Ste v dolgoletnem razmerju? Tu je nekaj pravil, s katerimi lahko traja večno

Ste v dolgoletnem razmerju? Tu je nekaj pravil, s katerimi lahko traja večno (foto: profimedia) profimedia
9. 4. 2019

Veste, da je precej težje kot v pravljici, kjer vsi živijo srečno do konca svojih dni, zato je tu nekaj pravil, s katerimi utrjujeta odnos in skrbita, da bo skupnih let še več.

Ne pozabita se spraševati “kako si?”

Z leti pozabimo, da se moramo včasih ustaviti in prisluhniti ljubljeni osebi. Naj vam pove o tem, kakšen dan je imela, o nedavnih dogodkih, stresu, željah … O vsem, kar se ji zdi tisti trenutek pomembno. To počnita redno, tudi če sta skupaj že 10 let ali več. Pogovori kažejo vajino resnost, in da želita napredovati kot par ter krepiti odnos. Prav tako s takim dejanjem izkazujete ljubezen in opominjate partnerja, da ima pri vas posebno mesto. Ne zgovarjajte se na pomanjkanje časa, saj ga vedno imate za tisto, za kar si ga vzamete.

Bodite vi

Ko ste z nekom toliko časa, počasi prevzamete njegovo identiteto in počnete le še stvari, ki so všeč obema ali celo samo drugi polovici. Če uberete to pot, se boste kmalu spraševali, kam so odšli vsi vaši prijatelji in zakaj vas nenadoma ne vabijo več na družabne večere.

Ne bojte se obdržati svoje navade in hobije, seveda pa si omislite tudi kaj, kar boste lahko počeli skupaj s partnerjem. Bodite samostojna oseba, ki krepi razmerje prav tako kot druge odnose s prijatelji in družino.

Delite, a bodite razumni

Logično je, da tu in tam partnerju posodite nekaj denarja ali plačate večerjo, vendar ne postanite njegov lasten “bankomat”. Vsakotedensko posojanje denarja ne bo pripeljalo nikamor. Če si želita še dolgo deliti prihodnost, bosta morala čim prej urediti finančno stanje, saj je to eden od pogostejših razlogov za razhod. Bodita finančno neodvisna drug od drugega, za skupne stvari pa ustvarita poseben dogovor.

Včasih stvari počnita posebej

Preko skupnih aktivnosti se povežeta in spodbujata, vendar izberita tudi takšne, ki jih bosta izvajala vsak s svojimi prijatelji ali sama. Potrebujeta čas zase, da analizirata trenutne dogodke, razmislita o določenih stvareh in osebnostno napredujeta.

Če vedno prihajata skupaj v paru, se ne čudite, ko bo kakšen prijatelj prekinil stike z vami, ker je naveličan, da vedno s seboj pripeljete tudi drugo polovico. Nič ne bo narobe tudi, če se kdaj na tek odpravite sami in uživate v naravi. Saj se še spomnite, da ste pred zvezo veliko stvari počeli sami?

Pripravite se na to, da se ne bosta vedno strinjala

Verjetno sta si podobna v kar nekaj stvareh, drugače morda ne bi pristala skupaj. Vseeno pa imata vsak svoje konjičke, delo ali navade, ki so drugačne od tistega, kar ste bili vajeni. Zato bosta včasih imela nasprotujoča si mnenja in se celo sporekla o nekaterih stvareh, vendar je to povsem normalno. Dokler znata pravilno reševati težave, bodo ovire le okrepile vajino razmerje in ne rušile.

Posvetite se svoji karieri

Veselita se skupnih zmag, a ne pozabita na tiste, ki jih dosežeta sama. Ne žrtvujte svoje kariere zato, da bi namesto tega lahko imela še eno skupno aktivnost ali zato, ker boste enkrat tedensko domov prišli pozno. Podpirajta drug drugega pri doseganju ciljev tudi v službi in si stojta ob strani ob pomembnih odločitvah, ko želi na primer eden od vaju zamenjati delo ali prositi za napredovanje.

Ločite zapostavljanje odnosa zaradi kariere in posvečanje svoji službi. Če boste našli ravnovesje med obojim, boste srečni in izpopolnjeni kot posameznik, zato bo tudi razmerje lahko uspešno.

Preverite tudi: