Slika 2/2

»Sem celovita oseba. Ona ni dovolj močna, da bi me izpolnjevala. Jaz nisem dovolj močan, da bi izpolnjeval njo. Ona je celovita oseba. Zato si jo želim. Ne zato, ker je polovica. Celovita je.«

→ Namesto da se osredotočata na to, da potrebujeta drug drugega, terapevt zato predlaga, da si želita drug drugega.

Tudi Suzie Pileggi Pawelski in njen mož James Pawelski, avtorja knjige Happy Together, imata o tem jasno mnenje: prepričanje, da obstaja nekdo, ki te »naredi celovitega«, je napačno, sta zapisala v blogu na Psychology Today.

To lahko namreč na koncu storiš le sam.

Ena od možnih nevarnosti iskanja sorodne duše, ki nas bo »izpopolnila«, je ta, da začnemo razmišljati o tem, da nekje tam zunaj čaka na nas popoln partner in da nas bo slej ko prej združila usoda. Takšno razmišljanje nas naredi pasivne – ne vključuje kakršnegakoli namernega dejanja z naše strani, namesto tega vodi do tega, da preprosto čakamo.

Kot pišeta zakonca Pawelski, je pomembno, da »delate na lastnem samorazvoju«, da se pripravite na zdrav odnos – ne glede na to, ali ste trenutno v njem ali ne.

● PREBERITE → Kaj naredi vsako astrološko znamenje takoj po seksu → https://aktivni.metropolitan.si/odnosi-in-seks/kaj-naredi-vsako-astrolosko-znamenje-takoj-po-seksu/

Profimedia