Dobite v seksu to, kar si zaslužite?

Dobite v seksu to, kar si zaslužite? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
26. 10. 2012

Jo res zadovoljite? Ste lahko še boljši? Rešite naš test. Ugotovite, kje vas zmanjka.

1) Ko se lotite seksa, ste kot ...

Povprečen moški, ki je poročen, seksa približno dvakrat na teden, nekaj manj (enkrat), če je samski, in malce večkrat (trikrat), če je samski z izredno aktivnim življenjem. Ne dosegate pričakovane norme?

Preverite, ali se zadeve ne lotevate na napačnem koncu. Kar 70 % moških je večinoma razočaranih nad odzivom svojih partnerk, kadar jim predlagajo skok med rjuhe.

In zakaj?

Ker so sveto prepričani, da je ženska plinski kuhalnik za taborjenje: obrneš gumb, plamen zagori in takoj lahko začnemo kuhati.

Namesto da se začnete, takoj sliniti po njej, povejte kakšno anekdoto iz službe in z zanimanjem (vsaj z navideznim) poslušajte novice o njeni mami. Vzdržite vsaj 15 minut. V tolažbo naj vam bo, da to, kar se vam zdi nepotreben čvek, ona doživlja kot intimnost.

2) Svojo službo bi najbolje opisali kot film ...

Morda mislite, da stres deluje na aktivnosti v vaši spalnici kot hladna prha, vendar še zdaleč ni tako. Dokazano je, da stresno ali celo nevarno delovno okolje poživita in izboljšata vašo spolno aktivnost, saj vas tekmovalnost nabije s testosteronom, ta pa vam izboljša spolno moč.

Udobne in monotone službe pa prav nasprotno počasi in sigurno ubijajo vsako misel na seks in pokončajo še zadnje upanje na strastno mečkanje med rjuhami.

Če ste se zaradi ugodne konstelacije in spleta naključij (beri: vaš tast je vpliven mož) slučajno znašli v takšni službi, si čim prej omislite intenzivno telesno aktivnost, ki vam bo pognala testosteron po žilah in prevetrila dogajanje v vaši spalnici. Predlagamo skok v globino brez padala ali vožnjo s kolesom po Kočevskem rogu.

3) Najpogostejši zvok, ki ga med seksom spravite iz nje, je ...

Raziskava, ki so jo opravili med testno skupino odraslih žensk, je pokazala, da jih je dobra četrtina vse prej kot zadovoljna z dogajanjem v domači spalnici. Najpogostejši razlog, ki so ga navedle za nezadovoljstvo, je bila dolgočasnost posteljnega repertoarja.

Seksologi pravijo, da je vzrok v tem, da seks v dolgoletni zvezi sčasoma izgubi igrivost.

“Ljudje pozabljajo, da je to le igra za odrasle,” pravijo. “Seks mora biti zabaven in sproščujoč. Mora biti redna telovadba, pri kateri se sprostimo, zato je skoraj nujno, da imata partnerja dober smisel za humor, saj bo le tako seks ostal inovativen in poln življenja tudi po 450. skupni noči.”

Če vam je zmanjkalo idej, si lahko pomagate z vrsto igrač za odrasle, za katere lahko pišete dedku Mrazu ali pa velikonočni zajčici.

4) Vajin tipični zmenek poteka takole ...

Seksualno življenje povprečnega moškega se navadno s poroko ne poslabša, čeprav se nam dozdeva, da je tako. Da pa bi ostalo tako tudi po srebrni poroki, potrebujete vedno nove popestritve (Ne, s tem nismo mislili skoka čez plot!)

Nepredvidljive situacije so vedno dobrodošle. Že samo to, da na primer namesto standardnega petkovega nakupovanja v supermarketu skočita za urico ali dve v savno ali na masažo v dvoje. Po takšnem popoldnevu bosta oba precej dobre volje in v precejšnji nevarnosti, da se vse skupaj konča pri večerji ob svečah ali s posteljno telovadbo.

5) Na hitro, brez razmišljanja, naštejte čim več njenih erogenih točk. Našteli ste jih ...

Moški bi poznal vsaj deset točk na telesu svoje partnerke, za katere je prepričan, da jo vzburjajo. Če se vam niti ne sanja, kje bi jih lahko iskali, vas je lahko sram! Vzemite si čas in raziskujte njeno telo centimeter za centimetrom.

Predstavljajte si, da ste arheolog, ki odkriva pomembno zgodovinsko najdbo (ne, s tem ne mislimo, da je vaša draga stara! ): začnite pri gležnjih ali kolenih in se počasi približujte pomembnejšim ciljem.

"Ni se vam treba truditi z izumljanjem novih položajev,” pravijo seksologi, “raje dobro spoznajte njeno telo in presenečeni boste, kaj vse se še vedno skriva v njem."

6) Zadnji kompliment, ki ste ji ga namenili, je bil ...

Kaj ženska misli o sebi in kako sproščena je v postelji, sta dejstvi, ki sta med seboj usodno povezani.

Če pohvalite njene nove čevlje, resda pomeni, da cenite njen okus, ob izjavi o globini njenih oči pa se bo počutila lepšo od letošnje zmagovalke na miss univerzum, toda le komplimenti, namenjeni njenim najbolj intimnim delom telesa, bodo dvignili tudi njeno samozavest in izboljšali vaše seksualno življenje.

Ženske se namreč vse življenje trudijo, da bi kar se da ugajale (tudi) nam moškim, zato nikar ne pokvarite vsega s pohotnim komentarjem o njenih prsih šele takrat, ko so vaše hlače že pošteno napete.

Najprimernejši trenutek za izjavo o njeni seksi ritki je takrat, ko ne obstaja niti najmanjša verjetnost, da se bosta kmalu znašla v postelji. Na primer tik preden vstopita v hišo njenih staršev, kamor sta bila povabljena na pozno nedeljsko kosilo.

7) Kako pogosto med seksom doživi orgazem?

Le 30 odstotkov žensk doživi orgazem že med samim odnosom. Saj veste, dobri stari noter-ven, noter-ven ... Kljub temu da se vam ne zdi tako (skoraj v vsaki ženski se namreč skriva nekaj igralke), pa jih večina za trenutek naslade potrebuje direktno stimulacijo klitorisa, kar pa se lahko zavleče tja do pet minut, če se igrajo same, in kar štirikrat dlje pri seksu z moškim.

“Doživeti orgazem med seksom je ravno tako enostavno, kot bi se trudili pisati lepopis z debelim flomastrom,” pravijo seksologinje, ki analizirajo žensko spolnost. “Jezik je še vedno glavno moško orodje v postelji.”

A preden se potopite v njeno mednožje, jo prepričajte, da v tem početju neznansko uživate. Če bo slutila, da to delate samo zato, ker morate, ne bo dovolj sproščena, vam pa bo jezik najverjetneje odpadel veliko prej, preden boste dosegli želeni rezultat.

8) Vajin odnos povprečno traja ...

Spolni odnos, če seštejemo zapeljevanje, predigro in sam odnos, naj ne bi trajal manj kot pol ure. Če traja manj, pomeni, da ona še ni niti začela uživati, kaj šele, da bi doživela orgazem. Če vajina minutaža niti približno ne dosega magične meje, jo skušajte z vajami postopno podaljševati.

Raziskave so pokazale, da povprečen moški lahko zdrži okrog 14 minut intenzivne akcije. Račun je popolnoma enostaven: v 30 minutah seksa naj bi za sam spolni odnos porabili največ 10 do 15 minut.

To pa še ne pomeni, da morate odslej v spalnico hoditi s štoparico za kuhanje jajc. Če boste delali po občutku, boste vedno vedeli, kdaj je pravi čas.

9) Kako pogosto si privoščita “enega na hitro”?

Predigra traja navadno približno 10 minut, ženske pa bi rade, da traja vsaj dvakrat toliko. Kar pa ne pomeni, da si ne bi smeli občasno izprositi pravice za “enega ta hitrega”.

Redna tedenska akcija je znak, da je zveza dovolj zrela in trdna in da vas partnerka dobro pozna in se je pripravljena potruditi (žrtvovati) za vaše potrebe.

Če ona tako dobro “razume” vašo občasno enominutno sprostitev, potem tudi vi razumite, da ona potrebuje vsaj pol ure predigre.

10) Kako čvrst je vaš penis med erekcijo?

Ljudsko izročilo ali bolj pobožna želja vseh moških je, da bi bil vedno trd kot kamen. Urologi, ki v vašo osebno sramoto niso neposredno vpleteni, pa trdijo, da je popolnoma dovolj že toliko, da je za silo zmožen penetracije. (Pa kaj še!)

Najprimernejši čas, ko lahko opravite test njegove trdnosti, je ob redni jutranji erekciji. Gladka mišica ob njem je takrat dovolj sproščena, da ga lahko kri nemoteno napolni. Če se zbujate z mlahavim junakom, potem je to znak slabe prekrvavljenosti ali nizke koncentracije testosterona, vsekakor pa dober razlog za obisk urologa.

11) Kolikšen je vaš krvni tlak?

Visok krvni tlak je eden od glavnih povzročiteljev arterioskleroze, takšna slaba prekrvavitev žil v penisu pa je najpogostejši vzrok za erekcijske težave. Priporočljivo je, da si vsaj enkrat na leto izmerite krvni tlak.

Redna telesna vadba in vzdrževanje idealne telesne teže bosta pripomogla k vzdrževanju tlaka v mejah normale pa tudi indeks telesne maščobe bo ostal dovolj nizek. Raziskave so namreč pokazale, da ima kar tretjina moških že nevarno povišan krvni tlak, kar je precejšen rizik za pojav težav pri erekciji.

12) Ali ona ve za vaše igrice s samim seboj?

Ne boste verjeli, a večkrat ko masturbiramo, pogosteje seksamo. Pravijo, da je tako, ker spolna vzburjenost poveča raven testosterona in dopamina v krvi, to pa povzroči povečano željo po seksu.

Ženska, ki odobrava vaše samozadovoljevanje in se tudi sama ukvarja s podobnim športom, bo verjetno precej dobra v postelji, saj dobro pozna svoje telo in ve, kaj jo vzburi in zadovolji.

Raziskava, ki so jo opravili na neki evropski kliniki, je pokazala, da le 20 odstotkov žensk masturbira enkrat na teden, med njimi pa jih več kot polovica uporablja celo razne pripomočke.

Ste še v dilemi, s čim jo presenetiti za valentinovo? (In še preverjen nasvet: nikar ne kupujte realističnih ponaredkov v obliki tistega, kar ji lahko ponudite sami. Eleganten vibrator s priloženimi baterijami bo povsem dovolj.)

13) Želite si nečesa nenavadnega. Kako ji boste to povedali?

Normalni pari si navadno zaupajo, kaj jim je všeč in kaj ne, kar pomeni, da si zaupajo tudi bolj žgečkljive posteljne skrivnosti. Ni treba, da ure in ure razpredata o tem, kaj bi eden rad delal drugemu, dovolj je že, če si le povesta najbolj intimne želje.

Da pa ona ne bi čutila, da mora vse vaše želje izpolniti takoj, ko jih izrečete, je najbolje, da se o njih pogovarjata daleč stran od postelje, med dogajanjem, ki nima dosti skupnega s seksom (na primer med kuhanjem kosila ali večerje).

14) Koliko je stara?

Ko so moški in ženske mlajši, se jim zdi, da morajo nenehno seksati, pravi seks, ki je kaj več od praznega izvajanja nam vsem dobro poznanih gibov v standardnih tehnikah, pa doživijo šele pozneje.

Ženske se z leti znebijo večine zadržkov (sem debela, kako mi stoji zadnjica, imam že povešene prsi, kaj pa celulit ...), zato so tudi med seksom veliko bolj sproščene in samozavestne, kar je ključnega pomena za zares dober seks.

15) Kako bi najenostavneje opisali vajino posteljno garderobo?

Jasen signal, da je seks zadnja stvar, ki si jo želi nocoj, je, da se v postelji poleg vas pojavi v do vratu zapeti pižami in debelih nogavicah. Morda je za to razlog le vaše varčno ogrevanje stanovanja, čeprav tudi dejstvo, da spi gola, še ne pomeni, da komaj čaka, da jo naskočite. Ha ha, pa smo vas!

To, v čem pride v posteljo, sploh ni tako zelo pomembno kot čas, ki ga porabi za večerno nego. Dlje ko je ni iz kopalnice, večje so vaše možnosti, da se vam obeta nepozaben seks.

In če je navajena spati v vaši stari pižami, je nikar ne silite v čipke in saten. Ali ni vseeno, kaj v navalu strasti potegnete z nje? Zaradi mene lahko obleče tudi plišasto pižamo z medvedki, da bo le seks dober.

16) Kdaj sta nazadnje seksala drugje kot v spalnici?

Enako okolje navadno iz nas izvabi enaka občutja, pri seksu pa se dokaj hitro znajdemo v enakem položaju kot v zadnjih 67 tednih. Skratka, apokalipsa vajine zveze je že na vidiku.

Bodite inovativni, spoznavajte nove možnosti svojega stanovanja, prilagodljivost sedežev novega avtomobila, šotor sosedovega mulca, prijateljevo vikend hišico, lahko pa se za spremembo le posvetite delu njenega telesa, ki ste ga do zdaj zanemarjali.

Morda bo dovolj že to, da poskusite v opojni ljubezenski koktejl namešati več tehnik hkrati. Poženite v tek jezik, roke in svojega korenjaka in vaša polnočna vila vas nikoli ne bo zapustila (če si to seveda sploh želite).

Martin Pesko

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri