Šarm ni vse

10. 7. 2010

Ženske hlepijo po šarmantnih moških. Moški med drugim hlepijo po moči nad ženskimi telesi. Zakaj torej moški potrebuje šarm? Ker najzanesljiveje odpira vrata do njene spalnice!

Kaj iz vas naredi velika zapeljivca?

1 Zanimanje za sogovornika.

Večina žensk se omedi, kadar začutijo, da so jim moški prisluhnili. Dajte ji nešteto priložnosti, da govori, da se vam odpre, in vsaj v začetku v sebi zatrite željo po nečimrnosti.

V ženskih očeh so namreč najmanj šarmantni tisti moški, ki na vsak stavek, ki ga izreče ona, odgovorijo z »Jaz pa . . «. Če bo načela temo o plesu, je nikakor ne prekinjajte s stavkom »Jaz sem pa pri plesu čisti teliček, « in zaradi tega ne skušajte napeljati pogovora na tehnične teme.

Sprašujte jo torej o plesu, in to čimbolj subtilno: »Rada pri plesu improviziraš? Kje bi najraje plesala? Bral sem, da je lahko ples ena najslajših prediger. « Šarmantni moški začnejo svoj osvajalski pohod vedno s stavkom »Kaj pa TI? « In potem poslušajo.

2 Čas le zanjo.

Kadar ste z njo, bodite z njo. Ne glede na to, da sedita v lokalu, kjer se mimo vas sprehaja na desetine bujnih blondink. Ko se pogovarjata, ne glejte k vhodu, kdo vse prihaja v lokal. Ne glejte mimo nje k sosednji mizi. Posvetite ji ves svoj čas.

3 Lahka osvojljivost.

A le na prvi vtis. Ko ste prepričani, da je pokazala zanimanje za vas, zaprite pipo! Ženske nič ne podžge bolj kot to, da ko že misli, da ste lahek plen, vi postanete neosvojljiva trdnjava. Naj vaša pozornost zdaj doteka po kapljicah: včasih večjih, včasih spet manjših. Zdaj naj lovi ona, spet drugič vi. Bodite nepredvidljivi!

4 Drznost.

Zapeljiv oziroma šarmanten moški zna biti drzen, a ni nikoli predrzen. In ženskam je drznost všeč! Morda si lahko privoščite, da ji ob slovesu zapnete gumb na plašču in se že naslednji trenutek pretvarjate, kot da je to nekaj povsem običajnega.

Takšno gesto bo odnesla s seboj domov in ji zanesljivo ne bo šla iz glave. Drznite si ji podariti ob cesti utrgano vejico rožmarina ali pa ji ob slovesu v uho šepniti: »Sladka si. « Brez besed bo ostala, če se bosta znašla pred veliko lužo ali visoko plundro, vi pa jo boste nenadoma dvignili in prestavili na suho (saj vendar pogosto pišemo o tem, kako lajšati bolečine v hrbtenici).

5 Nepredvidljivost.

Gledate filme? Kdaj ženska ostane od ugodja brez besed? Kadar moški naredi kaj nepričakovanega. Kadar se iz resnega gospoda spremeni v mehkega otroka, kadar sredi ceste sezuje plesne čevlje, ki ga tiščijo, kadar vstopi skozi okno s kupom daril (oh, film Sladki november! ). Res je, nepredvidljivost je pravzaprav drznost in ženska prisega na oboje.

6 Senzibilnost.

Pomembno je, da človeka ob sebi začutite: kako je razpo-

ložen? Kakšna družba mu godi? Kakšne teme pogovora ga zanimajo?

6 Strategij šarmiranja

1 Kako očarati mladenko v lokalu.

Stik z očmi je začetek vsakega spopada, zato jo glejte! Jasno, z rahlim nasmeškom (in ne posmehom! ) na ustih. Če vas bo pogledala, nato pa povesila oči in pogledala stran, jo najverjetneje zanimate.

Če pa bo njen pogled pristal vzporedno z vašim tako, da bo gledala mimo vaše glave, je neodločena in potrebuje čas. Ob kakršnihkoli drugačnih izpeljankah bi se kazalo vprašati, ali ni morda čas, da greste po svoj plašč.

Vzemimo, da smo torej tam, kjer ste dobili zeleno luč. Zakaj se ne bi zdaj sprehodili do nje in jo pozdravili s preprostim »živjo«. Približajte se ji, da vaju hrup ne bo preveč oviral pri pogovoru, a nikakor ne toliko, da bi posegli v njen intimni prostor.

Pogovor krenite z nasmeškom na ustih. Tako lahko vaš prvi stavek vedno zveni tudi kot šala. Šale pa so zelo elastična zadeva in si jih ljudje razlagamo tako, kot nam najbolj ustreza. Tule je nekaj priporočljivih uvodnih stavkov:

»Lepo je opazovati razposajene princes(k)e. «

»Khm, tole so bili pa pomenljivi pogledi. «

Ali pa za starejšo damo:

»Všeč mi je vaš nakit (ali vaša ogrlica, vaši uhani …). « Ali pa: »Tako močno me spominjate na nekoga …« (Tako se vas dama ne bo ustrašila in bo morda pokazala zanimanje za osebo, na katero vas spominja. To je dobra iztočnica za pogovor. Vsekakor naj vas dama ne spominja na bivšo ženo ali ljubico. )

Ko pogovor steče, pokažite kar se da veliko zanimanja za stvari, o katerih ženska govori. Poslušajte jo in sprašujte zlasti o tistih stvareh, o katerih veliko in rada pripoveduje.

Ženske pogosto očitajo moškim, da jih ne znajo poslušati, in zato omenjeni očitek s pridom izkoristite. Če ima gospodična s seboj prijateljico, pokažite enako zanimanje tudi zanjo.

Seveda ne tako, da jo gledate v dekolte, temveč jo povprašajte, kaj počne v življenju, kaj jo zanima, kaj bi rada delala ipd. Izkoristite dejstvo, da smo ljudje na svoje prijatelje praviloma ponosni. In če je kdo do njih prijazen, nam to godi in nam veliko pomeni. S tem posredno dvori tudi nam.

2 Kako jo prvič poklicati po telefonu.

Po tem ko sta se prvič videla, sledi telefonski klic. Najpomembnejše je, da izberete pravi čas. Nikakor je ne pokličite prekmalu (že naslednji dan), toda ne odlašajte ves teden (tako ne boste nikoli prišli do bistva).

Najšarmantnejša poteza bi bila, da jo pokličete takrat, ko veste, da je ni doma. Na telefonskem odzivniku ji pustite le kratko sporočilce. Če te možnosti nimate, jo za prvič očarajte s sporočilom SMS ali z elektronsko pošto.

3 Kako jo očarati s sporočilom SMS ali z elektronsko pošto.

Pisanje sporočil je odlično sredstvo za flirtanje z žensko, saj ta pri moškem med vsemi lastnostmi najbolj prisega na njegovo inteligentnost in seveda na osebnost. Oboje bo zlahka razbrala iz vaših sporočilc, zato se kaže potruditi do skrajnosti.

Dve pravili, ki vam jih polagamo na tipke: bodite skrivnostni in bodite nepredvidljivi. Nikoli ne odgovorite takoj, ko dobite sporočilo, in ne odgovorite v preveč seksi obliki (na začetku, ko še tipate njen značaj, boste namreč prej izzveneli perverzno kot pa erotično).

4 Naj vas opazijo v družbi poslovnežev.

Ko se boste znašli v položaju, kjer vas bodo obkrožali neznani ljudje in boste prisiljeni z njimi navezovati stike (poslovne ali zgolj družabne), se prelevite v nekakšno papigo. Opazujte sogovornika, nato pa se vedite tako, kot se vede sam.

Uporabite enake besede in besedne zveze, s katerimi operira on. Tako bo sogovornik začutil, da sta »na zvezi« oziroma da govorita isti jezik.

5 Naredite dober prvi vtis v družbi moških prijateljev.

Kot vam je najbrž doma govoril že ata, je edina sprejemljiva uvertura v uspešno komunikacijo pogled v oči in krepak stisk roke. In še res je. Toda nikar ne držite roke niti za trenutek dlje, kot je to potrebno. Poleg tega je prava časovna mera zaželena tudi pri gledanju v sogovornikove oči.

Nekaterim moškim namreč dolgotrajen očesni stik vzbuja agresivne občutke (je pri živalih kaj drugače? ). Da ne govorimo o tem, kako se počuti vaš sogovornik, ko misli, da je zaradi vašega globokega pogleda deležen spolnega nadlegovanja.

Katarina Turnšek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri