"Svojemu fantu nisem več privlačna ne glede na to, kaj naredim - kako lahko to popravim?"

"Svojemu fantu nisem več privlačna ne glede na to, kaj naredim - kako lahko to popravim?" (foto: profimedia) profimedia
7. 3. 2023

Je upad privlačnosti med partnerjema na določeni točki neizogiben? Kakšen nasvet bi podali ženski v spodnjem zapisu? 

Ali vas partner po več letih zveze še vedno privlači? Kaj pa vi njega? Ni vedno najlažje vzdrževati privlačnosti in za žensko v spodnjem zapisu se to zdi precej nemogoče, saj je preizkusila že mnogo načinov in je še vedno neuspešna. Imate kakšen nasvet zanjo? Kaj bi storili v njeni situaciji? 

TEŽAVA

"Zadnje čase se prav sovražim, saj očitno ne morem več vzburiti svojega partnerja, saj ga ne privlačim več. Skupaj sva skoraj 10 let in prva 3 leta se nisva morala nasititi drug drugega. Zares sva se oboževala. 

Odkar pa sva se preselila v skupno stanovanje, je najino spolno življenje zamrlo. 

Če naredim prvi korak pri intimnosti, vedno pravi, da je preutrujen. Ko odprem vino, da se malce sprostiva, se pretvarja, da je preveč opit, da bi lahko imel spolne odnose. Nedavno nazaj sem investirala v seksi spodnje perilo, a ko sem ga skušala zapeljati, se je samo smejal in mi dejal, da sem smešna. 

Počutim se tako neprivlačno, da mi gre vedno na jok. Če odmislim spolno življenje, imava dobro zvezo. Je prijazen, vedno pomaga in na svet gleda enako kot jaz, zato ni kakšnih nesoglasij. 

Stara sem 30 let in kmalu si želim otroka in težko bi ga zapustila, saj je z najinim razmerjem poleg tega problema vse v najlepšem redu."

ODGOVOR

Odgovarja terapevtka Laura Collins

"Prosim ne trpinči se in ne sovraži se, ker si poskusila že veliko načinov, da bi vzbudila interes pri svojem partnerju. Težava očitno ni pri tebi, torej ni zaradi tebe izgubil apetita po seksu. 

Ko moškim upade libido, gre pogosto za globlji problem, ki je lahko celo povezan z depresijo ali drugimi zdravstvenimi težavami. Ali ima partner stresno delo ali dolgove, o katerih ne veš ničesar?

Rekla si, da je bilo vse vredu, dokler se nista preselila skupaj. Mogoče se je pojavil strah pred tem, da bo moral plačati najemnino in stroške, saj mu gre finančno na tesno, pa tega sploh ne veš. Če želiš, da se mu povrne želja po seksu, morata odkriti, kaj ga teži. 

Ključ je zdrava komunikacija. Poskušaj se pogovoriti. Naj se ti odpre in ti se ne pritožuj, vendar mu daj vedeti, kako se počutiš. 

Če gre za zdravstveno težavo, potrebuje pregled pri zdravniku, ali pa oba potrebujeta terapijo za pare. 

Ne obupaj še in skušaj priti stvari do dna. Če to nikakor ne bo možno, se vprašaj, kakšna prihodnost te čaka z njim, in če si jo pripravljena sprejeti."

Vir: Metro.co

Prisluhnite zadnji epizodi aktivni podkasta!

Mag. inž. prehrane in ustanovitelj Zadnje diete Jernej Ogrin razkriva vse, kar morate vedeti o hujšanju in zdravi prehrani: