Prva dama Francije Carla Bruni navijala za Italijane

Prva dama Francije, po rodu Italijanka velja za ikono stila in elegance.  (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
26. 6. 2008

Carla Bruni je trenutku postala ikona stila in elegance. Modni kreatorji drug za drugim tekmujejo kdo ji bo sešil oblekico za državne proslave in sprejeme. Kljub temu, da so se politični veljaki karseda trudili spodkopat novopečeni par z lansiranjem nagih fotografij iz časov mladosti nekdanje manekenke (sedaj poleg poklica prve dame je Carla Bruni tudi pevka . . ), so se njihovi 'zlo' nameni izkazali kot velik plus pri zaželenosti para. Navsezadnje je sodobna generacija sita ljudi, ki hlinijo popolno moralno življenje, pa čeprav vsi vemo, da stvari le niso take.

Kakorkoli obračamo je bejba poskrbela za veliko medijskega pompa. In kdo sploh je Carla Bruni?

Vse od začetka njune zveze sta bila politik ter nekdanja manekenka in pevka pod stalnim nadzorom rumenih medijev, kar za Brunijevo ni nič novega, saj je bila v 80. letih ena izmed najbolje plačanih manekenk. Zaradi svoje lepote oziroma prikupnega videza je krasila naslovnice številnih revij, poleg tega ni imela težav z goloto in se je fotografirala tudi popolnoma gola. Leta 1998 je svojo kariero na modnih stezah zamenjala za pevsko.

Svoj prvi album z naslovom "Someone told me about" je izdala leta 2004, samo v Franciji pa so ga prodali v več kot milijon izvodih. Istega leta je prav tako v Franciji dobila glasbeno nagrado grammy za najboljšo pevko.

S Paris Hilton nima nič skupnega

Čeprav Carla izhaja iz bogate družine, pa jo mediji nikoli niso obravnavali kot razvajenko, podobno kot to velja npr. za Paris Hilton, saj je izobražena in govori tri jezike. Številni jo imajo za "fatalno žensko" in "razdiralko zakonov". Francoze zato skrbi, ali bo lepotica, ki ima na svoji vesti razmerja s številnimi moškimi, lahko dostojno postala prva francoska dama. Med drugim je hodila z Ericom Claptonom, Donaldom Trumpom, Mickom Jaggerjem, Kevinom Kostnerjem in Vincentom Perezom. Živela je tudi z Jean-Paulom Enthovenom, hkrati pa naj bi ljubimkala tudi z njegovim sinom Raphaelom, zaradi česar se je ločil od književnice Justine Levy. Ta je vse skupaj opisala v knjigi z naslovom "Nothing serious", v kateri je Carlo predstavila kot žensko, ki krade poročene moške. Raphaelu je leta 2001 rodila sina Aurelia, a kmalu potem sta se razšla.

Še pred letom je lepotica zatrjevala, da jo monogamija ne zanima, zdaj pa ponosno kaže svoj prstan, ki ji ga je podaril Sarkozy.

Dvojnici?

Kmalu po odkritju njune zveze so se mediji spravili na primerjavo Carle z nekdanjo Sarkozyjevo ženo Cecilio, ki je bila prav tako manekenka, z Nicolasom pa se je videvala, ko je bil on še poročen. Tudi ona se je zapletala s poročenimi moškimi.