Pustite se zapeljati

26. 8. 2004

Da, ženske smo nenehno na preži za dobrimi moškimi. Le ob pravem času se morate postaviti na pravo mesto in mora vam uspeti.

Nič ni bolj patetičnega, kot je dolga pot od točilnega

pulta do mize, za katero sedite s prijatelji – če se morate vrniti kot poražanec po neuspešnem zapeljevanju rdečelase lepotice, ki že ves večer koketno srka koktejl. Ne bi bilo enostavneje in predvsem manj ponižujoče, če bi nam, ženskam, prepustili izbor in se nehali tako zelo truditi biti lovec za vsako ceno? Ne bi bilo laže ležati v visoki travi, uživati v brezdelju in počakati, da pride tista prava in si vas izbere? Dejstvo, ki ga moški pač zelo težko pogoltnete, je, da kljub vsem vašim naporom na koncu vedno izberemo me, ženske.

Najverjetneje ste bili že neštetokrat naš plen, a se vam o tem ni niti sanjalo, ker znamo svoj lov zelo dobro zakamuflirati. Smo pač rojene igralke, pa če vam je to všeč ali ne. Že davnega leta 1976 je ena od prvih študij pokazala, da ženske zelo pogosto naredijo prvi korak. Ker pa so naše tehnike zapeljevanja (pogledi, nasmeški, igranje z lasmi in zapeljive kretnje) veliko bolj prefinjene od vaših (direktni napad), jih navadno niti ne opazite. Najnovejše študije pa so pokazale, da se ženska igra zapeljevanja večinoma (90 %) konča s pozitivnim rezultatom: žrtev je prijela na vabo in se ujela v past.

Vendar morate vedeti, da smo ženske kljub popolnemu, zapeljivemu telesu še vedno negotove, saj vendar obstaja tistih preostalih 10 odstotkov, ki lahko pokopljejo našo samozavest. Včasih nas lahko že samo misel na poraz odvrne od celotne igre. Zato, moški, pozor!

Če si želite, da naredimo prvi korak in si s tem povečate možnosti, da se boste nekega jutra zbudili v naši postelji, potem je skrajni čas, da se naučite novih pravil, ki veljajo v paritveni igri 21. stoletja.

Očistite stezo za pristanek

Ne glede na to, da jo strašansko zanimate, se vas bo ognila v velikem krogu, če se boste s skupino desetih prijateljev na ves glas prepirali o tem, kdo je napravil napako v 16. minuti tekme, ali celo analizirali politično situacijo

v svetu. Ni ga lepotca, ki bi bil vreden pohoda v takšno testosteronsko gnezdo. Če si ne želite oditi domov sami, potem se vsaj malce potrudite: ob prvi priložnosti, ko debata malo zamre, se obrnite od družbe in se razglejte po prostoru. Nenadoma boste opazili, da se boste srečali z več kot le enim pogledom.

Lokal, v katerem sedite, ni namenjen zgolj temu, da potešite svojo žejo in prijatelje prepričate, da drži samo vaša teorija in da bo rešila svet. Bodite odprti in dajte možnost ljudem okoli vas, da vas ogovorijo. Idealna priložnost je čakanje na prijatelje, če ste se slučajno znašli v lokalu nekaj minut pred dogovorjeno uro.

Namesto da srkate svojo kavo, se zakopljete v časopise in klepetate po telefonu, komunicirajte s prostorom. Skušajte se komu nasmehniti, morda pokimati ali celo komu privoščite nevsiljivo vljudnostno frazo, na primer dami pri sosednji mizi: ”Tako nenavadne torbice pa še nisem videl. Zares imate prefinjen okus. ”

Izberite pravo vadbo

Olajšajte nam proceduro prebijanja ledu in vzemite s seboj v lokal katero od novih tehnoloških igrač, na primer najnovejši predvajalnik MP3 atraktivnega videza. Ali pa, če prisegate na analogne medije, novo veliko knjigo o svetilnikih, ki ste si jo pravkar kupili. In če pridete v lokal brez vsega? V lokalu najdite kotiček, kjer bi se vam ona lahko približala: morda starinski džuboks v kotu, oglejte si priložnostno razstavo fotografij, ki visijo na stenah lokala, in podobno.

Natrenirajte "tisti" pogled

Ko jo zalotite, da vas skrivaj opazuje, je čas da izkoristite svoje skrivno orožje: nepremagljivi, zapeljivi pogled. Če vas mati narava ni obdarila z njim že v zibki, še ni vse izgubljeno. Natrenirajte ga doma pred ogledalom, da ne boste z bedasto gestikulacijo dajali vtis introvertiranega profesorja fizike, ki se je odločil, da bo z današnjim dnem začel živeti razuzdano.

Poleg pravega pogleda je pomembna tudi njegova dolžina (še vedno govorimo o pogledu! ). Idealen je 3-sekundni pogled, ki potem sramežljivo pade k tlom in se nato dvigne, seveda skupaj z zapeljivim nasmeškom.

S pravo kombinacijo obojega bo napis nad vašo glavo ”Dobrodošla, lepotica! ” končno zasvetil in morda se vam bo približala ali pa vsaj izrazila željo, da jo ogovorite. A tudi pravi nasmeh ni mačji kašelj, saj mora sočasno izdajati dobro-srčnost in precej možatosti, na katero ženske pademo. Antropologi so nas seveda spet vrgli v isti koš z živalmi in primerjali naše vedenje z njihovim: ”Pogosto opažamo, da veliko živalskih vrst pri iskanju partnerja za paritev kaže svoje zobe. S tem še dodatno pritegnejo zanimanje nasprotnega spola. ”

In ne nazadnje, tudi poza, v katero boste postavili svoje telo, pri tej igri ni nepomembna. Nikar se preveč ne napihujte in se ne trudite ustvarjati vtisa mišičnjaka, če dobro veste, da telovadnice že dolge mesece niste videli niti od zunaj. Druga skrajnost, ki odbija ženske, so na prsih prekrižane roke in vzvišen pogled. Takega arogantneža si nobena ne želi gledati v svojem življenju, saj nam izkušnje pravijo, da je v postelji precej nesamozavesten.

Oblecite vabo za dotike

Pri garderobi ne bodite skopuški. Nobena ženska se vas ne bo dotaknila, če se boste v javnosti pojavili v srajci iz težke sintetike, ki se sveti že od daleč. Najprej bomo vedele, da ste popolnoma brez okusa, poleg tega pa da se v takšni srajci prav nemarno potite in zato najverjetneje tudi malce zaudarjate. Če poenostavimo: niste vredni truda.

Ženske smo znane prav po tem, da nam dotik v življenju veliko pomeni. Zato si privoščite kakovosten bombaž, mehko usnje in obleko iz fine, brušene volne. Možnosti, da se vas bomo med pogovorom dotaknile, se bodo v trenutku povečale za najmanj sto odstotkov.

Občudujte njen pogum

Če se vam končno približa in vas ogovori, naj ne bo vaš moški ego preveč prizadet. Raje jo pohvalite: ”Prav vesel sem, da ste me ogovorili. Sam sem pravkar zbiral pogum, da bi se vam približal, a ste se mi zdeli tako elegantni, da si vas nisem upal kar takoj nadlegovati. ” Če deluje zelo samozavestno (kako prepoznate takšno žensko, se boste sčasoma naučili prebrati iz načina njenega oblačenja, kretenj in govora), ji lahko celo namenite drznejši kompliment: ”Super, da si se odločila zame, čeprav so vsi tipi v lokalu zalepili svoje poglede nate. ”

Naučite se abecedo signaliziranja

Čeprav se ji zdi, da bi vi lahko bili tisti ”pravi”, nekako ne zbere poguma za osvajalski pohod na drugo stran lokala, kjer sedite. Zato se odloči, da vam pošlje enega tistih pogledov z globljim pomenom. A vi, štor, ga seveda sploh ne opazite in še naprej žulite svoje pivo in razmišljate o tem, kako lepo bi bilo z njo preživeti noč.

”Ženske se pogosto pritožujejo, da moški ne znajo brati njihove gestikulacije, dokler ne postane že tako zelo očitna, da spominja na predstavo pantomime, ” pravijo strokovnjaki, ki proučujejo vedenje človeške vrste. Zato boste v veliki prednosti pred drugimi predstavniki moškega roda, če se boste naučili brati subtilne znake ženske govorice telesa. In kako jih prepoznate? Igranje z lasmi, skrivni pogled izpod čela v kombinaciji s polovičnim nasmeškom Mona Lize, ritmično vrtenje stopala, če naštejemo le nekaj najočitnejših. Malo bolj pozorno glejte okrog sebe, in kaj hitro boste pravi strokovnjak.

Če je že večkrat zapored izvedla takšno serijo namigov, potem je skrajni čas, da dvignete svojo zadnjico, stopite do nje in jo ogovorite: ”Zdite se mi zelo privlačni, se vam lahko pridružim? ” In nikar, ponavljam, NIKAR! ne izustite katere od kičastih, klišejskih puhlic, na primer: ”Mi poveste, koliko je ura? ”, saj bo to zadnje, kar bo slišala iz vaših ust.

Če hočete, da se vam približa ona, poskrbite, da ji boste jasno nakazali, da si tega želite. Če se tudi po nekaj minutah spogledovanja in flirtanja nič ne bo zgodilo, potem je čas za akcijo. Konec koncev ženskam ugaja kavalirska teatralnost in vsaj na videz se rade pustimo zapeljati moškemu svojih sanj.

Helena Železnik