Seks miti v katere še vedno verjamemo

Seks miti v katere še vedno verjamemo (foto: Eric Ray Davidson) Eric Ray Davidson
5. 9. 2015

Moški seksajo za šport, ženske med študijem postanejo lezbijke, vsi pa kupujemo le tiste izdelke, ob katerih vidimo še kakšno nago babo ...

Na hitro o seks mitih

1. seks mit

Moški so tisti, ki seksajo samo za šport

Mit, ki ga dodatno podpihuje Hollywood, v romantičnih komedijah rade volje predstavi lik moškega, ki brezsramno podira nešteto deklet in se pri tem ne obremenjuje s konceptom dolgoročnega razmerja.

Da je seks za moške samo šport, nas je učil tudi Joey v Prijateljih, pa Charlie Sheen v komični seriji Dva in pol moška (vsaj dokler ga niso deklarirali za mentalno vprašljivega in ga prekategorizirali v hollywoodskega norčka) in, če ste nekoliko na začetku Y generacije, Sam Malone v malo manj komični seriji Na zdravje!

2. seks mit

S seksom se vse lažje proda

Marketinški guruji bodo rekli takole: "Daj na tvoj jumbo plakat, s katerim oglašuješ zimske pnevmatike, par jošk in imaš zagotovljen profit."

Mit, ki se nas drži kot retardirana plesen že več kot desetletje, spreminja oglase v mehko erotiko v upanju, da nas bo nekaj gole kože lansiralo iz kavča v nakupovanje prav teh izdelkov.

Boste resnično kupili tisti gel za tuširanje, ob katerem so pokazali bradavičko? Oziroma, vprašamo takole: če vidite bradavičko v oglasu, ali sploh še registrirate, kaj vam oglas sporoča?

3. seks mit

Bejbam se na faksu odtrga in potem se po študentskih sobicah samo še seksa

Vsi bi radi verjeli, da so študentska leta prav takšna, kot jih kažejo v seksi norijah Girls Gone Wild, kjer dekleta ugotovijo, da imajo le še leto ali dve za zabavo, preden se ujamejo v rutino tradicionalnega življenja.

In ta dekleta potem za časa študiranja očitno odvržejo predsodke in nedrčke, ter svoja telesa ponudijo v uživanje vsakomur, ki si jih zaželi.

Tudi prijateljicam. Ja, del tega mita je seveda tudi ta, da dekleta za časa študija na veliko eksperimentirajo -  s prijateljicami. Je res tako?

Če vam radovednost ne da mira, več o tem, kaj se v resnici dogaja v moških glavah, kdaj si ženska želi divje seks noči in koliko je tu eksperimentiranja, preberite tukaj.

Značke: miti seks