Spoznajte slovensko družabno igro, ki zbližuje ljudi

Spoznajte slovensko družabno igro, ki zbližuje ljudi (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
18. 8. 2022

Mlada in zagnana slovenska ekipa je lansirala izvirno družabno igro, katere namen poleg zabave je medsebojno zbliževanje in povezovanje.

Coupling, the Game je družabna igra, s pomočjo katere boste svoje bližnje v manj kot eni uri spoznali bolje, kakor prej v celem življenju, obenem pa se boste še neizmerno zabavali.

Njeni ustvarjalci so si zadali ambiciozen cilj, da z njo zbližajo ves svet. Od danes naprej pa lahko Coupling, the Game naročite na Kickstarterju.

“Družabne igre igram že več kot pol svojega življenja in z marsikatero smo se z družbo res zabavali, a na koncu večera vseeno počutili nekako prazne. Zmanjkali so tisti globoki pogovori in zanimive teme, ki poglobijo prijateljske vezi ter naredijo družabni večer res nepozaben.

Zato sem se pred par leti opogumil in odločil, da naredim svojo igro, ki bo povezovala zabavo in res dobre debate. In tako je po kar nekaj poskusih nastala Coupling, the Game – igra, s katero svoje prijatelje in partnerje spoznaš v novi luči in se ob tem ne samo zabavaš, ampak zares zbližaš,” je ob lansiranju igre na platformi Kickstarter povedal avtor igre, tudi operni pevec in učitelj petja, Klemen Gorenšek. 

Kaj lahko od igre pričakujete?

Coupling je igra za 2 do 6+ igralcev, starejših od 16 let (oziroma 18 let, če ga igrajo z pivsko razširitvijo Drinkling), ki običajno traja 45 minut. Poleg trdnejših prijateljstev, poglobljenih debat in zabavnega večera pa njeni ustvarjalci obljubljajo še zdravo mero tekmovalnosti, ogromno smeha, ščepec žgečkljivosti ter za najbolj razigrane tudi kanček petja in plesa.

Igra je odlična izbira za prijeten večer doma v družbi najboljših prijateljev ali tistih, ki bodo to še postali. Poteka v treh fazah. Kot v življenju ste tudi pri Couplingu najprej samski, z naključnimi vprašanji in zabavnimi anekdotami se poparčkate z dvema igralcema, ki v drugi fazi tekmujeta za vašo naklonjenost prek razburljivih izzivov: pantomima z zvoki, branje z ustnic, recepti ter geometrijske oblike in črte.

V tretji fazi pa vas čaka spopad parčkov, kjer vsak igralec samo še s svojim izbrancem ali izbranko tekmuje za veličastno zmago v novih mini igrah: vprašanjih, ki bodo izzvala vaša prepričanja, osebnih vprašanjih, ki ste jih vedno želeli zastaviti, a si niste upali, psiholoških packah, s katerimi boste pokukali v svojo podzavest, ter risanju stvari in asociacij, s katerim boste lahko pokazali svoje skrite talente.

Igra vsebuje tudi alternativno, poenostavljeno mehaniko, ki je super izbira za večje skupine in recept za odlično spoznavno doživetje. 

Kako vse to izgleda? Oglejte si video TUKAJ in spoznajte igro.

Odkrijte preko 500 nepričakovanih kombinacij vprašanj in zabavnih izzivov

Osnovna verzija igre vsebuje 10 mini iger na 120 COUPLING kartah, ki v kombinaciji z edinstveno mehaniko ustvarijo visoko dinamično igro. Več kot 500 kombinacij vprašanj in izzivov prebije tudi najtrši led in poskrbi, da je igra še vedno zabavna, tudi ko jo boste z isto skupino prijateljev igrali že desetič. En izvod igre Coupling, the Game je na voljo že od 35 € oziroma za najhitrejših 100 na Kickstarterju že za 29 €.

Za vse strastne igralce Couplinga pa ustvarjalci pripravljajo tudi razširitve osnovne igre. Ob uspešni kampanji na Kickstarterju bodo vsi kupci prejeli brezplačno pivsko razširitev Drinkling.

Obljubljajo tudi nadgrajeno razširitev za pare Jaz & ti, ki je bila za Valentinovo razprodana v manj kot 48 urah ter še več tematskih razširitev kot so športne, pevske in morda celo malo bolj pikantne.

Korak k bolj povezanemu svetu

Mlado in zagnano ekipo poleg Klemna Gorenška sestavljajo še njegova partnerka in pevka Lina Rahne, vodja projekta Teja Rajšp, študent medijskih študijev in filozofije Lan Rahne, ilustrator Jernej Kovač Myint ter oblikovalec Gašper Štern. Vsem pa je skupno poslanstvo, da v teh težkih časih, ko prevladujejo slabe novice, ustvarijo nekaj dobrega, nekaj, kar nas ne bo razdruževalo, ampak zbliževalo.

Če se jim tudi vi želite pridružiti na poti k boljšim odnosom in novim prijateljstvom, jih lahko na platformi za množično sofinanciranje Kickstarter podprete še do 16. 9. 2022 in si zagotovite svoj izvod Coupling, the Game z ekskluzivnimi Kickstarter dodatki TUKAJ. Več o igri pa lahko izveste tudi na njihovi Facebook strani in Instagram profilu.