Stvari, ki jih morate svojemu partnerju povedati pogosteje (Preprosta navada, ki bo okrepila vajino zvezo!)

Stvari, ki jih morate svojemu partnerju povedati pogosteje (Preprosta navada, ki bo okrepila vajino zvezo!) (foto: Caroline Veronez | Unsplash) Caroline Veronez | Unsplash
12. 5. 2020

Brez dvoma, na začetku je vse tako razburljivo. Oba občutita močno privlačnost, ne mine trenutek, ko si ne bi delila komplimentov in vsak zmenek prinese nekaj novega. Ta obnorelost lahko traja mesece …

Potem pa … Stvari postanejo bolj poznane. Nagonsko veste, kako partnerju oziroma partnerki pokazati, da vam je mar. Čez nekaj časa vama je še bolj udobno in vse tiste majhne pozornosti, ki sta jih prej tako rada delila, se izgubijo.

Rutina nadomesti metuljčke v trebuhu. Predvidevate, da vaš partner/partnerka ve, kaj čutite, saj ste mu/ji to povedali že velikokrat.

Ne, povejte mu/ji ... Še velikokrat.

Če boste partnerju/partnerki večkrat povedali naslednje, to ne bo samo polepšalo njegovega/njenega dne, temveč tudi močno okrepilo vajino zvezo ali jo postavilo na povsem novo raven.

Nekaj drobnih pozornosti ...

Ki bodo polepšale dan njemu/njej in vam:

1.

»Ljubim te.« Seveda, ko to tudi čisto zares čutite in mislite. Sicer, saj veste, izjava izgubi pomen.

2.

»Všeč mi je, ko …« Včasih so takšni komplimenti celo močnejši od 'ljubim te'. Zdrava komunikacija ni le to, da spregovorite, ko čutite, da nekaj ni v redu. Zdrava komunikacija je tudi to, ko partnerju poveste, da se zaradi njegovih/njenih dejanj počutite dobro.

3.

»Mislim nate.« Povejte mu/ji, da mislite nanj/nanjo. Čeprav se to zdi logično. Če ste na poti domov videli nekaj, kar vas je spomnilo nanj/nanjo, mu/ji to povejte. Če ste ob gledanju najljubše nanizanke pomislili nanj/nanjo, ji to povejte. Če tisti trenutek nista skupaj, pošljite sporočilo.

4.

»Kakšen je bil tvoj dan?« Vprašajte ga/jo, kako je in kakšen je bil njegov/njen dan. Vprašajte glede specifične stvari, za katero veste, da ta trenutek leži na njegovih/njenih ramenih. Poslušajte. Dovolite mu/ji, da se poveže z vami.

5.

»Verjamem vate.« Ker imamo vsi trenutke, ko podvomimo vase. A če oseba ve, da ima ob sebi nekoga, na katerega se lahko nasloni … To naredi veliko spremembo in zdi se, da je vse bolj obvladljivo.

6.

»Oprosti.« Vsi ga kdaj pa kdaj polomimo. Toda trma nima kaj iskati v srečni zvezi. Opravičite se, če ste naredili napako, če ste se razjezili po nepotrebnem, prizadeli partnerja/partnerko …

7.

»Kaj meniš …?« Vprašajte ga/jo za mnenje. Tako med drugim partnerju/partnerki pokažete, da v resnici cenite njegovo/njeno mnenje in da sta v tem skupaj.

8.

»Stojim ti ob strani.« Tudi najbolj samozavestne osebe kdaj pa kdaj potrebujejo našo spodbudo.

9.

»Zaupam ti.« Zaupanje je ključno za zdrav odnos. A tega, da mu/ji zaupate, nikar ne pozabite povedati. Tako partnerju/partnerki sporočate tudi, da zaupate njegovim/njenim odločitvam, da ne dvomite.

10.

»Ponosen/a sem nate.« Bodite njegova/njena največji/največja navijač/ica. Tudi, ko se zgodijo majhne in preproste stvari.

11.

»Ne strinjam se.« Ja, tudi to je pomembno. To, da poveste, kdaj se z njim/njo ne strinjate. Izrazite svoje mnenje, a na spoštljiv način.

12.

»Čudovito izgledaš.« Pokažite mu/ji, da vas še vedno privlači. Povejte mu/ji, ko na njem/njej opazite kaj prikupnega. Spogledujte se z njim/njo – to dela čudeže v zvezi. Preverjeno.

13.

»Prosim.« in »Hvala.« Morda se sliši neumno, toda v resnici sta ti dve besedi pomembni za trdno zvezo. Stvari radi začnemo jemati za samoumevne … »Le zakaj mu moram reči hvala, ker je storil to in ono, saj je vendar logično in tako mora biti.« Verjemite, partnerju bo to še kako pomenilo. Pokazali mu/ji boste, da resnično cenite njegov/njen trud.

14.

»Lahko noč.« In seveda tudi 'dobro jutro'. Iskreno, si rečeta lahko noč, ko ležeta posteljo? (Ali pošljeta sporočilo, če nista skupaj.) In dobro jutro, ko se zbudita? Zraven dodajte še poljub.

Preberite še:

Ali pa: