"To, da pustim svojo sanjsko službo, se mi zdi edina rešitev, da preneham spati s svojim poročenim šefom."

"To, da pustim svojo sanjsko službo, se mi zdi edina rešitev, da preneham spati s svojim poročenim šefom." (foto: Profimedia) Profimedia
5. 2. 2023

Ljubezenski odnosi so zanimiv poligon učenja, ki se neredko zgodi tudi v službi. Včasih se kdo tako močno zaplete v ljubezenske trikotnike, da iz njih ne vidi rešitve. Toda rešitev se kljub zapletenim situacijam, vendarle vedno najde.

Dilema:

Obupana bralka je na svetovalki na tem portalu zastavila vprašanje, kako naj brez, da bi dala odpoved v svoji sanjski službi, preneha spati s svojim poročenim šefom.

S šefom tesno sodelujeta in nemogoče se mu je upreti, saj jo vsakič, ko to poskusi, pritegne nazaj.  

»Jaz imam 28, on pa 35 let in zadnji dve leti imava spolne odnose. Ko je postal moj šef, sem že nekaj časa trdo delala, da bi v podjetju napredovala. Ko je prišel v podjetje, me je takoj pritegnil. Bil je natanko moj tip - visok, blond, atletske postave z modrimi očmi in očitno je bilo, da med nama vlada spolna privlačnost. Skušala sem se mu izogniti, toda vedno znova sva se ujela s pogledom.  

V noči našega božičnega dela so se stvari začele razvijati. Ko sva bila na poti domov, je ponudil, da si deliva taksi in na koncu sva se strastno poljubljala na zadnjem sedežu. Od takrat je bilo nemogoče, da bi se držala proč drug od drugega. Pričela sem razvijati globoka čustva do njega. Čeprav mi je rekel, da mu je mar zame, ne vem, ali bo lahko kdaj zapustil svojo ženo.

Zavedam se, da mi ta avantura samo škodi, toda ne vem, kaj naj naredim. Poskušala sem se držati stran od njega, a ko sem z njim, se počutim tako dobro. Edina rešitev, ki se mi zdi, je, da najdem novo službo, toda resničnost odhoda je srce parajoča. Ta služba je vse, o čemer sem sanjala, vendar me skrbi, da nimam druge izbire.«

Odgovor:

Svetovalka je bralki svetovala, da četudi se počuti dobro, ko je s svojim poročenim šefom, naj vendarle razmisli kako slabo se počuti, ko ga ne vidi.  

»Ta moški ne bo zapustil svoje žene. Zakaj jo bi, ko pa ima lahko povsem brezskrben seks z vami in domače udobje s svojo ženo? Izgubljate čas z afero, ki ne vodi nikamor, vendar odpoved službe ni rešitev. Najdite moč, da mu poveste, da je konec. Ne bo lahko, zato se zaposlite z drugimi stvarmi, obiščite svoje najdražje. Tako boste lahko spoznali nekoga, ki si ga zaslužite in bo želel biti z vami,« ji je še odgovorila svetovalka.  

Kaj pa bi ji svetovali vi?