TO so znaki, da partnerju nikoli ne boste prioriteta!

TO so znaki, da partnerju nikoli ne boste prioriteta! (foto: Profimedia) Profimedia
22. 2. 2022

Ko ste v razmerju je ključno, da imata s partnerjem podobne prioritete. Razkrivamo vam, kako ugotovite, da partnerju vi in vajino razmerje nista prioriteta - in mu niti nikoli ne bosta.

Ne vzame si časa za vas

Velik pokazatelj je to, koliko časa partner nameni vam, koliko pa vsemu ostalemu. Seveda vsak v razmerju nameni nekaj časa sebi, svojim prijateljem in interesom. A če partner vsak dan dela nadure, prosti čas preživlja pretežno s prijatelji, čez vikend pa (sam) obišče družino, je zelo očitno, da mu je veliko drugega pomembnejšega od vas.

Čustvena nedostopnost

Partner, ki mu niste prioriteta z vami ne bo delil svojih skrbi, strahov in misli. Težko bo izražal svoje občutke in se vam zaupal - raje se bo zaprl vase ali se pogovoril s kom drugim.

Sprejemanje odločitev

Na dnevni bazi ljudje v svojem življenju sprejmemo veliko odločitev. Težava nastane, ko partner sam, brez vas sprejme večje odločitve. Če se denimo odloči, da sprejme službo v tujini brez, da bi se o tem posvetoval z vami, je to precej velik pokazatelj, da ima druge prioritete.

Nezanesljivost

Partner ni zanesljiv. Se vam pogosto dogaja, da se nečesa dogovorita, nato pa ste razočarani, saj se partner tega ni držal? Tudi to je precej velik znak, da mu je drugo pomembneje in da se za vajin odnos ni pripravljen truditi.

Slabo počutje

Ob partnerju se večino časa ne počutite dobro. Občutek imate, da z glavo ni pri stvari oziroma, da si želi biti nekje drugje. Pogosto si gresta na živce in tudi v sebi slutite, da to razmerje dolgoročno ne bo funkcioniralo.

V kolikor sumite, da s partnerjem nimata enakih prioritet, se najprej odkrito pogovorite. Skupaj ugotovita, kje so težave in kaj vsak od vaju pričakuje od razmerja. Seveda pa ne pozabite poskrbeti zase; če se v razmerju ne počutite dobro, ne ostajajte tam samo zato, ker je tako morda lažje ali bolj praktično.

Povzeto po herway.net