TO so najpogostejši razlogi, zakaj se ljudje ohladijo do partnerja

1. 4. 2023
Deli
TO so najpogostejši razlogi, zakaj se ljudje ohladijo do partnerja (foto: Profimedia)
Profimedia

Zakaj se čustva do partnerja ohladijo?

Ljubezen je včasih težko razumeti. Lahko se nam zgodi, da se zaljubimo povsem nepojasnjeno in nepričakovano. Po drugi strani pa se lahko tudi "odljubimo" oziroma ohladimo do partnerja.

Preverite, kateri so najpogostejši razlogi, da se ohladimo in morda celo zaključimo razmerje.

1. Pomanjkanje komunikacije

Konflikt je ostal nerešen, potrebe so ostale neizražene in misli neizrečene. Vse to lahko pripelje do tega, da se partnerja preprosto oddaljita.

2. Drug drugega sta imela za samoumevnega

Ko partnerja pričnemo jemati za samoumevnega, lahko hitro izginejo tudi spoštovanje, prijaznost ter nato še ljubezen.

3. Pričakovanja niso bila izpolnjena

Na začetku je enostavno ustreči partnerjevim potrebam in željam. Sčasoma pa to postane vse večji izziv, kar lahko vodi  občutke razočaranja.

4. Nove informacije

Če odkrijemo, da nam je partner nekaj prikril ali se je obnašal tako, da ni v skladu s tem, kdo smo mislili, da je, se lahko čustva do njega spremenijo v trenutku.

5. Ljubosumje

Pogosto enega od partnerjev v zvezi prevzame nepojasnjeno ljubosumje, zaradi česar se partnerja oddaljita.

6. Razmerje ni bilo zgrajeno na trdnih temeljih

Če se je razmerje začelo slabo, se je na začetku razvijalo prehitro ali je bilo posledica afere, morda nima ustreznih temeljev, da bi zdržalo na dolgi rok in premagovalo morebitne ovire.

7. Nista kompatibilna

Ko se par bolje spozna – in začetno navdušenje pojenja – lahko ugotovita, da se vajin življenjski slog, prioritete in vrednote ne ujemajo.

8. Dolgčas

Razmerje lahko izgubi svojo iskrico ali pa preprosto postane preveč enolično, zaradi česar se ohladimo.

9. Veliki življenjski dogodki

Po tem, ko je rodila, on nanjo gleda le še kot na mamo. Dobil je odpoved in nenadoma se pojavijo duševne težave, zaradi česar se odalji. Namesto, da bi se skupaj soočili z življenjskimi izzivi, nekateri pari preprosto podležejo pritisku.

10. Nikoli ni bilo ljubezni

Včasih je v razmerju prisotno le poželenje, želja po potrditvi ali kakšen drug občutek, zaradi česar se odnos prej ali slej zaključi.

Morda bi vas zanimalo tudi:

Alenka Košir o delih telesa, na katere nikakor ne smemo pozabiti

V novi epizodi Aktivni podkasta smo se pogovarjali z Alenko Košir, nekdanjo ritmično gimnastičarko, manekenko, profesorico športne vzgoje in trenerko. Alenka veliko govori o delih telesa, na katera pogosto pozabimo, kot so denimo stopala, zapestja in gležnji.

V pogovoru nam je pojasnila več o tem, kakšno vlogo igra ustrezna obutev in kako jo izbrati, do kakšnih težav lahko pride zaradi neustrezne skrbi za stopala, kakšno vlogo igrajo dlani in zapestja, katere vaje svetuje za ljudi, ki veliko časa preživijo pred računalnikom ter še veliko več.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj:

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger