Ste pripravljeni na nov začetek v razmerju? Začnite s TEMI koraki

Ste pripravljeni na nov začetek v razmerju? Začnite s TEMI koraki (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2022

Rutina, dolgčas, samoumevnost, prepiri zaradi malenkosti... Vam zveni znano? Si tudi vi želite novega začetka in osvežitve vašega razmerja? Preverite, kako to storite v 5 enostavnih korakih.

Vsak odnos je možno spremeniti, popraviti in izboljšati, a samo, če imata oba s partnerjem to željo. V pomoč pa naj vam bodo naslednji koraki.

Imejta cilj

Še preden se lotita spreminjanja, si zastavita cilj. Kaj si želita doseči? Kakšne rezultate pričakujeta? Iskreno se pogovorita o vajinih željah in skupaj oblikujta cilje, kam želita priti.

Bodita odprta za spremembe

Včasih si želimo sprememb, hkrati pa jih nismo pripravljeni sprejeti. Bodita pripravljena na to, da se bo vajino razmerje spremenilo. Oba bosta delno eksperimentirala in ugotavljala, kaj je bolje za vajin odnos. Vsaka sprememba vama tudi ne bo všeč; o tem se pogovorita in poiščita rešitev. Naredita raziskavo in se pozanimajta, kako lahko doprineseta k vajinem odnosu.

Vključujta se v dejavnosti

Ko nekam greste, svojega partnerja povabite zraven in obratno. Pomembno je, da spoznate partnerjev svet in obratno. Tako boste svojo boljšo polovico tudi lažje razumeli. To ne pomeni, da partnerju ne pustite dihati in da se mu vedno pridružujete na vseh dejavnostih; to pomeni zgolj to, da izkažete zanimanje za njegove/njene interese. Pomembno je tudi, da se v razmerju oba počutita dovolj varna, da kdaj povabilo od drugega zavrneta, če vama ni do tega.

Naredita načrt

Ko imata dobro definirane vajine cilje, je pomembno tudi, da naredita načrt, kako jih bosta dosegla. Svoje cilje razdelita v več malih delov in se dogovorita, kaj bosta počela vsak dan, teden, mesec, da jih dosežeta.

Stopita v akcijo

Načrt pa vama ne pomaga prav nič, če se ne aktivirata in začneta delati na boljšem razmerju. Novi začetki so trdo delo in od vas zahtevajo ogromno energije, a če si oba dovolj želita sprememb in srečnejšega življenja, vama nedvomno lahko uspe.