega. Bolj ko ji boste ustregli, bolj bo sproščena, bolj bosta oba uživala v seksu. Pojdi na #11

11. Kako komunicirava med seksom?

- Nenehno jo sprašujem, ali uživa.

+ Pazljivo sledim njenim gibom in drugim kretnjam.

“Opisovanje seksualnih želja večini ljudi ne gre zlahka z jezika, zato ne pričakujte, da vam bo ženska že na prvem zmenku odkrila vse svoje skrite želje, ” pravi Madisonova. Več kot 39 odstotkov žensk celo trdi, da jih med seksom najbolj odbija prav govorjenje o seksu. Namesto vrtajočih nadležnih vprašanj zato raje pazljivo opazujte njeno telo. Vzburjenost boste spoznali po hitrejših ritmičnih gibih telesa in strastnih dotikih in poljubih. Pojdi na #12

12. Kaj reči zjutraj ob slovesu?

+ Kdaj se lahko spet vidiva?

Besede ob slovesu so zelo pomembne. Ne morete reči samo: poklical te bom. Svoje namene morate natančno opre­­deliti, zato raje recite: poklical te bom popoldne, in potem jo zares tudi pokličite. Še bolje: kar takoj se dogovorita za naslednji zmenek, pa čeprav šele čez več dni. “Če sta pre­skočili obe iskrici, čustvena in erotična, potem stavek 'Te pokličem kasneje' pomeni nekaj takega kot 'Adijo in veliko sreče v življenju', ” pravi Mapesova. Več kot 57 odstotkov žensk celo trdi, da si želijo, da jo spet pokličete še isti dan. “Ženske merijo vaše zanimanje zanjo po tem, kdaj jo boste poklicali, ” trdi Mapesova. “Prej ko jo boste poklicali, bolj boste podžgali njeno strast! ” ?

- Bilo je zabavno, hvala ti.

Kako naj popravim napako?

Je besno odkorakala skozi vrata? Imate natanko eno uro, da se odkupite za spodrsljaj. Pokličite jo in ji predlagajte naslednji zmenek.

Martin Pesko

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri