Teh besed nikoli ne recite osebi, ki jo ljubite

Teh besed nikoli ne recite osebi, ki jo ljubite (foto: profimedia) profimedia
24. 3. 2018

Ko najdete osebo, s katero se imate namen postarati, ne zrahljajte razmerja z besedami, ki naredijo več škode, kot se zdi na prvi pogled.

Osebi, ki jo ljubite, nikdar ne recite:

“Če me zares ljubiš, boš naredil/a …”

Ljubezen ni pogojena s številom uslug, ki jih ena oseba naredi drugi. Naklonjenosti partnerja ne izkoriščajte za stvari, ki se vam jih ne ljubi narediti in za to, da drugo polovico silite v nekaj, česar ne želi početi.

“Vedno narediš/rečeš to …”

Tako se pogosto začne prepir, ko očitate partnerju pretekla dejanja in na plan privlečete stare spore. Tem besedam se izognite in jih zamenjajte s: “Počutim se slabo, ker si …” Ko razložite svoj položaj, bosta veliko lažje našla rešitev.

“Problem je v tebi.”

Tako za razmerje kot za prepir sta potrebna dva, zato ne naprtite vse krivde partnerju. Res je, da je včasih nekdo bolj kriv kot nekdo drug, vendar je problem v vaju obeh. Raje energijo usmerita k izboljšanju razmerja in ugotavljanju, kaj je šlo narobe.

“Sovražim te.”

Takšni in podobni stavki so običajno izrečeni v jezi in naredijo veliko škodo. Ne čudite se, če nekoč oprosti ne bo več zalegel.

“Odrasti že!”

Niste mama ali oče, ampak partner, ki mora podpirati svojo drugo polovico. Zato ne morete odločati, kaj mora določena oseba preboleti in prerasti. Vsak se mora sam odločiti, kdaj je čas za naslednji korak.

“Res je, kar prijatelj pravi o tebi.”

S tem boste poslabšali odnose s prijatelji in vajinimi bližnjimi, ki jih v tistem trenutku podpirate ter uporabljate proti partnerju. Namesto tega povejte, kaj vas moti in v to ne vpletajte drugih.

“Če bi me imel/a rad/a, bi vedel/a, kaj hočem.”

Ne glede na to, kako dolgo in dobro se poznata, vam partner ne more brati misli. Ne pričakujte, da bo naredil nekaj, česar niste povedali na glas.