"Poznam skrivnost, ki bi uničila odnos z mojo najboljšo prijateljico in njeno življenje postavila na glavo. Kaj naj naredim?" (pismo obupanega dekleta)

"Poznam skrivnost, ki bi uničila odnos z mojo najboljšo prijateljico in njeno življenje postavila na glavo. Kaj naj naredim?" (pismo obupanega dekleta) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 4. 2021

Kako bi ukrepali sami, če bi se znašli v podobni situaciji? Včasih ni čisto jasno, kaj je najbolj prav ...

Zaradi ene skrivnosti je na kocko postavljeno njuno prijateljstvo. 

"Ko se je moja prijateljica zaročila, je sumila, da jo njen zdajšnji mož vara, a vendar se je z njim vseeno poročila.

Na noč njene poroke se je eden izmed ženinovih prijateljev napil in mi povedal vse o njegovi nezvestobi.

Imel je afero z njuno bližnjo prijateljico, in to tekom celotnega njunega razmerja. Še danes so si blizu in ona je pri njih pogosto na obisku. Zdaj ima moja prijateljica z njim tudi otroka.

To skrivnost sem obdržala zase.

Takrat se mi ni zdelo smiselno, da bi jih povedala, glede na to da se je z njim poročila kljub resnim razlogom, ki so v njej vzbujali sume, da jo vara.

A vendar mi je težko ostati v njeni bližini, ker to vem. Ponoči me v zvezi s tem tlačijo nočne more. Vem, da če bi bila na njenem mestu, tega ne bi mogla oprostiti, a ona je globoko v sebi vedela, da je že prej varal. Preprosto se je odločila, tega ne želi verjeti.

Nedavno mi je poslala sporočilo, v katerem me je vprašala, če je nimam več rada, glede na to da sem se tako oddaljila.

Kaj naj naredim? 

Čutim, da ne morem več nadaljevati najinega prijateljstva, ne da bi ji povedala – razžrlo me bo! Bi bilo prav, da ji povem? Njeno življenje se ta trenutek zdi tako popolno; obožuje biti mlada mamica. Ne vem, kaj naj naredim."

V razmislek ...

Na katero stran bi se postavili vi? Bi prijateljici zaupali skrivnost takoj po poroki, mogoče malo kasneje, sedaj ali nikoli? In pri tem tvegali vajino prijateljstvo?

In vi, bi radi od prijateljice izvedeli, da vas partner vara?

Svojo zgodbo je avtorica pisma delila na portalu Slate.