TO so temelji, ki gradijo srečno in uspešno zvezo

TO so temelji, ki gradijo srečno in uspešno zvezo (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2021

Zaljubljenost med dvema hitro mine in takrat smo primorani s partnerjem začeti graditi. Ste se kdaj spraševali, kaj je tisto, kar zgradi zvezo? Tokrat vam predstavljamo, kateri so temelji, ki jih srečamo v uspešnih razmerjih.

Spoštovanje

Že ptički čivkajo, kako zelo je pomembno spoštovanje partnerja. V prvi vrsti je seveda pomembno, da spoštujemo sebe, iz tega pa se naučimo spoštovati tudi svojo boljšo polovico. Sploh, ko se pri nečem ne strinjata oziroma razmišljata drugače je za uspešno razmerje pomembno, da vseeno spoštujeta in sprejemata mnenja drugega.


Empatija

Zmožnost, da razumemo počutje drugega je prav tako izrednega pomena. Tako se bo partner počutil bolj sprejet in razumljen. Ne samo, da razumemo; pomembno je, da tudi upoštevamo čustva partnerja in se obnašamo skladno s tem. Če vemo, da bomo z nečim svojega dragega prizadeli, tega ne počnemo.

 
Prevzemanje odgovornosti

Vsi kdaj naredimo napako; to je tisto, kar nas dela ljudi. Je pa zelo pomembno, kaj naredimo potem. Če za svoje dejanje sprejmemo odgovornost, se zmoremo opravičiti in popraviti kar lahko, je to zelo dober znak za uspešno in srečno zvezo. Partnerju moramo dati vedeti, da razumemo, kaj smo naredili narobe in, da smo v prihodnje na take stvari bolj pozorni.


Zaupanje

Vsak od nas ve, kaj pomeni zaupanje. V praksi pa se dostikrat zgodi, da partnerju ne zaupamo. Se vam kdaj zgodi, da partnerju ne verjamete na besedo? Ga morda celo preverjate? Vprašajte se, zakaj je temu tako in kako bi lahko zaupanje z boljšo polovico zgradila.