Strokovnjaki ugotavljajo: zaradi TEH težav se končajo tudi zdrava razmerja

Strokovnjaki ugotavljajo: zaradi TEH težav se končajo tudi zdrava razmerja (foto: Profimedia) Profimedia
8. 3. 2022

Vsak par se kdaj prepira in ima nesoglasja, a obstajajo težave, ob katerih se razidejo še tako močni pari. Preverite, katere so.

Prepiranje zaradi financ

Ne glede na to, v kakšnem odnosu ste, prepiri zaradi financ privedejo do številnih težav v razmerju oziroma zakonu. Pomembno je, da oba o financah govorita odkrito in se skupno dogovorita, kako bosta z njimi upravljala.

Slaba komunikacija

Že vrabčki čivkajo, kako zelo je pomembna komunikacija. Pogosti nekonstruktivni prepiri, premalo pogovorov, ignoriranje... Vse to eventuelno privede do razhoda. Pomembno je, da vsak v razmerju odkrito izraža svoje občutke, obenem pa sprejema občutke svojega partnerja. Strokovnjaki svetujejo tudi, naj si par določi točen čas, ki ga bo v dnevu namenil pogovoru.

Rast v drugo smer

Ljudje se spreminjamo in osebna rast je sestavni del življenja. Včasih se zgodi, da s partnerjem preprosto zraseta v drugo smer. Nepošteno je pričakovati, da se bo eden od vaju prilagodil do te mere, da bo zaviral svojo rast. Pomembno je, da oba sprejmeta in spoštujeta rast drugega ter je ne ovirata.

Pomanjkanje fizične intimnosti

Ne samo spolni odnos, tudi dotiki so v odnosu zelo pomembni: objemi, držanje rok, božanje... Vsi tej dotiki ustvarijo intimnost v odnosu. Če jih primanjkuje, pride hitro tudi do ostalih težav v odnosu.

Povzeto po YourTango