TAKŠNO obnašanje pokvari prvi zmenek

TAKŠNO obnašanje pokvari prvi zmenek (foto: Profimedia) Profimedia
20. 3. 2022

Se tudi vi želite čim bolje izkazati na prvem zmenku? Potem nikar ne počnite TEH stvari!

Slabo sprejemanje drugega mnenja

Super je, da imate svoje mnenje in, da ga izrazite. Težava nastane, če niste pripravljeni poslušati mnenja svojega sogovornika. Izogibajte se nesramnosti ali zbadanju. Prisluhnite drugi osebi.

Zmenek v družbi

Lepo je, če ste izjemno družabni, a vse naj je v mejah normale. Če takoj na prvi zmenek pripeljete še prijatelja, dajete vtis, da si ne želite zbližanja v dvoje in da vam ni do intimnih pogovorov.

Alkohol

Če na zmenku popijete kako pijačo, je to seveda vaša odločitev. A tudi, če ste na zmenku živčni, odsvetujemo prekomerno uživanje alkohola. S tem naredite vtis, da pogosto prekomerno pijete, obenem pa lahko pride tudi do kakšnih neljubih incidentov.

Komentiranje drugega krožnika

Vaša pravica je, da si na zmenku naročite hrano, ki vam je všeč. Enako pravico pa ima tudi druga oseba. Vzdržite se komentarjev, kot so "ali veš, kako to redi?" ali pa "fuj, tvoje pa res izgleda zelo slabo!" ali kaj podobnega.

Neurejenost

To ne pomeni, da se za zmenek morate ekstremno naličiti ali si obleči neudobna oblačila. A osebo lahko odbije, če se pojavite s strganimi oblačili, umazani, skuštrani ali na kakršen koli drug način neurejeni.

Pogovor o bivših razmerjih

Časa za pogovore o preteklih razmerjih bo v bodoče na pretek. Tem temam se izogibajte na prvem zmenku. Tudi druge osebe ne zaslišujte o preteklih razmerjih, sploh, če opazite, da mu/ji je neprijetno.

Pretirano govorjenje o sebi

Bistvo prvega zmenka je, da se z osebo bolje spoznata. A bodite pozorni, da ne govorite preveč o sebi in prisluhnete tudi drugi osebi. Sprašujte vprašanja, poslušajte in izkažite interes za nasprotno osebo.

Hitenje

Na drugo osebo ne pritiskajte in se sprostite. Osebe ne zasujte takoj z vprašanji o prihodnosti, poroki, družini... Vzemita si čas za spoznavanje, nato pa skupaj odkrijta, kaj si želita.

Seveda je na zmenku najpomembneje, da ste to, kar ste. Le tako boste našli nekoga, ki bo odličen partner za vas.