Te stvari še vedno (nezavedno) počnete, ker pogrešate bivšega

Te stvari še vedno (nezavedno) počnete, ker pogrešate bivšega (foto: profimedia) profimedia
7. 11. 2018

Razpad zveze nikoli ni lahek, ne glede na to, v kakšnih okoliščinah se razideta. Če si partnerja še vedno želite nazaj, to kažete z nekaterimi dejanji, ki se jih morda sploh ne zavedate. Počnete kaj od naslednjega?

Ste ga preboleli, ali še vedno čakate, da se vrne? Preverite, ali se prepoznate v naslednjih dejanjih:

Niste pospravili stvari, ki vas spominjajo nanj

Na omari imate še vedno prilepljeno razglednico z vajinih prvih skupnih počitnic. Ne morete se znebiti orglice, ki jo zdaj pogosto nosite, ker je bila njegovo darilo za valentinovo. Niste mu vrnili njegovih majic, ki ste jih uporabili namesto pižame … Vam je to znano? Oklepate se stvari, ki predstavljajo delčke vajinega razmerja in jih obupano skušate sestaviti nazaj. Resnica je žal takšna, da vam manjka največji del sestavljanke - bivši partner. Morda je čas, da pospravite stanovanje in pokličete prijatelje, ki bodo vedeli, kaj storiti.

Preverjate telefon, ker pričakujete njegovo sporočilo

Prepričani ste, da boste, ko se partner pomiri, dobili klic ali sporočilo, da je bila vse skupaj napaka. Morala bi ostati skupaj, saj ste vi nekaj najboljšega, kar se mu je kdaj zgodilo. Zato iz dneva v dan preverjate svoj telefon, njegovo ime pa se noče izpisati na zaslonu. Se mu je kaj zgodilo? Bi morali vi narediti prvi korak do ponovne obuditve zveze?

Odnosi so zelo različni, zato ni enega nasveta za vse težave. Vendar obstaja večja verjetnost, da je zanj razmerje zaključeno in vas nima namena prositi, da se vrnete v njegov objem. Ostanejo vam lepi spomini in okrevanje v družbi prijateljev, dokler ne boste spet pripravljeni na novo razmerje. Ne dajajte si lažnega upanja, saj boste na koncu še bolj razočarani, kot bi bili sicer.

Hodite na kraje, kjer ga boste morda srečali

Čeprav morate zaradi pekarne narediti velik ovinek na poti v službo in v resnici borovničevega mafina sploh ne potrebujete, ste se ustavili tam v upanju, da boste srečali bivšega partnerja. Še vedno obiskujete park, kjer sta se rada sprehajala, tudi če ni v vašem okolišu. Kar naenkrat vas zanimajo avtomobilski sejmi, ker veste, da se jih rad udeležuje. Česa si pravzaprav želite? Kaj menite, da se bo zgodilo, če se srečata?

Ponovno si v glavi zavrtite konec razmerja. Ali obstaja najmanjša možnost, da bi bila lahko še vedno skupaj? V kakšnih okoliščinah sta se razšla? O tem morda vprašajte tudi prijatelje, ki bodo bolj objektivni od vas. Nato predvidevajte, kaj bi se lahko zgodilo, če bi se srečala. Verjetno vam ne bi skočil v objem in vas prosil, da se vrnete, kot bi se to zgodilo v popolnem scenariju. Ne čakajte na nekaj, kar se verjetno nikoli ne bo zgodilo.

Še vedno spremljate njegovo življenje

Od skupnih prijateljev ste izvedeli, da se je odpravil na izlet in ga nekaj časa ne bo. Na družbenih omrežjih spremljate njegove dosežke pri nogometu in ujamete vsako govorico, ki pove kaj o njegovem življenju. Želite biti na tekočem in zdi se vam, da je to (še vedno) vaša dolžnost. Pa ni.

Tako vaše kot njegovo življenje je sedaj zasebnost, o kateri si ne potrebujeta več razlagati in katere ne načrtujeta skupaj. Preskok v samsko življenje je boleč, vendar je tudi priložnost, da znova počnete vse, kar vas veseli. Če ste morali prej odpovedati vadbo, ker sta ravno takrat nekaj počela skupaj, se ponovno vpišite. Pojdite na izlet. Povabite na obisk prijatelje. Predvsem pa se obdajte z ljudmi, ki vam bodo stali ob strani in bodo ob vas v najtežjih trenutkih.

Preverite tudi: