S TEM preprostim testom ugotovite, če je moški pripravljen postati oče

S TEM preprostim testom ugotovite, če je moški pripravljen postati oče (foto: Profimedia) Profimedia
22. 3. 2022

Se tudi vi sprašujete, če je moški pripravljen postati oče? Nedavno so psihologi opravljali raziskavo in odkrili zanimivo povezavo.

V eni od ameriških študij so strokovnjaki ugotavljali, kako moški kažejo interes do otrok in starševstva. Ugotovili so, da se njihovo razmišljanje kaže tudi na telesu - predvsem na hormonih. 

Kako je želja po otrocih povezana s spolnim življenjem?

Stroka ugotavlja, da lahko že pri mlajših fantih, ki morda sploh še ne razmišljajo o družini, ocenimo, če si bodo želeli biti starši ali ne. Raziskavo so opravljali med 100 študenti ene od univerz, od katerih noben ni imel otrok. 

Raziskava je potekala tako, da so udeleženci najprej izpolnili vprašalnik o otrocih, nato pa še vprašalnik o svojem spolnem življenju. Nato je vsak udeleženec gledal še erotični film, strokovnjaki pa so na vzorcih sline ugotavljali povišanje testosterona po ogledu.

Ugotovljeno je bilo, da moške, ki si želijo otrok, manj vzburjajo nove spolne izkušnje. Prav tako imajo moški, ki si manj želijo družine, bolj pestro spolno življenje, več spolnih partnerjev ter več avantur.

Raziskovalci so mnenja, da imajo moški, ki si želijo družine, bolj umirjeno spolno življenje ter stalno partnerico. Imajo večjo željo po ustalitvi in mirnejšem življenju. Medtem pa si moški, ki si otrok ne želijo, po drugi strani želijo bolj pestrega spolnega življenja in več dogajanja.

Seveda bi za zagotove trditve bilo potrebno opraviti več preiskav, lahko pa opazujete svojega partnerja in njegovo spolno življenje ter ga primerjate z njegovo željo po otrocih.

Povzeto po YourTango