To morate vedeti, če s partnerjem preživljata prve skupne praznike

To morate vedeti, če s partnerjem preživljata prve skupne praznike (foto: Profimedia) Profimedia
21. 11. 2017

Prvič si zapomnimo za vedno, pravi rek. Tudi prvih skupnih praznikov se bosta še dolgo spominjala, zato poskrbita, da bo šlo vse gladko in brez neprijetnosti.

Čeprav se ne zdi nič posebnega, so prazniki dnevi, ki jih vsak preživi malce drugače. Zato se pogovorita, kako bo vse skupaj potekalo.

Razjasnita, kako resna je vajina zveza

Koliko časa sta že skupaj? Je to nekaj tednov, več mesecev? Da se izogneta vsem neprijetnim trenutkom ob pojasnjevanju, kaj pravzaprav imata, se o tem pogovorita že prej. Kako bosta drug drugega predstavila družini? Prihranila si bosta veliko breme in obupane poglede. Prav tako je tudi za vaju pomembno, da vesta, na kateri stopnji je vajino razmerje. Pogosto se namreč zgodi, da eden izmed partnerjev misli, da je odnos bolj resen, kot se zdi drugemu partnerju.

Bodita skromna z darili

To je pametno predvsem, če se še ne poznata dobro. Omejita znesek na minimalno številko in se presenetita le z majhnimi pozornostmi. Z darili za njegove/njene starše še počakajte. Nič ne bo narobe, če se letos dogovorita, da se ne bosta obdarovala in praznike preživita v družbi drug drugega. To je tudi čar decembrski dni: druženje z bližnjimi osebami. Nič ne bosta prikrajšana, če se ne zasipata z bleščečimi darili.

Povejta si o svojih prazničnih navadah

Praznike vsak preživi malce drugače, zato boste morda začudeni in presenečeni nad nekaterimi partnerjevimi navadami. Da bosta izpolnila želje obeh, si pripovedujta o tipičnih stvareh, ki jih počnete v prazničnih dneh. Če nameravata obiskati družine drug drugega, lahko praznujeta po njegovih/njenih in vaših ustaljenih tirnicah. Preko tega se bosta tudi bolje spoznala in potrdila, da sta si zares usojena.

Spoštujta prepričanja drug drugega

To velja predvsem, če je vsaj eden od vaju veren. Pogoste navade vernih ljudi so tudi, da se zbirajo v cerkvah in molijo ali izvajajo druge verske običaje. Ko ste se odločili začeti zvezo s tem moškim/žensko, ste sprejeli tudi vsa njegova prepričanja, prav tako kot mora on/a sprejeti vaša. Zato ne vsiljujta vere, če je kdo izmed vaju ateist in ne kritizirajta običajev drug drugega. Če se imata zares rada, bosta preizkusila to, kar vama veliko pomeni in morda bosta pozitivno presenečena.

Poskrbita za prijetno vzdušje

Če bosta prvič spoznavala sorodnike drug drugega, poskrbita, da bo okolje čim manj stresno in vskočita v pogovor, ko se zatakne. Vsak ima nekaj tem, o katerih noče govoriti, česar vaše tete, strici in bratranci ne morejo vedeti. Zato ste tu vi, da olajšate praznovanje in ga naredite prijetnega tudi za vašega izbranca/izbranko. Naj vama prvo srečanje z družino ostane v lepem spominu.

Preberite tudi: