S tem mentalnim trikom bosta poskrbela za fantastičen seks

S tem mentalnim trikom bosta poskrbela za fantastičen seks (foto: Profimedia) Profimedia
2. 5. 2022

Če je vaš um nemiren ali se raje kot na svojega partnerja/partnerko osredotočate na to, kaj si misli o vašem trebuhu, stegnih in zadnjici, je morda med rjuhami zavladal dolgčas. Morda vam je celo neprijetno.

Avtorici knjige Making Love Real: The Intelligent Couple’s Guide to Lasting Intimacy and Passion mag. Celeste Hirschmann in dr. Danielle Harel svetujeta precej preprost, a zelo učinkovit trik, ki poskrbi za boljši seks.  

Razmislite o tem, kaj pospeši vaš srčni utrip.

"Če se resnično osredotočite na tisto, kar vas vzburi, se bo tisti monolog v vaši glavi izklopil," pravita strokovnjakinji. In takrat boste med rjuhami lahko resnično doživeli pravo strast.

Navsezadnje se je težko osredotočiti na užitek, če se neprestano oglaša vaš notranji kritik ali se vaši možgani posvečajo seznamu opravil, ki vas čakajo naslednji dan.

TOREJ: namesto da poskušate svoj um izklopiti (za kar vsi vemo, da je nemogoče) oziroma se osredotočate na (v tistem trenutku) nepomembne stvari, se izpilite v osredotočanju na stvari, ki vas najbolj vzburjajo.

Če gre za občutke, lahko svoj um uporabite tako, da se povežete s tem, kaj čuti vaše telo. Tako si lahko, na primer, predstavljate, kako se počutite, ko se vas partner dotakne na različnih erogenih točkah. Morda pa se morate prepustiti kakšni fantaziji, kar vam bo pomagalo, da se boste lažje vživeli in vzburili.

Povezanost med umom in telesom je pomemben del intimnosti in vzburjenja.

Seveda se lahko med rjuhami zgodijo tudi malce nerodne stvari, vendar ne dovolite, da bi vas lastna negotovost ovirala in kvarila razpoloženje, še opomnita strokovnjakinji. 

Kaj še pomaga: že prej poskrbite za sprostitev. Zlasti, če je za vami naporen in stresen dan. Preizkusite lahko z vajami za sproščanje ali si privoščite sproščujočo kopel oz. prho. Skupni večer lahko popestrita tudi z ogledom 'seksi' filma. In ne bodite tako strogi do sebe: izguba tistih dveh kilogramov, ki vas tako motita, v resnici ni ključ do boljšega seksa.

Čas je, da se povežeta s partnerjem in svoj um uporabite za ustvarjanje razpoloženja.

Preverite še: