To ni več ljubezen, to je obsedenost

To ni več ljubezen, to je obsedenost (foto: profimedia) profimedia
10. 8. 2019

Je partner zaljubljen ali obseden z vami? 

Med zaljubljenostjo in obsedenostjo je velika razlika. Poznate znake, ki kažejo, da je partner obseden z vami?

O vas ve stvari, ki mu jih niste povedali

Ne tiste srčkane, ki jih izve od vaših prijateljic in zato natanko zadane z darilom in vas razveseli. ve veliko bolj zastrašujoče podrobnosti kot na primer v katero kavarno ste odšli na kavo, kaj ste počeli v času, ko nista bila skupaj, kakšne načrte imate za vikend … Čeprav mu tega sami niste izdali. To ni le radovednost, ampak težnja po tem, da bi vedno vedel, kje ste in kaj počnete. 

Srečate ga na mestih, kjer tega ne bi pričakovali

Preden je začel zvezo z vami, ni zahajal v nakupovalna središča in v pekarno zraven vaše službe - sedaj ga tam “srečate”. Pojavi se na krajih, kjer preživite veliko časa, saj s tem preverja, ali počnete to, kar mu pravite. Poleg tega želi več časa preživeti z vami, kar se bo v opisanih primerih verjetno zgodilo. 

Ne zamenjajte tega s presenečenji, ko vas partner čaka pred službo z velikim šopkom rož - nenehno pojavljanje v vaši bližini ni naključje in ni znak zaljubljenosti, ampak obsedenosti. 

Ne sprejme “ne” za odgovor

Zavrnili ste njegovo ponudbo za skupen vikend, ker imate veliko dela in ste obljubili pomoč prijateljici. Namesto, da bi partner to sprejel in izlet načrtoval drugič, vas prepričuje, da se mu vseeno pridružite in opustite druge plane. To se zgodi ob vsaki zavrnitvi, pa naj bo še tako majhna in nedolžna. 

Veliko ve o vas, a vi ne veste skoraj nič o njem

Nekdo, ki vas bo ljubil, si bo vzel čas za spoznavanje, zato boste tudi vi o njem vedeli veliko. Ne le kje dela in koliko je star, ampak tudi vse o njegovih nenavadnih navadah, okusu za glasbo in filme, kaj rad počne in česa zares ne mara. Poznali boste strahove in močne plati. 

Ko razmišljate o partnerju pa pravzaprav ugotovite, da ne veste prav dosti. Ravno obratno velja zanj: o vas ve veliko, včasih več, kot pričakujete. 

Imate občutek, da se v njegovi bližini dušite

Odločil se je, da vas mora nenehno spremljati, tudi med opravki in pri aktivnostih, ki bi jih raje izvajali sami ali s prijatelji. Nimate prostora, da bi počeli stvari, ki ste jih vajeni, na primer v samoti brali knjigo, zvečer odšli sami na sprehod ali imeli vikend zase. Vse to sedaj počnete v dvoje ali pa ste nadomestili z nečem, kar lahko počneta skupaj. 

Odlično je, da najdeta aktivnosti, ki vaju bodo povezale, vendar v zdravem razmerju partnerja ohranita svoje hobije in si dovolita včasih biti sama. Ko se pogrešata, sta bolj vesela ob vrnitvi in imata na zalogi veliko svežih tem za pogovore. Obseden partner si ne predstavlja dneva brez vas. 

Zelo je ljubosumen

Kanček ljubosumja v razmerju je zdravo, vendar to ne pomeni, da zaradi tega ne smete govoriti z osebami nasprotnega spola, kaj šele iti z njimi na pijačo. Morda vas je partner celo prosil, da prekinete stike s prijatelji drugega spola, kljub temu da so v resni zvezi ali da se poznate že od malih nog. Ne zaupa vam, ko se sami odpravite z njimi na izlet in to vas je počasi pričelo jeziti. Takšen odnos ni več zdrav. 

Preverite tudi: