Test: Kako ljubiti s strtim srcem?

Test: Kako ljubiti s strtim srcem? (foto: Profimedia) Profimedia
20. 7. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Vsi smo bili že prizadeti, tako ali drugače.

Izgubljena ljubezen pusti sledi na naših srcih, kar nas velikokrat ovira pri spoznavanju in zaupanju novim osebam, ki vstopajo v naša življenja. Veliko oseb se ravno zato odloči za sodelovanje z mano in se včlanijo v našo agencijo za povezovanje samskih Aglaio, ker ne želijo biti ponovno prizadeti. Zavedajo se, da vsako osebo natančno preverimo in jih povežemo z najbolj ujemajočimi osebami, kjer dajo ljubezni največjo priložnost.

Dolgoročno razmerje temelji na več dejavnikih, a eden najpomembnejših faktorjev, ki jih ocenjujem, je, koliko in na kakšen način je oseba odprta za sprejemanje in dajanje ljubezni. Poglejmo enega od načinov, s katerim lahko ugotovite, kako se predajate v partnerstvu in kako to vpliva na vaše bodoče romantične odnose.

Opravite test:

Preberite naslednje trditve in se vprašajte in odločite, kateri ste najbližje:

Tip A – V bližini drugih mi je nekoliko neprijetno. Drugim težko popolnoma zaupam in si dovolim, da sem od njih odvisen/na. Neprijetno mi je, če se mi kdo preveč približa. Večkrat si drugi želijo moje bližine kot jaz, zato se počutim neudobno.

Tip B – Z ljudmi brez težav navežem stik in me ne moti, če sem na njih lahko zanesem ali sem odvisen/na od njih ali oni od mene. Ni me strah, da bi bil/a zapuščen/a ali da bi se z nekom preveč zbližal/a.

Tip C – Opažam, da je drugim neprijetno, ko se jim želim bolj približati. Večkrat me skrbi, da me moj partner ne mara, oziroma da noče biti z menoj. Partnerju se želim zelo približati, in to ga včasih prestraši.

Težko se predam, kaj pa zdaj?

Dobra stran te lastnosti je, da ker ste zelo previdni, ko se zbližujete z ljudmi, okolje vedno zelo dobro spoznate, preden sprejmete večje odločitve. Medtem ko je to zelo dobrodošlo v vašem samskem življenju, pa osebi, ki se vam želi približati, ne pustite veliko prostora. Morda ne potrebujete dodatne osebe, toda v odnosih in razmerjih gre za to, da si želimo nekoga, ki nam bo stal ob strani in nudil oporo v prihodnosti.

Dolgotrajna partnerstva imajo veliko prednosti. Čeprav ste popolnoma sposobni peljati svoje življenje v želeno smer, vam partner lahko ponudi drugo mnenje, ponudi oporo in odpre nova obzorja pri reševanju izzivov, s katerimi se soočate.

Kaj če se zaljubim v nekoga, ki je zadržan in se težko preda?

Stopili ste pred velik izziv. S pravim znanjem in vedenjem ravnanja s takimi čustvi je več kot mogoče in možno uspeti in pomagati osebi, da vam zaupa in se vam preda. Najprej je treba sprejeti in razumeti, da dejanja vedno govorijo glasneje kot besede, prav tako je tudi pri zmenkih. Veliko hitreje bodo z vami zbežali na romantične počitnice, kot se pogovarjali o vajini skupni prihodnosti in dajali obljube. Če ljubite nekoga, ki se težko preda in težje zaupa – ne razlagajte in ne izražajte ljubezni in čustev – POKAŽITE JO! Za konec pa še to. Zavedajte se, da če ste se zaljubili v tako osebo, morate imeti potrpljenje, ki je prvo pravilo za uspeh. Take osebe velikokrat delujejo kot hladne in neljubeče, a v resnici samo čakajo nekoga, ki si bo zaslužil njihovo zaupanje. Partnerstva ne zrastejo čez noč, vanje vlagajte svoj čas in brezpogojno ljubezen ter podpirajte svojega partnerja s spodbudnimi besedami in pustite, da čas naredi svoje.

Ne glede na to, ali ste v spoznali tako osebo ali ste taka oseba, je pomembno, da nikoli ne obupate. Pokličite nas in začnite svojo pot proti zadovoljnemu dolgotrajnemu partnerstvu že danes.

Z ljubeznijo, Milena X

Razlaga vaših odgovorov

Če vas najbolj opiše odgovor B, ste najverjetneje oseba, ki ima rada varnost in imate zdrav odnos do partnerstva.

Če ste se našli v odgovoru C, potem se verjetno soočate z nesigurnostjo v odnosu, težko zaupate drugim, predvsem, ko se želite romantično vezati.

Tisti pa, ki vas je najbolj opisal odgovor A, ste oseba, ki se nerada predaja in ste pri sklepanju novih poznanstev zelo previdni.

Te teorije je dokazala raziskava na Univerzi v Illinoisu v študiji Hazan and Shaver. Verjamejo, da vsa naša dejanja v odnosih izvirajo iz pričakovanj po varnosti in udobju, ki smo jih spoznali v otroštvu, in izkušenj, ki smo jih pridobili v predhodnih partnerstvih. Torej, če so naše zgodnje izkušnje s predajanjem v odnosu negativne, taka čustva in občutke prenašamo na svoja prihodnja razmerja.