To so teme, o katerih se morajo pogovoriti novi pari

To so teme, o katerih se morajo pogovoriti novi pari (foto: profimedia) profimedia
5. 5. 2019

Čeprav je trenutno vse z rožicami posejano in se zdi, da se odlično ujameta, bi se morala pogovoriti o stvareh, ki vaju lahko zmotijo takoj, ko se prve iskrice malce umirijo.

O tem se morata nujno pogovoriti že na začetku:
  • Denar - Finance so pogosto razlog za razpad zveze, zato se temu v velikem loku izognita že na začetku. Pogovorita se, kaj bosta plačevala posamično in kaj skupaj. Bosta ostala vsak pri svojem bančnem računu ali bosta odprla skupnega? In za kaj bosta porabila skupen denar? Posvetujta se tudi o skupnem varčevanju in večjih nakupih - pri teh se morata oba strinjati, v nasprotnem primeru bo kmalu prišlo do spora.

  • Kako bosta reševala spore - Ti bodo prišli, čeprav trenutno vse izgleda kot iz pravljice, zato se pripravita vnaprej. Kako običajno ravnate, ko se z nekom sprete? Ostanete tiho in se ne pogovarjate, vzkipite, povzdignete glas? Morate se zavedati, da bo razmerje terjalo veliko kompromisov in popuščanj, saj bosta le tako lahko našla skupen jezik. Skušajta si prisluhniti in dovoliti, da oba povesta svoja stališča. In ne bojta si priznati napake, po drugi strani pa tudi oprostita.

  • Družbena omrežja - Čeprav je življenje na družbenih omrežjih neresnično, lahko ta sprožijo prave čustvene odzive, ko se spreta. Dogovorita se, kaj lahko objavljata in česa ne bosta delila s svetom o vajini zvezi. Do kakšne mere se preko družbenih omrežij lahko zapleteta z bivšimi partnerji? Pa tudi o tem, kako in kdaj bosta preživljala kvaliteten čas skupaj brez elektronskih naprav. Izognila se bosta marsikateri neprijetnosti, ki bi nastala zaradi objavljene slike ali sledenja bivšemu/bivši.

  • Kako preživljata čas - Dogovoriti se morata, kdaj si bosta vzela čas drug za drugega in tudi, kdaj boste z družino, prijatelji in sami. Pomembno je, da ne zanemarite drugih odnosov, saj vam bližnji nudijo oporo in nasvete, ki vedno pridejo prav. Poleg tega so vedno tu, medtem ko ste se od kakšne ljubezni verjetno morali že posloviti. Zaslužijo si, da ste jim tudi vi na voljo. Ne opustite dejavnosti, ki ste jih pred zvezo počeli sami in ostanite celostna oseba, ne le polovica nekoga drugega.

  • Postavita meje - Jasno povejta, katere so vajine najpomembnejše vrednote in od česa ne odstopata. Prav tako si povejta, kaj je za vaju nedopustno in česa resnično ne marata. To skušajta upoštevati in si ne zamerita, če bosta na začetku storila kakšno napako. Bolje kot se bosta poznala, bolje bosta vedela, kaj pri vama vzbudi negativna čustva.

Preverite tudi: Je vaš partner čustveno nasilen?