To bi se morali vprašati preden končate zvezo

To bi se morali vprašati preden končate zvezo (foto: Profimedia) Profimedia
15. 11. 2022

Odnosi niso vedno najbolj preprosti. Vsaka zveza s seboj prinaša dobre plati pa tudi svojevrstne življenjske lekcije. Včasih pride v razmerju do nepremostljivih težav in razlik, kar lahko privede do razhoda. Toda še preden se s partnerjem razidete, se je dobro povprašati vsaj teh nekaj vprašanj.   

Ste naredili vse kar je bilo v vaši moči, da bi zveza uspela?

Preden prekinete zvezo povejte partnerju svoje negotovosti in dvome. Iz svoje strani vložite v odnos kolikor je mogoče, saj boste tako kljub morebitnemu razhodu pomirjeni. Toda ne pozabite, da lahko od sebe dajete svojih 100 procentov, toda če tudi druga stran ne naredi svojega, potem zveza na dolgi rok ne more uspeti.

Ali ste s partnerjem delili svoje resnične občutke?

Preprosto je biti jezen na partnerja, toda ali ste mu sproti povedali o svoji razburjenosti brez, da bi ga obtoževali? Velikokrat se ta korak preskoči, partnerju pa damo vedeti, kako resne so stvari, tako da oznanimo, da je zveze konec. Največja težava v večini razmerij je v pomanjkanju komunikacije, zato se odprite, pogovorite in bodite iskreni sproti in ne šele proti koncu zveze. 

Ste pogledali širšo sliko?  

Preden glede svojega razmerja vržete puško v koruzo, je smiselno pogledati širšo sliko odnosa. Kakšne so težave v odnosu in kako jih lahko rešite. Če gre za majhne, ​​obvladljive težave, ki ne vplivajo na vaše dolgoročne načrte ali cilje, napišite seznam rešitev. Razmerje lahko deluje, če sta oba dva pripravljena vanj vložiti svoj čas in energijo. Vsakega razmerja se ne da rešiti, toda dobro je razčistiti pereče teme pred razhodom, saj vsaka nepremišljenost in prehiter zaključek lahko vodita do obžalovanja. 

Preverite tudi: Ste naleteli na moškega s sindromom Peter Pan? Tako ga boste prepoznali