Smo lahko prijatelji z bivšim partnerjem? Da, a le, če izpolnjujemo TE pogoje!

Smo lahko prijatelji z bivšim partnerjem? Da, a le, če izpolnjujemo TE pogoje! (foto: Profimedia) Profimedia
15. 3. 2023

Se tudi vi sprašujete, če sploh lahko imamo prijateljski odnos z bivšim partnerjem? Lahko, a je pred tem pomembno, da izpolnjujemo 5 pogojev...

1. Od razhoda je minilo že več časa

Težko ste prijatelji z bivšim partnerjem takoj teden po razhodu. Od razhoda mora miniti nekaj časa, da oba predelata svoje občutke in ozavestita, kaj se je pravzaprav zgodilo.

V kolikor je šlo za avanturo ali krajše razmerje, bosta morda potrebovala manj časa, a če sta bila v zvezi dlje, bosta tudi potrebovala dlje časa, preden lahko vzpostavita prijateljski odnos.

2. Ljubezen sta našla drugje

Veliko lažje ste prijatelji z bivšim partnerjem, če sta že oba v zvezi, v kateri sta zadovoljna. Tako noben od vaju ne bo razmišljal o tem, da bi se ponovno zapletel oziroma obudil romanco.

3. Razumeta, da vajino razmerje ni imelo prihodnosti

Včasih si to težko priznamo, a nekateri odnosi preprosto nimajo prihodnosti. Če to dobro razumeta, bosta lažje prijatelja, saj ne bosta razmišljala o tem, da bi si dala novo priložnost. Preprosto vesta, da razmerje ni smiselno.

Če sta se oba premaknila naprej in ne razmišljata več o možnostih za razmerje, je vajino prijateljstvo lahko zelo dobro.

4. Noben od vaju ni toksičen

Če ste bili v zdravem razmerju z osebo, ki ni toksična, je veliko lažje vzdrževati običajen, prijateljski odnos. Če je partner denimo narcis ali če vas je varal, vas izkoriščal, poniževal ali morda bil celo nasilen, vam tudi s prijateljstvom lahko škodi.

5. Dobro se razumeta

Seveda je že za zvezo pomembno, da se ujameta. A včasih ugotovita, da se v resnici sploh ne razumeta. V tem primeru je tudi prijateljstvo nesmiselno in vam lahko prinaša samo še dodatno slabo voljo.

Morda bi vas zanimalo tudi:

10 najpogostejših vprašanj, ki jih imajo ženske o moških

Flora Ema Lotrič v novi epizodi Cosmopolitan podkasta #SamoZavestna gosti Urbana Urbanca. 

Skozi pogovor Urban odgovarja na 10 najpogostejših vprašanj, ki se ženskam porajajo v zvezi z moškimi in nam tako pomaga graditi še močnejše in bolj zadovoljujoče odnose.

Pogovoru prisluhnite tukaj: