To je presenetljiv trik, ki lahko pomaga povečati libido

To je presenetljiv trik, ki lahko pomaga povečati libido (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2022

Spolni nagon skozi življenje pada in se dviguje, saj je odvisen od različnih dejavnikov.   

Nizek libido lahko lahko prizadene kadar koli v življenju, za kar obstaja veliko razlogov. Vaš spolni nagon lahko zmanjšajo stres, nizka energija, težave z duševnim zdravjem in premalo ali preveč vadbe ter tudi spremembe v prehrani, težave v odnosih, hormonska neravnovesja in nekatera zdravila.

Ni univerzalnega primera za to, kako izgleda »normalen« spolni nagon, saj je libido osebe popolnoma edinstven od posameznika do posameznika. Čeprav lahko storite veliko stvari, da povečate svoj libido, obstaja ena možnost, na katero morda niste pomislili.  

Spolni nagon lahko poveča tudi akupunktura  

Dobro je, da se glede vašega zmanjšanega spolnega nagona posvetujete s svojim zdravnikom, da boste lahko natančno ugotovili, kaj je lahko v ozadju vašega nizkega libida. Toda, če ste dovzetni tudi za alternativne oblike pomoči, boste morda želeli razmisliti o metodi akupunkture.  

Akupunktura je oblika tradicionalne kitajske medicine, ki vključuje zabadanje zelo majhnih iglic v določene točke po telesu in pomaga odblokirati kakršno koli zastalo energijo in ustvari zdrav pretok skozi vaš sistem. Velja tudi za tehniko za zmanjševanje in uravnavanje ravni stresnega hormona, ki posledično vpliva na stanje duha, sprostitev in s tem na večji libido.

Med terapijami akupunkture terapevti vstavijo igle s poudarkom na določenih energetskih točkah vzdolž telesa, okoli srca, jeter ali ledvic. Ob rednih praksah se lahko na tovrsten način poveča libido z ustvarjanjem zdravega, uravnoteženega pretoka energije po telesu. 

Preberite še: Slovenci odgovarjajo: koliko časa traja njihov spolni odnos, preden doživijo orgazem?

Vir: Healthdigest.com