Rdeče zastavice, ki jih pogosto zamenjujemo za ljubezen

Rdeče zastavice, ki jih pogosto zamenjujemo za ljubezen (foto: Profimedia) Profimedia
2. 3. 2022

Včasih dejanja partnerja dojemamo kot izkazovanje ljubezni, v resnici pa gre za rdeče zastavice - opozorilne znake, da smo v toksičnem razmerju. Preverite, katere so.

Neprestano obveščanje

Super je, če se s partnerjem informirata o svojih planih za dan. Tako lažje načrtujeta skupni čas in si razporedita dnevne obveznosti. A če morate osebo neprestano obveščati, kje ste, s kom, koliko časa boste... Je to velik opozorilni znak, da vaju čaka še veliko dela na razmerju.

(Pre)pogosto klicanje in pisanje

Vsak odnos potrebuje komunikacijo in sploh na začetku se v procesu spoznavanja z osebo zelo pogosto slišimo. Težava nastane, če partner od vas zahteva celodnevno dosegljivost. Zelo pogosto vas kliče ali vam pošilja sporočila in če ne odgovorite takoj, sledijo slaba volja ter prepiri.

Pogovori, ki si jih ne želite

Vsak od nas ima meje, kaj je s partnerjem pripravljen deliti. Iskrenost je velik del zdravega razmerja, a ko nekdo vztraja, sili in pritiska, da z njim delite informacije, ki jih ne želite, je to lahko težava. Taka oseba zagotovo ne spoštuje vaših mej in občutkov.

Preverjanje vaših družbenih omrežij

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste osebo preverili na družbenih omrežjih, preden ste se odpravili na zmenek? Sploh med mladimi je trend preverjanja družbenih omrežij velik - vsakega vendar zanima, kdo je potencialni partner. Težava nastane, če oseba neprestano preverja vaša družbena omrežja: do potankosti preuči, kdo vaše objave všečka, vam komentira, kaj objavljajo vaši prijatelji... Tako početje je znak posesivnosti.

Vsako razmerje se da izboljšati, če sta s partnerjem oba pripravljena delati na tem. Še vedno je od vseh rdečih zastavic največja ta, da se partner ne želi pogovarjati, prilagajati in delati na boljšem odnosu.