Predramite svoj seksualni vsakdanjik

Predramite svoj seksualni vsakdanjik (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
13. 10. 2012

Ste obupani nad svojim seksualnim življe­njem? Niste zadovoljni z intenzivnostjo seksu­alnega dogajanja? Predlagamo nekaj preprostih zvijač za boljši, strastnejši, daljši seks.

Saj vem, da na glas ne bi ni­ko­li priznali, da postelja ne škriplje dovolj intenzivno in dovolj pogosto. A zaradi takšnih manjših težav še ni treba misliti na ločitev, na mlado ljubico ali iskati primernega bioenergetika, ki vama bo povedal čudežni recept za zdravljenje te “bolezni”.

Z vsem tem lahko opra­­vite sami, le nekaj izvirnosti, poguma in truda morate vložiti. No, pa začnimo kar pri statistiki.

Raziskava, ki jo je opravila med­narodna edicija revije Men’s Health, je pokazala, da skoraj polovica moških, ki so izpolnili vprašalnik, ni naj­bolj zadovoljna z dogaja­njem med domačimi rjuhami: 19 odstotkov stanje, v ka­te­rem se je znašel njihov prija­­­teljček, označuje kot “ne ravno zavidanja vredno”, 30 odstotkov jih meni, da “so za silo zadovoljni”, 43 odstotkov pa svojo posteljno rekreacijo jemlje kot rutino ali nujno zlo.

Mirno lahko priznamo, da nikomur od nas ne bi škodilo, če bi se enkrat za spremembo malce bolj potrudil, tudi tisti trije odstotki navideznih srečnikov, ki trdijo da seksajo prav vsak dan v letu.

Junaki, ste že slišali za kakovost, ne le za štetje črtic?

Preden se poženete v knjižnico in natrenirate vse položaje iz Kamasutre, preizkusite naše metode, katerih rezul­tati (seveda pozitivni) naj bi se pokazali že po pičlih petih tednih. Kaj pa je pet tednov v pri­merjavi s 50 leti srečnega zakona?!

1. korak: Trenirajte vzdržnost

Odrekanje seksu je ena izmed prvih vaj samo­kontrole, za katero strokovnjaki seksologi trdi­jo, da ne škodi nikomur.

Predvsem jo pogosto predpišejo moškim, ki imajo težave z orgazmom: takšnim, ki ga doživijo že po nekaj zave­sljajih, in nesrečnikom, ki ga dosegajo le s te­žavo. Lahko pa metoda pomaga tudi parom, ki jih je minilo navdušenje nad seksom.

Strokov­njaki ta retrogradni fenomen razlagajo takole:

Da bi lahko še več uživali in aktivno sodelovali pri seksu, potrebuje telo počitek, ki pa ga do­sežete na dva načina:

  • Porno? Ne!

Da, prav ste prebrali. Poplava tovrstnih fotografij, ki jih najdemo na internetu, je po mnenju strokovnjakov dogajanju v spalnicah napravila več škode kot koristi.

Ra­zis­kave, ki so jih opravili v sode­lovanju z zdravniki, so pokazale, da imajo moški, ki več kot enkrat na teden po internetu intenzivno brskajo za tovrstnimi foto­gra­­fi­jami, pri pravem seksu pogosto težave z erekcijo in ejakulacijo.

Če sodite med redne obiskovalce strani s seksualno tematiko, privoščite svojim očem najmanj dva tedna počitka in jih ne mu­či­te s takšnim materialom. Med masturbiranjem ob gledanju to­vrstnih slik možgani namreč delujejo popolnoma drugače kot pri klasičnem seksu, ko sami sproducirajo popolnoma drug tip fantaziranj in pričakovanj.

Ko boste pozabili na hitro pri­pravljen ročni užitek ob računalniku, boste tudi svojo partnerko videli v popolnoma novi, privlačnejši luči.

  • Seks? Ne!

Se vam dozdeva, da ste že kar dol­go brez seksa? Odlično. Ste na dobri poti izboljšanja vajinega seksualnega življenja.

Te­čaj učenja za vnovično vzpostavitev privlačnosti pa poteka takole: z drago se zaprita v spalnico in za spremembo lezita na posteljo oblečena. Dotikajta se drug drugega povsod, le po geni­ta­lijah ne. Tako bosta našla nove (ali davno po­­zabljene) erogene točke in se spet naučila telo počasi vzburiti in pripraviti na seks.

Tistim, ki v odnosu s partnerko nimate večjih težav, bo opisani postopek popestril dogajanje v spalni­ci, sploh pa ni rečeno, da mora aktivnost pote­kati le v spalnici. In kaj priporočajo strokov­nja­ki?

“Pari naj se spomnijo svojih prvih dotikov in boječega spoznavanja telesa novega partnerja: na primer dotikanja prsi prek majice ali penisa prek zapetih kavbojk. Privoščite si vsaj pol ure takšne ‘oblečene’ igre, preden se začne dejan­ska akcija.”

Veliko parov, ki se je lotilo te meto­de, je ugotovilo, da tako na novo odkrivajo svojega partnerja in celo nove položaje in doživljanje orgazma. Naslednja faza obsega usmerjanje partnerjevega dotika ali vodenje njegove roke po svojem telesu.

Ključni element pri vsem skupaj pa je še vedno čas: za seks si vzemite vsaj pol ure. Začnite z dotiki in počasnim sla­čenjem, nadaljujte z dotikanjem in ljubkovanjem telesa (najprej vseh drugih, na koncu genitalij).

Predvsem pa se skušajte čim bolj sprostiti in veliko manj razmišljati o tem, ali ste dovolj dobri. Strah in nervoza sta glavna razloga za neuspešen seks.

2. korak: Dobro blago se samo hvali

Recimo, da ste se nove izbranke dotaknili, ne da bi si s tem prislužili zaušnico ali vihravi od­hod domov.

Še več: v bistvu ji je vse skupaj celo všeč in vašim dlanem nastavlja mesta, kjer želi, da se je dotikate intenzivneje in pogosteje.

Pri tak­šnem počasnem seksualnem zbliževanju oba partnerja navadno doživita izredno inten­ziven orgazem, še preden se pravi seks sploh začne, preden on dejansko prodre vanjo.

Zdolgočaseni pari, ki so med seksom izgubili smisel za komunikacijo (z besedami ali drugače), tudi niso še po­polnoma izgubljen primer. V začetku je izjav, kot so “to mi paše” in “daj še enkrat”, kar nekaj, sčasoma pa izgubijo pra­vi pomen, saj se večina pa­­­rov ne trudi z iskanjem no­vih položajev in odkrivanjem novih oblik ljub­ko­vanja in do­­­tikanja.

Če si boste vzeli malce več časa in upočasnili tempo, se bodo takšne izja­ve vrnile, s tem pa tudi zavidanja vreden seks.

  • Načrtujte

Morda se vam bo zdelo smešno, a dogovorjeni termin za seks deluje na seksualno mrtev par izredno poživljajoče. Zaradi pričakovanja boste ves dan dobro razpoloženi, veselje in dobro voljo pa boste tako prinesli tudi s seboj na zmenek ter v posteljo.

In kako se zadeve lotiti? Pokličite svojo dra­go v službo in si napol uradno (morda celo pri njeni tajnici) rezervirajte prost termin za skup­­no kosilo ali večerjo. Svo­jo namero podkrepite s pikantnim sporočilom SMS in z romantičnim elektronskim pismom ali dvema.

“Že sama misel in pričakovanje zmenka na razpoloženje delujeta kot afrodiziak,” pravijo strokovnjaki.

“Premišljevanje o tem, kako bi se večer lahko končal, in fantaziranje o tem, kaj se bo dogajalo v postel­ji, misli in telo pripravi na seks, kar izredno ugodno vpliva na užitek, samo izvaja­n­je in končni orgazem.”

  • Telovadite

Zdravila, kakr­­š­na je na primer slavna modra tabletka, sproščajo me­denične mišice in s tem omo­gočajo lažji pretok krvi v penis. Podoben učinek lahko dosežete tudi s stiskanjem mišic, s kate­rimi uravnavate uriniranje in ejaku­lacijo.

Takšna telovadba ne kre­pi le sa­me medenične mišice, ampak pomaga uravnavati do­gajanje “tam spodaj” ter doživ­ljati moč­nejše orgazme. Poznate vajo?

Mišice za tri sekunde stisnite, nato jih za tri sprostite. Deset ponovitev trikrat na dan bi moralo že v nekaj tednih obroditi sadove.

3. korak: Zabavajte se

V prvih dveh korakih smo se naučili, kako upo­­časnite tempo dogajanja v spalnici, kako z red­nimi vajami izboljšate intenzivnost orgazma in kako s pravimi dotiki in priročnim seksualnim orodjem - mobilnikom - svojo izbranko vzbu­rite bolj kot sicer.

Zdaj je končno napočil čas, ko si lahko privoščite tudi nekaj zabave: vaša naloga je stimulirati adrenalin, dopamin in no­re­­pinefrin.

Vsi našteti so namreč hormoni, ki telo spolno vzburijo in pripravijo za akcijo.

  • Izzivajte

Namesto ogrevanja si oglejta ne­kaj minut erotičnega filma, ki je všeč obema. Predlagamo, da ima ona v rokah daljinski upra­vljalnik, da si lahko ponovno ogleda kadre, ki se ji zdijo zanimivi, ali pa v primernem trenutku ugasne televizor.

  • Navlažite

Obvezna oprema nočne omarice, ki si jo delite s partnerko, je dobro vlažilno sredstvo ali masažno olje z dis­kretnim vonjem. Oboje vam bo prišlo prav, ka­dar si boste (a ne prepogosto) privoščili seks na hitro.

  • Raziskujte

Ne igrajte se Indiane Jonesa in ne odkrivajte predolgo in preintenzivno njene točke G, ker ji lahko postane dolgčas ali pa se vaših neprijetnih dreganj naveliča in vas naže­ne iz postelje.

Nekaj koristnih napotkov: nikoli ne potisnite prsta vanjo globlje kot do drugega členka. S prstom krožite po zgornji strani no­tranje stene (tik pod sramno kostjo).

Če boste opazili, da se začne premikati v ritmu vašega prsta, si lahko čestitate: našli ste točko, ki jo bo pripeljala do užitka, vas pa do glavne nagrade večera.

In ne pozabite: ne bodite pre­grobi, razen če vas ona prosi za to.

Začnite danes

Kaj?

Seksajta oblečena.

Kje?

Če sta otroke že spravila spat, kar na dvose­du v dnevni sobi. Če pa otrok še nimata, enkrat za spremembo ne zagrnita zaves na oknih. Psihologi so namreč ugotovili, da nevarnost ali možnost, da bi vaju kdo zasačil, poveča napetost in s tem pri­vlačnost takšnega odnosa.

Kako?

Uporabite prste, stopala, noge, jezik ... karkoli. Glavno je, da vam uspe predramiti strast v partnerki. Podoživita občutek iz najstniških let, ko sta zaradi nevarnosti, da bi vaju kdo zasačil, večino oblek pustila kar na sebi: nikoli ne veš, kdaj se bo treba obleči v treh sekundah.

Zakaj?

Za večino žensk bo to vsakokrat popol­noma nov občutek. Čutiti bla­go oblek na goli koži je lahko zelo vzburjajoč ob­čutek. In ne razmišljajte preveč o tem, da se srajca lahko zmečka ali hlače umažejo. Zakaj pa imamo pralne stroje in kemične čistilnice?!

Martin Pesko