Seks tabuji, ženske in njihove skrite fantazije

Seks tabuji, ženske in njihove skrite fantazije (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
21. 9. 2012

Se vam je že zgodilo, da so vam ob gledanju filma postale hlače pretesne, čeprav so vas učili, da se ne spodobi ali je celo bolno? Povprašali smo dekleta, kaj si mislijo o seks tabujih, in izvedeli veliko presenetljivega. Želijo si vse to, česar se jim sami ne upate predlagati.

Posneto doma

Ne: 15 % bi jih raje gledalo kot igralo v njih.

Da: 25 % jih že redno uživa v tem ... preostalih 60 % pa jih resno razmišlja o nakupu kamere.

Strokovnjaki komentirajo: Nekaterim parom ljubljenje pred kamerami in gledanje posnetkov pomaga pri premagovanju zadreg in tako postanejo drug do drugega veliko bolj odprti. Mnogo žensk ima predsodke pred snemanjem, ker so slišale ogromno zgodbic o tem, da so takšni filmi prišli v roke nepravim ljudem.

Po zaslugi digitalnih kamer je ta skrb zdaj popolnoma odveč. Vse posneto lahko zbrišete takoj zatem, ko se filma nagledate. Vendar pozor! Vedno igrajte pošteno. Partnerka naj sodeluje prostovoljno. Skrite kamere so prepovedane!

Vibratorji

Da: 47 % žensk ga uporablja, ko so same ali s partnerjem.

Ne: 19 % ni niti pomislilo, da bi ga uporabile ... preostalih 34 % se nove izkušnje ne bi branilo.

Strokovnjaki komentirajo: Veliko žensk se je z vibratorjem naučilo doživljati orgazem, ker jim zagotavlja veliko intenzivnejšo stimulacijo kot moško telo ali dotik z roko. In nikar si ga ne bojte uporabiti tudi, ko ste skupaj s partnerko!

Lahko takrat, ko ste v njej in celo pri oralnem seksu. Domišljija ne pozna meja ... Če je sramežljiva in jo skrbi, da bi ga doma kdo našel, ji kupite diskreten model, ki je dovolj majhen, da ga lahko skrije v torbico, predvsem pa naj bo njegovo delovanje tiho.

Erotični filmi

Ne: 15 % bi s partnerjem raje gledalo Prijatelje.

Da: 60 % jih je gledalo s partnerjem ... preostalih 25 % pa še nikoli, a bi z veseljem.

Strokovnjaki komentirajo: Najprej se znebite ideje, da so moški edina bitja, ki za vzburjenje potrebujejo filme. Z raziskavami v 90. letih minulega stoletja so odkrili, da se tudi ženske odzivajo na erotične fotografije in filme.

Pri gledanju potrebujete le daljinski upravljavec, da lahko preskočite tiste dele, ki vas motijo, in slaboumne dialoge ali pa se večkrat vrnete na del, ki vas posebno vzburja.

Če filme gledate s partnerjem, mora biti že vnaprej jasno, kaj vama je všeč, oziroma še pomembneje: kaj vama ni všeč. Njej najverjetneje ne bodo všeč silikonske prsi v obliki nepremičnih krogel, ji bodo pa toliko bolj všeč filmi ženskih avtoric (navadno imajo tudi boljšo zgodbo in kakovostnejšo igralsko zasedbo). Ni vse samo v "smešnih gibih" ...

Stop!

Vaša ljubka izbranka morda res ni tako nedolžna, kakor je videti na prvi pogled, vendar kljub temu obstaja nekaj predlogov, zaradi katerih lahko za vedno letite iz spalnice ali celo iz njenega življenja:

  • Analne igračke

Trgovine z erotičnim orodjem sicer prodajajo vso mogočo tretjerazredno kramo, vendar si kar 85 % žensk ne želi izkusiti njihove uporabe, čeprav je dama na reklamnem plakatu videti ekstremno zadovolj(e)na.

  • Dildo

Gumaki v obliki bolj ali manj posrečene imitacije penisa se zdijo večini žensk strahotno neokusni.

“Niti približno se ne obnesejo tako dobro kot elegantni vibratorji. Predvsem pa: če si že zaželim kaj takega, kar je videti kot penis, veliko raje sežem po originalu! ”

  • S&M

Tako kot je vezanje lažje kategorije precej priljubljeno, je močnejša dominacija zelo nezaželena.

“Pri seksu naj bi bilo človeku prijetno. Ne želim si resnih bolečin ali mučenja.”

(S&M je pogosto uporabljana kratica za nenavadne spolne prakse s sadističnimi in mazohističnimi igricami, ki lahko zelo hitro postanejo tudi nevarne).

Vezanje

Ne: 20 % jih je absolutno proti.

Da: 70 % jih uživa v tem ali pa si to le želi ... preostalih 10 % jih je brez komentarja.

Strokovnjaki komentirajo: Zvezati partnerja (vendar ne premočno) je precej priljubljeno, saj ljudje uživajo v predajanju, dokler to počnejo z nekom, ki mu popolnoma zaupajo.

Če se odločite za takšne igrice, potem vam priporočamo, da malce globlje sežete v žep in kupite pravo opremo (na primer lisice z varnostnim gumbom za odklepanje).

Improviziranje z rutami in vrvmi je lahko precej neprijetno, kajti vozli se lahko med seksom močno zategnejo, njihovo odvezovanje pa je precej dolgotrajno. S partnerjem se vnaprej dogovorite za znak, ki bo drugemu dal vedeti, da malce pretirava.

Skupinski seks

Ne: 50 % jih že sama misel na to odbija.

Da: 14 % žensk ga je že doživelo ... preostalih 36% pa pogosto razmišlja o tem.

Strokovnjaki komentirajo: Skupinski seks je nekaj, v kar se nikakor ne podajajte prehitro. Preden v spalnico pripeljete še nekoga tretjega, se s partnerjem natančno dogovorita, kaj vama ugaja, kaj ne in kako daleč se je pripravljen kdo od vaju spustiti.

Predvsem pa se prepričajte, da boste znali pravilno odreagirati po dejanju samem. Velika večina ljudi, ki se spusti v takšno avanturo, se šele naslednji dan sooči z močnimi čustvi ljubosumja ter nezadostnosti in se sprašuje: “Ti jaz nisem več dovolj?”

Britje mednožja

Ne: 15 % ima mednožje takšno, kot jim ga je podarila narava.

Da 40 % žensk poskrbi za gladko kožo ali pusti zapeljiv otoček ... preostale so poskusile le enkrat in z rezultatom so bile vse prej kot zadovoljne.

Strokovnjaki komentirajo: Veliko žensk si brije in depilira le noge in pazduhe, nekatere pa tudi mednožje, ker jim ugaja občutek gladke kože. Moške to še dodatno vzburja, saj je gladka koža privlačnejša in tudi poljubljanje klitorisa je veliko lažje.

Če vama je novi videz všeč in se hočete izogniti neprijetnemu srbenju, si kupite profesionalno opremo ali obiščite kozmetični salon.

Ji boste ponudili pomoč?

Se je partnerka odločila, da si odstrani laske na intimnih predelih telesa? Ponudite ji pomoč pri opravilu, saj je v dvoje lahko še bolj razburljivo. A le previdno s škarjami ali z britvijo, kajti poškodbe zelo bolijo.

Analne igrice

Da: 25 % Žensk pravi, da v analnem seksu uživajo.

Ne: 45 % jih ne želi niti poizkusiti ... preostalim 30 % pa se zdi ideja precej mamljiva.

Strokovnjaki komentirajo: Ob pravilni stimulaciji lahko anus daje neskončne užitke, saj se v njem prepleta veliko živčnih centrov.

Analni seks naj ne bi bil boleč, seveda če se ga pravilno izvaja. Največja težava parov, ki to poskušajo, je, da hočejo vse hkrati.

Vendar ta vrsta seksa deluje drugače, predvsem z veliko potrpljenja. Penetracija naj bo postopna (morda najprej le s konico prsta) in predvsem z veliko vlažilnega sredstva. Poskusite najprej večkrat tako, preden se odločite za kaj večjega. V nasprotju z vagino se anus ob vzburjenju ne vlaži sam od sebe. Poleg tega je njegova koža tanka in se lahko hitro natrga.

In še eno pomembno dejstvo: nikoli ne izmenjujte vaginalnega in analnega seksa, ne da bi se pred tem temeljito umili ali zamenjali kondom. Vaginalna flora je popolnoma drugačna od analne in njuno mešanje lahko povzroči resno infekcijo.

Preoblačenje

Ne: 20 % jih prisega na standardna oblačila.

Da: 40 % jih uživa v oblačenju kostumov ... preostalih 40 % se jih nenavadne garderobe ne bi branilo.

Strokovnjaki komentirajo: Igranje vlog in preoblačenje je zelo preprosta metoda za popestritev vedno enakega in predvidljivega seksa.

Pretvarjanje pomaga odstraniti zadržke in pogosto pripravi partnerje do tega, da predlagajo stvari, ki jih sicer ne bi nikoli. Večina žensk ima najraje erotično perilo, ker se v njem počutijo zapeljivo.

Seks v javnosti

Ne: 5 % to počne vedno le znotraj.

Da: 85 % Žensk to že počne zunaj ... preostalih 10 % jih razmišljajo o tem, da morda nekoč bi.

Strokovnjaki komentirajo: Ko se pari začnejo pritoževati, da je postal seks preveč predvidljiv, jim terapevt navadno svetuje, naj se ljubita še kje drugje kot ponavadi.

Ogromno parov fantazira o tem, da bi seksali v dnevni sobi pred kaminom ali v kuhinji, vendar tega nikoli ne storijo. Eden najbolj priljubljenih, vendar ni nujno, da tudi najudobnejših, prostorov je vsekakor avtomobil.

Ste za ustvarjalnejši pristop?

S partnerko napišita vsak po pet predlogov, ki bi jih želela preizkusiti. Vrzita jih v škatlo, premešajta in vsak večer izvlecita po enega.

Kako načeti pogovor o tem?

Kar direktno, brez ovinkarjenja. Na primer v mraku, ko vidite, da je primeren trenutek. Večina žensk si želi, da moški dajo pobudo, vendar pa morate znati sprejeti tudi zavrnitev, če je vaš predlog preveč pikanten.

Martin Pesko

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri