To počnejo vsi pari, ki so v zdravem razmerju

To počnejo vsi pari, ki so v zdravem razmerju (foto: profimedia) profimedia
8. 7. 2019

Tudi vidva počneta stvari, ki vaju zbližujejo in skrbijo, da so med vama vedno iskrice ljubezni?

Pari, ki imajo zdrav odnos in so srečni, redno počnejo naslednje:

Pokažejo podporo

Podobno kot pri prijateljstvu, tudi v razmerju najbolje pokažete ljubezen z dejanji. Zato so pari v zdravem razmerju največji navijači drug za drugega. Stojijo si ob strani, ko se spopadajo z vsakdanjimi stvarmi in še posebej, ko se soočajo z večjim problemom. 

Vedo, da si lahko zaupajo vse, kar olajša stresne dneve, saj jih partner vedno posluša in jim je na voljo za pogovor. Sami boste najbolje vedeli, kaj vaš partner potrebuje in kdaj mu morate stati ob strani. To mu bo dalo občutek varnosti in ljubljenosti. 

Flirtajo

Ali se ne počne tega samo na prvih zmenkih, ko želite pokazati naklonjenost? Če želite, da vaša zveza ostane cvetoča, potem je odgovor ne. Tudi čez več let bo vaša druga polovica vesela komplimenta ali majhnega presenečenja, natanko tako, kot ste to počeli na začetku. Zato s tem ne prenehajta. Tu je nekaj primerov, kako lahko izkažete naklonjenost:

  • Kar med tednom pripravite romantično večerjo z jedmi, ki jih partner obožuje. Naj bo tudi glasba v njegovem/njenem stilu. 

  • V soboto se odpravita na izlet, končni cilj naj bo presenečenje. Preživita čudovit dan v družbi drug drugega, brez telefonov. 

  • Odpravita se na kraj, kjer sta se prvič poljubila. 

  • Imejta piknik v naravi ali na domačem vrtu in se igrajta družabne igre. Zagotovo lahko najdeta tudi takšne, kjer sta dovolj dva igralca. 
Čas za vaju naj bo vedno prioriteta

Tudi partnerji v dolgotrajnih in cvetočih razmerjih so lahko zelo zasedeni, vendar jim kljub temu uspeva, ker si vedno vzamejo čas zase. Kljub vsem opravilom, otrokom, službi in drugim stvarem, najdejo nekaj prostih trenutkov, ki jih dobro izkoristijo. To je lahko že kratek sprehod v dvoje, večer v kinu, jutranja skodelica kave v kavarni … Naj bodo dejanja še tako majhna in preprosta, jih opomnijo, da ves čas mislijo drug na drugega. 

Spoštujejo se

Spoštovanje je temelj uspešnega razmerja in pari, ki so skupaj že dolgo, se tega dobro zavedajo. Ne glede na to kako močna so čustva in koliko skupnih stvari imata s partnerjem, bo zveza propadla, če se ne bosta spoštovala. 

Spoštovanje lahko najbolj spodkopljeta s prepiranjem v javnosti. Seveda bosta imela spore, vendar jih rešujta, ko bosta sama in v mirnem okolju. Kritike so sprejemljive, vendar ne v družbi prijateljev in le, če so utemeljene in ne zahtevajo nemogočega, na primer da se partner spremeni. Vedno imejte v mislih, da ste se na začetku zveze strinjali, da boste s takšnim človekom, zato ga ne silite, da postane takšen kot vi. 

Ne skušajo se spreminjati

Najpomembnejše smo pustili za konec. Slej ko prej vas bo na partnerju kaj pričelo motiti, vendar se trudite, da ga ne boste hoteli spremeniti. Spodbujajta se, da bosta postala boljša in se podprita, ko se eden od vaju odloči za spremembo, na primer za hujšanje, nikakor pa ne zahtevanja, da se eden od vaju popolnoma spremeni in opusti svoje vrednote, da bo drug srečnejši. V tem primeru zveza ne bi trajala dolgo. 

Preverite tudi: