Prikrite simpatije

27. 12. 2001

Ona je v vaši glavi. Pa bo tudi v vaši postelji?

Že nekaj let je moj zobozdravnik ženska. Da ne bo pomote, ženskega spola je že od rojstva, samo moja zobozdravnica je že nekaj let.

Je blondinka, simpatična, mlada, s koroškim naglasom in ime ji je Renata. Vse lastnosti ima, da se človek vanjo zatreska, razen takrat, ko sedim na njenem stolu in mi s svedrom v roki reče: »Široko odprite usta«.

Je tiste vrste ženska, pri kateri moškim odpovedo vsi obrambni mehanizmi. Pri njej se nikoli nisem mogel zadržati, razen takrat, ko sem zaradi bolečin stiskal pesti.

Marsikdo izmed nas sanjari o skriti simpatiji, njej pa se o naših mislih ne sanja. Obstajata dva tipa moških s simpatijami:

  • Vezan fant

Če ste poročeni (ali živite v zunajzakonski skupnosti) in se še vedno od časa do časa zatreskate v kakšno žensko, morda te simpatije uporabljate kot nekakšen multivitaminski napitek, ki zapolnjuje primanjkljaj v vašem primarnem odnosu.

To ne pomeni, da je ta podhranjen ali v resni krizi. Morda potrebujete samo kakšen vitaminček ali mineral. Ali pa ste resnično na lovu za novo družico? Samo vi poznate resnico.

  • Nevezan fant

Če niste vezani, se lahko zatreskate po mili volji in brez najmanjšega občutka krivde. Slaba stran tega je, da bodo drugi pripisovali takšni zvezi večji pomen, kot jo ima za vas. Od vas bodo morda pričakovali poroko in otroke, čeprav si želite le popestriti kakšen dan ali dva.

Katere vas privlačijo?

Kakšna je sploh vaša simpatija? V kakšne vrste žensk se največkrat zatreskate? In kaj te govorijo o vas? Mogoče vas privlačijo celo določeni poklici.

Natakarica

Velikokrat ste sami na kavi ali kakšni drugi pijači. Še preden sploh kaj naročite, vam že prinese, kar želite. Ima zapeljive noge in nosi oprijeto bluzo. Lepo vas postreže. Dobre natakarice ravnajo s stalnimi gosti kot s plesnimi partnerji, ravno prav poklepetajo z njimi in se vseskozi vrtijo okoli njih.

Razlaga: Kam je usmerjen vaš pogled, medtem ko sedite in ona stoji? V njeno oprsje - vendar to ni pohotno ogledovanje. Kompleks natakaric je povezan s hranjenjem, oziroma sesanjem prsne bradavice. Čeprav marsikateri moški obvlada kitajsko kuhinjo z vokom ali kuha v posodi Zepter, nek nedorasel del v njem hrepeni po hranjenju pri ženski.

Knjižničarka

Večina moških, ki zahaja v knjižnice, prične fantazirati o tem, da bi poleg kakšne knjige vzeli v roke še knjižničarko. Zakaj?

Zaradi domišljijskega motiva knjižničarke, ki si razpusti spete lase, odloži očala in odpne do vratu zapeto bluzo.

Zakaj je ta predstava tako polna erotičnega naboja?

Ker postanejo knjižničarke simbol potlačitve že v najnižjih razredih osnovne šole, ko nam prva izmed njih odločno reče: »Šššššš!«

Ta motiv je psihoseksualno tako ukoreninjen, da se na televiziji večkrat pojavlja njegova sodobna, izpopolnjena različica. Knjižničarke, ki so na videz stroge in zapete, se z minimal- nimi popravki spremenijo v prave seks bombe. (Superman je neke vrste ženska različica te fantazije.)

Razlaga: Knjižničarke tako sodelujejo v scenariju, v katerem je premagana stroga disciplina, hkrati pa se sami ne prepustimo popolnemu spolnemu kaosu. Iz tega izhaja, da se lahko intelekt (knjige) in spolnost (spuščeni lasje, razgaljeno oprsje) med seboj prepletata, kar je zelo privlačno.

Bančna uslužbenka

Pri stiku z bančnimi uslužbenkami jih mi veliko bolj opazujemo in ocenjujemo kot one nas. Njihove oči morajo biti pozorno usmerjene v štetje denarja in številke na računalniku, zato si jih lahko nemoteno ogledujemo in s tem zadovoljujejmo potrebo po opazovanju, ki je v vsakem od nas.

Razlaga: Pomembno je dejstvo, da je spodnji del njenega telesa zakrit pred pogledi strank. Zaljubljenost v bančno uslužbenko kaže na spolno nezrelost in je zato pasivna.

Privrženci Freudove psihoanalize bi rekli, da je ta zaljubljenost analna, ker je denar po njihovem prepričanju simbol za iztrebke.

Potemtakem bančna uslužbenka simbolično pregleduje in po možnosti menjava vaše plenice. »Poglej svoj depozit! Poglej, kakšen kupček si naredil!«

Verjetno boste odslej veliko več uporabljali bančne avtomate.

Pokvarjena jezikavka

Eden mojih prijateljev je zatreskan v svojo frizerko, ker mu vsakič pripoveduje opolzke šale in med striženjem suva obdarjeno oprsje v njegov obraz.

Tudi sam sem spoznal to frizerko. Na videz je zelo povprečna in ne posebej seksi. Se pa zelo sočno izraža.

V pogovoru z njo sem ugotovil, zakaj se moj prijatelj in drugi veselijo vsakokratnega srečanja z njo. V njeni družbi se ves čas zavedaš, da je spolnost tudi zabava in razvedrilo. Prijatelj je zdravnik specialist in je v bolnišnici ves čas obkrožen z nesrečnimi in nezadovoljenimi ljudmi, ki jih mučijo psihosomatske bolezni. Gotovo potrebuje od časa do časa družbo, kjer se lahko od srca nasmeji.

Razlaga: Kadar vas privlačijo gospodične ali gospe, ki stresajo opolzke šale in se pohotno sučejo okoli vas, lahko pomeni, da je postala vaša spolnost obremenjena z nepotrebno prtljago, kar se dogaja mnogim poročenim moškim v srednjih letih.

Podcenjena Pepelka

To je običajno sodelavka, ki sedi nedaleč od vaše pisalne mize. Vsak večer preteče nekaj kilometrov in se udeležuje maratonskih tekov. Včeraj ste pojedli nekaj kosov njene rolade, ker se njen napovedani obisk ni pojavil. Je simpatična, ni pa seks bomba.

Zelo malo zmenkov ima. Pravzaprav je čudovita, zakaj si ne more najti simpatičnega fanta?

Zabavna je in oblači se v privlačne obleke, kupljene na razprodajah. Njena peciva so slastna. Prejšnji teden je odšla brez spremstva v Kolosej. Verjetno bi bilo zelo zabavno oditi skupaj z njo v kino, saj je kar malce neumno, da to počne sama.

Po službi se odpravite domov in vprašate svojo ženo ali prijateljico: »Ali ne poznamo kakšnega fanta, ki bi bil dober za mojo sodelavko?«

Ona pa vam z ironično laskavim nasmehom odgovori: »Da, ti si eden.«

Razlaga: Zatreskani ste v svojo sodelavko. Za to obstaja več razlogov:

a. Je resnično čudovito dekle.

b. Je ena tistih rožic, ki ste jih vedno sposobni odkriti, jih ogovoriti in peljati na zmenek.

c. Spominja vas na nekoga, ki vam je najljubši - vi sami.

Vaša sodelavka morda počne tisto, kar si želite - ohranja vas mladega in tudi sami se trudite biti privlačnejši.

Miss aerobike

Inštruktorica aerobike preživlja čas v fitnesu, kamor redno zahajate. Ima svetlo pobarvane lase, je vsaj pet let mlajša od vas, vedno nasmejana ter pripravljena pomagati pri vadbi.

Vadi v živobarvnem oprijetem dresu, njena postava je brezhibna in lahko si predstavljate, kaj vse počenja med posteljnimi igrami.

Le zakaj ste zatreskani vanjo? Uf, odgovor bo zelo težak.

Razlaga: Ko se starate, dosegate uspehe in postajate bolj samozavestni, vas vse bolj privlačijo ženske, ki naj bi vam bile v mlajših letih nedosegljive. Takrat ste se okoli njih verjetno preveč trudili, kar je bilo prej odbijajoče kot ne.

Zdaj, ko vaš osebni šarm, izkušnje in ugled postajajo privlačni za ženske, ste morda izgubili vez z edino stvarjo, s katero ste bili zmožni osvajati dekleta - s svojim telesom.

Če ste se zatreskali v inštruktorico aerobike, ni vzrok samo njena popolna postava, ampak tudi to, da ste ponovno odkrili svoje telo.

Dekle iz soseske

Povsem drugačno kot miss aerobike je dekle iz soseske. Kadi, pije alkohol, ni izbirčna niti pri hrani niti pri fantih, s katerimi se objema. Še vedno je privlačna, vendar je na poti, ki vodi strmo navzdol. A to brezskrbne in vedno nasmejane punce ne skrbi.

Razlaga: Dekle iz soseske vam daje priložnost, da se iztrgate objemu odraslega in odgovornega življenja in namesto sobotnega posedanja v družinskem krogu izkusite kaj bolj razburljivega, na primer da opazujete, kako ji na urgenci z vodo praznijo želodec.

Če vas privlačijo takšna dekleta, vam je morda dovolj pretvarjanja, da je življenje pravljica, in ugotavljate, da je v resnici najbolj povezano s spolnostjo in prehrano.

Če nameravate zatreskanost v dekle iz soseske dvigniti za stopnjo višje, svetujemo, da si ustvarite še zasilni izhod. Zaupnemu prijatelju na primer pustite kuverto z navodili, kaj storiti, če se mu ne oglasite več kot teden dni.

Mark Strelec