Razvnemite njene erogene cone

Razvnemite njene erogene cone (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
3. 5. 2009

Mislite, da ste odkrili že vse erogene cone na ženskem telesu? Naj vam razkrijemo še nekaj skritih kotičkov, ki lahko raz­­vna­­­­­­mejo vašo partnerico.

Ženske se vedno znova pritožujejo, da moški nemudoma napadejo najbolj razvpite erogene cone, kot so prsi, zadnjica in najintimnejši predeli, pozabljajo pa, da je treba najprej vzburiti misli in živčne končiče na koži, da sploh lahko intenzivno obču­­tijo draženje najintimnejših predelov. Še več, pogosto lahko žensko nadvse (oziroma celo bolj) vzburite, ne da bi se genitalij sploh dotaknili. Kako?

Ušesa

Pri nekaterih so zelo močna erogena cona, sploh če pri draženju vključite tudi vrat, zlasti kotiček za ušesnim mešičkom. Na tem predelu najbolj prijajo poljubljan­je, nežno lizanje in čisto rahlo grizljanje mešička. Nekaterim ženskam močno prija tudi rahlo pihljanje po vratu in ušesu.

Pazduhe

Ženskam prija nežno božanje teh predelov s konicami prstov, pazduhe pa so zelo občutljive tudi za poljube in draženje z jezikom. Ob lizanju teh delov telesa se lahko posladkate tudi s sladkim grehom, sladoledom, smetano . . Za nekatere je erotična igra s pazduhami prerasla celo v fe­­­­­­tiš, ki je pred kratkim dobil ime, ki ga najdemo v slovarju seksualnih izrazov.

Popek

Med predigro se lahko posvetite tudi njenemu popku, saj je zelo občutljiv za dotik, božanje in poljube. Lahko se malce poig­­­rate, ga poližete in nanj čisto rahlo popihate. To bo ustvarilo hladen, a zelo lep občutek. S konico prsta lahko tudi krožite na zunanji strani popka, preden se premak­­nete nižje, lahko pa izvedete erotično masažo trebuha. Nežno masirajte v smeri urinega kazalca najprej pod popkom, potem naj krogi postajajo vedno večji (masirate lahko z obema dlanema), nato pa s konicami prstov masirajte le pas in bok.

Stopala in nožni prsti

Na stopalih je mnogo občutljivih točk, ki so pravi erotični spodbujevalniki. Kadar jih masirate, ne smete pozabiti na točke med prsti in na blazinice vsakega prsta posebej. Najbolj pa seveda razvnamejo poljubi in nežno lizanje stopal. Nekatere ženske obožujejo tudi sesanje nožnih prs­­tov in občutek jezika med njimi. Tri najbolj erotične točke na stopalih pa so točka na sredini pete, na sredini stopala in na sredini palca.

Hrbet

Ženski hrbet je ena sama erogena cona, saj je poln živčnih končičev. Ta močno občutljivi predel le redkokdaj dobi takšno pozornost, kot si jo zasluži. Če se ga boste lotili z nežnim božanjem in čutno masažo, bo vaša draga zapredla od užitka. Poleg tega, da jo boste popolnoma sprostili, ji boste nudili tudi prijetno erotično stimulacijo. Njen hrbet posujte tudi s poljubi in nežnim sprehodom z jezikom po celotni dolžini hrbtenice.

Teme in lasje

Nikakor ne morete zgrešiti, če začnete s prsti rahlo drseti od zgornjega dela hrbta proti vrhu glave. Nato pa svojo drago z občutkom, počasi in z užitkom božajte po laseh, ji nežno umaknite pramen s čela, s prsti zdrsite za ušesa ter čutno zabredite med njene lase in krožno masirajte. Na glavi imamo namreč zelo občutljive živčne končiče in z masažo glave jo boste ne le vzburili, ampak tudi povsem sprostili, tako da bo še bolj dovzetna za nadaljnje užitke. V vaših rokah bo predla od užitka. Če nam ne verjamete na besedo, poskusite.

Prostorček za koleni in notranja stran stegen

Kadar se boste nežno dotaknili njenega predela na zadnji strani kolen, ne bo nikoli ostala hladna. Tudi notranja stran kolen je močno občutljiva za dotik, še večji učinek pa bodo imeli poljubi, ki se bodo počasi premaknili tudi na notranjo stran stegen. Od tam dalje pa že veste, kako in kaj.

Izabela M.

foto: Shutterstock