Ta 3 nenavadna vprašanja bi morali postaviti na prvem zmenku – toda TEGA nikoli!

Ta 3 nenavadna vprašanja bi morali postaviti na prvem zmenku – toda TEGA nikoli! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 9. 2022

Prvi zmenek je lahko poln presenečenj, a tudi precej stresen. Čeprav naj bi bil namenjen prijetnemu, sproščenemu pogovoru, je verjetno največja skrb večine prav to – da pogovor ne bo potekal tekoče in da bo prihajalo do neprijetnih premorov. Ta vprašanja vam bodo pomagala.

Strokovnjakinja za odnose Susan Trombetti svetuje, da postavite naslednja vprašanja:

1. Kdo je bila tvoja prva simpatija in zakaj?

Trombettova pravi, da spraševanje po prvi simpatiji pri sogovorniku zbudi nostalgijo, vam pa po drugi strani pomaga videti, kaj se skriva za njegovo/njeno fasado in zagotovo več pravega jaza. 

Druga varianta: povprašajte o slavni hollywoodski simpatiji – odgovor vam lahko odpre oči!

Kontroverzno ali ...? Preverite: 25 stvari, ki jih morate vedeti o seksu pred 25. letom

2. Kaj bi počel/a v življenju, če ne bi bilo finančnih omejitev?

To vprašanje spodbudi sogovornika k sanjarjenju, vam pa da vpogled v to, kakšni interesi vodijo to osebo in kakšne so njegove/njene prioritete. Preučite jih lahko, ne da bi drezali preveč v detajle. Odgovor lahko razkrije tudi, kako odgovorna ali idealistična je oseba, pravi strokovnjakinja. 

3. Katera je tvoja najljubša destinacija oziroma kateri kraj si res želiš obiskati?

Vprašanje razkrije, kako sogovornik deluje, ko gre za potovanja, nad čim se oseba navdušuje, a tudi veliko o njegovem karakterju. Ali vedno načrtuje do zadnje podrobnosti ali je spontana? Je na prvem mestu sproščanje ali jo navdušuje preprosto vse, kar vidi na poti?  

Izkaže se lahko tudi, da sta oba že obiskala isto mesto – in razvije se živahen pogovor. 

TEGA vprašanja ne bi smeli nikoli zastaviti na prvem zmenku!

Vprašanja o bivšem partnerju/partnerki so tabu, pravi Trombettova. Kratek pogovor o prvi simpatiji ali ljubezni iz otroštva (prvo vprašanje), je lahko zabavno in odpre sproščujoč pogovor, vendar vprašanja o zadnjem razmerju nimajo kaj iskati na prvem zmenku.

To lahko da vtis, da se oklepate preteklosti in v resnici niste pripravljeni na nekaj novega. 

Tudi sami ne bi smeli na prvem zmenku razlagati o preteklosti, če to vključuje bivšega/bivšo, ne glede na to, za kako zabavne prigode gre.  

Strokovnjakinja svetuje tudi, da se na prvem zmenku raje izognite nekoliko občutljivejšim vprašanjem, ko so vprašanja o veri, bolezni in politiki. 

Preverite še:

Kaj naredi vsako astrološko znamenje takoj po seksu