Stavki, ki jih ženske v postelji zelo rade slišijo

Stavki, ki jih ženske v postelji zelo rade slišijo (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2015

Za boljši in pogostejši seks vam morda manjka le nekaj stavkov, ki jih svoji ženski vse premalokrat poveste.

Nekaj smešnega je v moški naravi. Brez najmanjšega pomisleka lahko iztegnete glavo skozi avtomobilsko okno in z dvignjenim sredincem na roki na »presnetega cepca« sredi ceste zatulite: »Jebi se! « Hude težave pa večini med vami povzroča že sama misel na to, da bi s poželjivim glasom v postelji zastokali: »Daj me še …«

Največja ironija pa je to, da je ravno postelja tisti kraj, kjer ženske zlahka prenesemo opolzke besede. Še več - želimo si jih.

Ameriška seksologinja Gina Ogden, avtorica knjige Ženske, ki ljubijo seks, je našla izvirno primerjavo med ženskimi in moškimi spolnimi željami: medtem ko ženske jezi dejstvo, da moški sredi rjuh onemijo, se moški kar naprej pritožujejo, da ženske ne marajo oralnega seksa. Kot bi hotele na poseben način povedati naslednje: »Če ti ne boš odprl ust, jih tudi jaz ne bom! «

Gina Ogden razlaga: »Ženske si želimo tesnejšega, pristnejšega stika. Ko prosimo: »Govori z mano! «, hočemo v resnici reči: »Tukaj sem! Poglej me! « Žal je navezovanje intimnega stika na besedni ravni zapleteno. Vsekakor bolj zapleteno kot preprosto ponavljanje nekaj popopranih stavkov, ki ste si jih zapomnili na kakšen dolgočasen solo večer, ko ste bili skoraj prisiljeni, da se priklopite na tisti kanal. Zoprna reč, ni kaj. Ampak pomoč prihaja!

Najprej preverite, kje je njena meja

A preden dodate prvih nekaj novih kosmatih izrazov v svoj običajni posteljni besednjak, pripravite teren. Priporočamo vam, da potipate, kje je meja, do katere se pri svoji dami lahko spustite. Ali dvignete. Če si dovolite preveč, ko osebice v svojem objemu ne poznate še prav dobro, se lahko vaš trud sprevrže v pravo katastrofo.

Namesto vzburjenja pa lahko povzročite razburjenje. Kar je kljub sorodnemu zvenu besed nekaj popolnoma nasprotnega.

Na napakah se učimo, še najraje na tujih, zato vas bo morda prepričala Maretova izkušnja: ko je punca želela slišati iz njegovih ust nekaj pikantnejšega, je z začimbami močno pretiraval. »Hočeš še, ti presneta cipa? ! « je bilo celo za mehiške hrane vajeno dekle preveč: »Namesto da bi zvenelo seksi, je bilo slišati kot prostaška žaljivka! « Lahko si mislite, da je Mare po povzročenem verbalnem šoku polteno govorjenje za nekaj časa opustil.

Če ste doslej v postelji predvsem molčali, vam bo verjetno vsaj malo neprijetno, preden vam bo uspelo izdaviti prav tiste besede, ki si jih ona tako zelo želi slišati. Uvajalni program pa lahko začnete z nekaterimi ogrevalnimi tehnikami, ki bodo vaše sprva plašne erotične verbalne poskuse sčasoma naravnale na pravo frekvenco njenega slušno-erotičnega aparata.

Komplimenti in še enkrat komplimenti

Če ste bolj plašne narave, začnite z nečim, kar vedno naleti na odprta ušesa: s preprostimi komplimenti, ki se nanašajo na njeno zunanjost ali na to, kar počne z vami. »Lepa si. Tako, ja. To mi je všeč. « To so besede, s katerimi ne boste nikoli zgrešili. In - le koga bi lahko motil stavek: »Rad bi spal s teboj. « Ženske rade slišimo kaj lepega o sebi in nekaj takšnih preprostih, iskrenih stavkov, pisanih na našo nečimrno naravo, lahko dela čudeže.

Barbara, 35-letna novinarka, se s tem strinja, vendar opozarja: »Pohvalite jo. Povejte ji, da ima lepo telo. Toda pazite, da vaša prizadevanja ne bodo zvenela smešno. Zato izpustite stavke, kot je: »Tvoje ustnice so kot rubini. « Učinkovitejše bo recimo: »Kako dobra ritka! «

Nemška seksologinja in publicistka Gerti Singer v knjigi z naslovom Zdaj pa z občutkom opisuje večno potrebo ženske po komplimentih takole: »Ženska samozavest ob lastnem telesu - in kot posledica tega tudi njena sposobnost za predajanje užitkom - je omrežena s sodbo moškega o njenem telesu.

Mnoga dekleta in žene ne morejo biti samozavestno ponosne na svoje telo vse dotlej, dokler moški s svojo sodbo ne potrdi njihove nečimrnosti. Četudi bo marsikatera ženska hotela to zatajiti, je vendarle tako: nobena navdušena prodajalka v butiku in nobena prijateljica ne more ženski zagotoviti, da je vredna poželenja. Ljubimec je sodnik, samo moška razsodba velja. «

Zato: s kopico iskrenih pohval boste pravzaprav naredili največjo uslugo samim sebi. Kajti - če se bo vaši ljubici zdelo, da je vaša sodba o njenem telesu negativna, bo njena samozavest splavala po vodi.

Namesto da bi se polna zaupanja predala vašemu objemu, bo popolnoma nesproščena in trda kot poleno poskušala zavzeti takšen položaj, da bo njeno telo videti karseda v redu. Že nedolžna pohvala: »Čudovita si! « pa lahko naredi čudež. Ob občutku, da te nekdo sprejema takšnega, kot si, se tudi nepopolno telo razcveti in sprosti in tako se podrejo vse barikade na skupni poti do nebes.

Povej mi, kaj delaš

Z erotičnimi besedami lahko opišemo trenutno dogajanje. Če igraš košarko, govoriš o košarki. Nekaj podobnega je pri seksu: pri opisovanju tega, kar se dogaja, najlažje in najvarneje vpeljete novosti na besedni ravni.

Opisujte to, kar počnete vi, govorite o tem, kar dela ona, in ne pozabite pri tem izraziti svojih občutkov. Ali vprašati, kako se počuti ona. Da vsaj pri nekaterih to deluje, dokazuje Sandrina izkušnja: »Pred dvema letoma sem hodila s fantom, ki je bil v postelji - preprosto čudovit. Vse, kar je počel, pa je bilo pravzaprav to, da je ubesedil trenutno dogajanje. Kaj je preprostejše kot reči: »Zdaj bom prijel svojega X in naredil to in to s tvojo Y? ! «

Kaj če bi?

Prebrisana metoda za infiltriranje nespodobnih izrazov med rjuhe je - izbira pravega trenutka. Najboljši čas za to pa je - takoj zatem. Čim boljše je bilo, tem močneje bo učinkovalo.

Po sicer čudovitem, a tihem seksu lahko rečete: »Tole je bilo krasno. Veš, kaj bi lahko naslednjič še poskusila? « Potem pa - opišite svojo najbolj priljubljeno fantazijo. Ko enkrat začnete, poskušajte v pripovedovanje vključiti še njo.

Recimo: »Si misliš, kaj bi se lahko zgodilo, če bi se najino dvigalo ustavilo med dvema nadstropjema? In bi tam ostala ujeta nekaj ur?

« Tako boste prefrigano izvedeli tudi za njene želje in misli ter ugotovili vsaj približno mejo, do koder lahko sežejo vaši eksperimenti. Pri opisovanju domišljijskih avantur pa lahko žal naletite na usodno mino. Vaša žena prav gotovo ne bo ravnodušna, če ji boste razkrili morebitne homoerotične fantazije, zato vam svetujemo, da naj nekatera sanjarjenja ostanejo na varnem - le v vaši glavi.

Seks po telefonu

Včasih je preprosteje, če ni treba gledati partnerju v oči. Recimo po telefonu. Po žici potujejo sočne besede precej lažje kot neposredno iz ust v ušesa. Razdalja okorajži tudi največje sramežljivce. Ko enkrat prebiješ led in poveš tisto, o čemer si mislil, da ne boš nikoli mogel spraviti iz ust, pa od telefona do postelje ni več daleč.

Rolanje starih filmov

To vedno vžge. »Se spomniš, ko sva …? « so besede, ki lahko sprožijo plaz opisovanja tudi najmanjših podrobnosti z besedami, ki nikakor ne sodijo v vsakdanji besednjak pridnih in lepo vzgojenih fantkov in punčk. Prinašajo pa enkratno zadovoljstvo, če sta le oba »igralca« ZA.

Ko besedna komunikacij steče in so začetniške napake le še bled spomin, pa še vedno obstaja nevarnost, da se ujamete v katero od nevidnih zank.

Brez Shakespeara, prosim

Poetičnost prihranite za obletnico. Prehudo nazornost ali medicinsko izrazje pa raje pozabite. Mare, ki se mu je prvi poskus klavrno končal, je pogorel tudi v drugo.

Z izrazi »rosne ustne« ali »žametna vulva« žal Julije 21. stoletja ne moreš več prepričati. No, Mare je kljub dvema polomijama poskušal še enkrat, saj je ugotovil: »Najbrž ne gre za to, da bi punce želele slišati natančno določene besede. Zdi se mi, da so hotele slišati predvsem 'več Mareta'. « Mare ima prav, zato se potrudite, da boste zveneli sveže in neprisiljeno. Potrudite se, da boste govorili tako kot vi.

Prefinjeni izrazi ne sodijo v posteljo, preveč slikoviti in nazorni pa še manj. »Vaša ljubica hoče iskrenost, ne pa Shakespeara«, pravi tudi Ogdenova.

Kdo je šef?

Še nekaj - ženske imajo rade, da moški tudi v postelji ostane tisto, kar je - MOŠKI. Avtoriteta pri večini žensk učinkuje. »Daj, pokaži mi, da si pravi dedec! Povej mi, kaj bi rad počel z mano! « si mislijo potiho. Večina naših sogovornic se je s tem popolnoma strinjala. V intimnih okoliščinah se vloge zamenjajo, zato velikokrat še vedno drži dobri stari nasvet: »S cipo delaj kot s kraljico, s kraljico pa kot s cipo. «

Vsaka ima svojo

Mejo, namreč. Nikar ne bodite presenečeni, če vaša sicer tiha in plašna prijateljica med seksom hlepi po opolzkostih.

Laura, ki dela v računalniškem podjetju, pravi: »Kadar sem v službi, moram biti resna in zapeta. Zato mi je toliko bolj všeč, če mi je dovoljeno, da se v postelji počutim kot poredna pocestnica. « Za dogodek, kot je sestanek z vlačugo, pa je vsekakor treba uporabiti tudi primerno terminologijo. Toda PAZLJIVO! Kar eni pomaga do slasti neslutenih razsežnosti, lahko drugo postavi pod hladno prho.

Priporočamo skrajno previdnost in prej omenjeno tipanje za mejami. Vsaki ženski godijo določene besede, splošno veljavnih pravil vam pa, žal, ne more podati prav nihče. Toda tenkočuten moški bo vsekakor znal določiti primeren nivo besednega izživljanja za čisto vsako.

Ups, prestop!

Ostanite na varnem teritoriju, zato oprezajte za morebitnimi znaki, ki lahko pomenijo, da ste vendarle prestopili mejo. Če stokajoče bitje v vaših rokah nenadoma brez posebnega razloga otrpne in obmolkne, ste verjetno že šli predaleč. Bolje kot napake popravljati pa je vsekakor - ne jih delati.

Podiramo tabuje

Ker bosta pri seksu najbrž govorila oba, bodite pripravljeni tudi na to, da si bo ona dovolila, tako kot vi, več svobode kot običajno. Naj vas ne šokira, če nekaj opolzkosti ali nazornih opisov seksualnih sanjarjenj nenadoma uide čez njene angelske ustnice.

Včasih lahko najlepše trenutke zamudiš prav zato, ker partnerju ne dovoliš, da je to, kar je. Tako za kuhinjsko mizo kot v postelji. Intimnost širi obzorja in briše meje, zato - sprejmite njo in sprejmite tudi sebe. Kakšno kritično besedo pa lahko posvojite tudi s preprostim detabuiziranjem: ko ponoviš petdesetkrat »tičtičtičtič…« in s sporne besede počasi odpadejo vsi tabuji, ta zveni kvečjemu še smešno.

Pa še to:

Nazaj v jamo

Godrnjajte, stokajte, mrmrajte in spuščajte vse mogoče neartikulirane zvoke, s katerimi lahko izkažete svoje navdušenje ob uspešnih akcijah svoje partnerke. Všeč ji bo, če bo videla, da vam je všeč. Nebesedna komunikacija je lahko prav tako ali še bolj kot besedna nabita z naelektreno erotiko.

Kadar sta si dva tako blizu, kot sta si v ljubezenskih igricah, takrat je dovoljeno marsikaj. Necenzuriran seks brez samonadzora vam lahko pomaga, da izživite najosnovnejše, malodane živalske nagone, in to je povsem v redu. Meje postavljate v dvoje. In jih v dvoje prestopate.

Mateja Jordan

Preberite še, katerih 21 stvari delajo le sveže zaljubljeni, pa tudi, katerih 25 seks trikov si moški zapomni za vedno.