"Še vedno me preganja spomin, ko sem starše zalotil pri seksu ..." (osebna izpoved)

"Še vedno me preganja spomin, ko sem starše zalotil pri seksu ..." (osebna izpoved) (foto: profimedia) profimedia
18. 1. 2023

Kaj bi storili, če bi starše zalotili med spolnim odnosom?

Starše je zalotil med spolnimi odnosi in od takrat se je njegovo življenje obrnilo na glavo. Kaj pravite, je to nekaj običajnega, ali nekaj, kar na otroku naredi pečat? Kaj bi storili v podobni situaciji? 

TEŽAVA:

"Želim si, da bi lahko spil napoj, ki bi izbrisal nekaj, kar sem videl pri svojih 17 letih. 

Vrnil sem se iz nočne zabave, ker se nisem počutil čisto vredu. Ob prihodu domov sem v dnevni sobi zalotil starša med seksom. In postalo je še huje: nista imela tistega normalnega seksa, ki pričakuješ, da ga starši imajo, pač pa sta počela nekaj, kar vidiš v porno filmih. 

Oba sta bila zgrožena. Takoj sem vzel stvari in odšel do prijatelja, pri katerem sem ostal nekaj dni. Potem sem moral oditi domov in se soočiti z njima. Bilo je zelo neprijetno. Oče se je hotel nekaj pošaliti, mama je izgledala, kot da bo v tem trenutku pričela jokati. 

Kmalu za tem sem se s punco preselil v drugo stanovanje, vendar sva se sedaj razšla in zaradi finančnih razlogov sem prisiljen oditi domov. 

Smešno je, da se je vse skupaj zgodilo že pred štirimi leti, vendar se spominjam, kot bi bilo včeraj in vsakokrat, ko vidim svoje starše, mi je neprijetno. Spomin na to je kot slon v trgovini s porcelanom. S starši sem se izredno dobro razumel, sedaj pa ne vem, kako naj se vedem v njuni prisotnosti."

ODGOVOR: 

Odgovarja psihologinja dr. Angharad Rudkin:

"To je težka situacija, vendar jo morate končno razrešiti. Mišljenje, da seksajo le mladi, vodi v zanikanje dejstva, da nas želja po spolnosti spremlja skozi celo življenje. Tvoji starši ti tega niso naredili namenoma in se počutijo prav tako slabo, kot ti. 

Veliko imajo z občutki opraviti leta, v katerih se ti je to zgodilo. Ravno si vstopal v odraslo dobo in to, da si spolni odnos opisal kot nenormalnega, pomeni, da te je vse skupaj zares zaznamovalo. Sedaj je vsem trem neprijetno in glede na to, da se vam je zataknilo pri tako občutljivi stvari, razmislite o obisku družinske terapije. Lažje boste predelali čustva in razumeli drug drugega. 

V splošnem je bolje, da imaš zadovoljne in srečne starše, kot zategnjene, nesproščene in neljubeznive. Tudi starši so samo ljudje, zato jim odpusti in vsi pojdite dalje. 

S starši se zagotovo pogovori tako ali drugače, da boste lahko vsi skupaj obrnili nov list."

Vir: Metro