TO se je zgodilo, ko sva s partnerjem vsak dan imela "jutranji seks"

TO se je zgodilo, ko sva s partnerjem vsak dan imela "jutranji seks" (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2023

Molly*, novinarka portala YourTango, se je odločila, da si v raziskovalne namene vsako jutro privošči spolne odnose. Preverite, kaj je ugotovila.

Nisem jutranji človek. Če ne bi imela otrok, službe in ostalih obveznosti, bi najbrž vsak dan spala do 11. ure. Zato ni nobeno presenečenje, da sem tudi za spolne odnose bolj razpoložena v večernih urah.

Moj mož Jack* je krasen, a najino spolno življenje je postalo nekoliko predvidljivo. Zaradi tega sem se odločila, da sprejmem izziv in opazujem, kaj se zgodi, če imam 1 teden spolne odnose vsako jutro.

To so moje ugotovitve.

Ponedeljek

Budilko sem si nastavila eno uro prej, kakor običajno. Vem, da to ni ravno spontano, a sem bila prepričana, da je to edini način, s katerim lahko z možem sploh dobiva nekaj časa zase.

Eden od glavnih razlogov, zakaj sicer nisem bila ljubiteljica jutranjega seksa, je ta, da se počutim nekako "umazano", ko se zbudim. Ko me je zbudila budilka, sem zato hitro smuknila vkopalnico, se umila in se nekoliko uredila.

Ko sem se vrnila v posteljo, je Jack še vedno spal, zato sem se odločila, da se spravim pod odejo in ga zbudim na najboljši možni način. Nedvomno dober začetek dneva.

Torek

Odločila sem se, da svojo strategijo nekoliko spremenim in ne zapravljam časa z urejanjem v kopalnici. Jack je bil seznanjen z mojo misijo, zato se je tudi sam zbudil nekoliko prej.

Slišala sem, da imajo moški zjutraj najvišjo raven testosterona, zaradi česar so tudi bolj razpoloženi za seks. Za Jacka to nedvomno drži. Mož se je zbudil in s svojim udom nežno pritisnil na zadnji del mojega stegna. Običajno potrebujem veliko predigre, a dejstvo, da se nama mudi, saj se bodo otroci hitro zbudili, me je nekako razgrelo.

V položaju žličke sva pričela z odnosom. Položaj se mi zdi odličen za prebujanje, velika prednost pa je bila tudi ta, da nisva stala drug proti drugemu in naju zaradi tega ni motil jutranji zadah.

Sreda

Dan prej sem bila budna do poznega, zjutraj pa me je čakal sestanek. Ko sem se zbudila, sem bila tako zelo izčrpana, da preprosto nisem bila razpoložena. V službo sem se odpravila z občutkom krivde, ker ne izpolnjujem svojega izziva, a to je življenje.

Ko sem prišla iz službe, me je Jack presenetil tako, da je otroke poslal k mami. Naročila sva dostavo hrane, gledala TV in na koncu imela odličen večerni seks. 

Četrtek

To jutro se je mož odločil, da me bo zbudil z oralnim zadovoljevanjem. Ni se ustavil, dokler nisem tiho doživela enega največjih orgazmov, kar se spomnim. V službo sem odšla z nasmehom na obrazu. Ko me je sodelavka vprašala, zakaj sem tako dobro razpoložena, sem vedela, da je moja dobra volja zagotovo povezana z jutranjo aktivnostjo.

Petek

Ker je hči imela nočne more, smo se v postelji zbudili trije. Jutranji seks zato ni bil izvedljiv, vseeno pa je bilo prijetno, ko smo se zjutraj vsi skupaj pocrkljali in se pogovarjali.

Sobota

Zaradi obveznosti otrok so naša vikend jutra le redko sproščujoča. Sanjala sem o jutranjemu seksu, poležavanju in zajtrku v postelji, a realnost je bila drugačna.

Kljub temu sem si želela jutranja seksa, zato sva, ko sva fante pustila na treningu in najino hčerko na rojstnodnevni zabavi, odšla nazaj v posteljo. Običajno bi bil to čas za čiščenje hiše in pranje perila, a namesto tega sva z Jackom ta čas izkoristila nekoliko drugače.

Všeč mi je bilo, da sva se lahko videla. Mislim, da sem se že tako navadila na seks v temu, da se sploh nisem zavedala, kako zelo mi manjka vizualni element. Seksi je bilo, ko sem ozavestila, kako dobro izgleda moj mož.

Nedelja

Zadnji dan mojega eksperimenta sva stvari želela opraviti pod tušem, a žal neuspešno. Voda je dejansko otežila zadeve, Jack ni mogel najti udobnega položaja in meni je večkrat skoraj zdrsnilo. S tremi otroci v hiši je to pomenilo, da sva najino aktivnost morala prestaviti na večer.

V splošnem je ta teden zagotovo ponovno vzbudil moje zanimanje za seks. V resnici spolni odnosi vsako jutro žal niso izvedljivi, vendar je to nedvomno nekaj, kar bom občasno vključila v najino jutranjo rutino, da popestrim najin odnos.

Jutranji seks bi priporočala vsakemu paru, ki si želi nekoliko začiniti stvari, obuditi svoje spolno življenje in se odpraviti v službo z nasmehom na obrazu.

*Imena oseb so zaradi varnosti podatkov bila spremenjena.

Morda bi vas zanimalo tudi:

10 najpogostejših vprašanj, ki jih imajo ženske o moških

Flora Ema Lotrič v novi epizodi Cosmopolitan podkasta #SamoZavestna gosti Urbana Urbanca. 

Skozi pogovor Urban odgovarja na 10 najpogostejših vprašanj, ki se ženskam porajajo v zvezi z moškimi in nam tako pomaga graditi še močnejše in bolj zadovoljujoče odnose.

Pogovoru prisluhnite tukaj: