Takšno moško telo se zdi ženskam najprivlačnejše! Presenečeni?

Takšno moško telo se zdi ženskam najprivlačnejše! Presenečeni? (foto: Profimedia) Profimedia
20. 4. 2022

Tu so rezultati raziskave …

Raziskovalci so v okviru študije prosili študentke avstralske univerze Griffith, naj ocenijo videz moških teles na lestvici od 1 do 7. Študija je bila namenjena testiranju, kako fizična moč vpliva na telesno privlačnost.  

160 ženskam so pokazali fotografije 200 moških, na fotografiji pa je bilo vidno le telo, moški niso nosili majic in obrazi so bili prikriti. Vsi moški na fotografiji so bili prav tako študenti, pri čemer jih je 60 od predstavljenih redno treniralo in obiskovalo telovadnico.

Vseh 160 anketirank je izjavilo, da se jim zdijo fizično močna moška telesa privlačnejša. Po nadaljnji analizi so raziskovalci ugotovili še, da imajo ženske raje visoke in vitke moške. 

»Nismo bili presenečeni, da se ženskam zdijo fizično močni moški privlačnejši – presenetilo nas je le, kako močan je bil ta učinek,« je za The Guardian povedal avtor raziskave Aaron Sell. 

Močna telesa so bila vedno povezana z zdravjem in z zmožnostjo preživetja ter skrbi zase, menijo avtorji študije. V sodobnem času se to lahko povezuje z uspehom pri delu in dejstvom, da moški lahko skrbi ter zaščiti družino. 

Dodajajo pa tudi, da ti rezultati seveda ne veljajo za vse ženske, saj gre za raziskavo z zelo omejenim obsegom – vključeni so bili le študenti – in rezultati bi se verjetno precej razlikovali, če bi raziskavo izvajali na različnih koncih sveta. 
Vir:
Cues of upper body strength account for most of the variance in men's bodily attractiveness - royalsocietypublishing.org