S tem preprostim testom ugotovite, ali je partner pravi za vas

S tem preprostim testom ugotovite, ali je partner pravi za vas (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2021

Se sprašujete, če je nekdo pravi za vas? Vzemite list papirja in opravite enostaven test, ki bo razkril, ali je vaš partner pravi za vas.

Najprej naredite seznam pozitivnih in "negativnih" lastnosti

Na list papirja najprej v en stolpec napišite vse, kar vam je na vašem partnerju všeč. To, da je pozoren, romantičen, nežen... Napišite vse, kar je vam osebno všeč in zaradi česar vas partner osrečuje.

V drugi stolpec nato napišite vse, kar vas na partnerju morda moti. Morda to, da zamuja ali da ga ne zanimajo vaši interesi?

Ob tem je potrebno poudariti, da je ta seznam izključno vaše subjektivno doživljanje partnerja.

Nato si ločeno zapišite svoje prioritete

Na ločen list papirja si napišite 10 svojih največjih prioritet, npr. zdravje, družina, kariera, potovanja, osebna rast, mentalno zdravje... Seznam dobro preglejte in ga primerjajte s partnerjevimi lastnostmi.

Ob tem si označite, pri katerih vaših prioritetah vam partner pomaga, pri katerih pa vas ovira. Če je npr. vaša prioriteta zdravje, vaš partner pa živi zelo zdravo, vam zagotovo lahko pomaga pri boljšem zdravju.

Preverite, pri koliko prioritetah vas vaš partner podpira in pri koliko ovira. Idealno je seveda, da vas podpira pri čim večih, zagotovo pa se pri vsakemu paru najde tudi kakšna prioriteta, kjer vas partner ovira.

Pomembno je, da imate ob sebi nekoga, ki ima podobne vrednote, cilje in prioritete, kakor vi. S tem testom na enostaven način ugotovite, ali vam partner pomaga pri življenju, kakršnega si želite, ali vas morda nekoliko omejuje.

Prirejeno po YourTango