"Tokrat te zapuščam za vedno" (zapis prevarane ženske)

"Tokrat te zapuščam za vedno" (zapis prevarane ženske) (foto: profimedia) profimedia
19. 6. 2021

Če ste se znašli v podobni situaciji, vam bo zapis morda pomagal. 

"Tokrat te bom zares zapustila. Obrnila ti bom hrbet in odšla. In prvič v življenju ne bom upala, da boš pritekel za mano, kričal in me rotil, naj ostanem.

Vem, da bo na začetku težko. 

Še tedne bom imela zabuhle oči od joka, veliko bom kadila in shujšala, ker se mi bo že ob misli na hrano obračal želodec. Uredila se bom in odšla s prijatelji v bar, ampak bom verjetno končala na stranišču, ker me bodo obšle solze. Verjamem, da bom celo z odprtimi rokami pozdravila osamljenost in ji dovolila, da me pogoltne. 

Naveličana sem se pretvarjati, da igraš v mojem življenju določeno vlogo, ki je v resnici ne. 

Utrujena sem od tega, da ti vedno znova izročam svoje srce, ki ga prebodeš. Utrujena sem od tega, da se vedno znova skušam spomniti, kdaj sem se v tvoji bližini nazadnje počutila ljubljeno. Mislim, da niti v vzporednem vesolju nisi nikoli zares pripadal meni. 

Nikoli nisem bila dovolj dobra zate in nikoli nisem bila to, kar si hotel. Izčrpana sem od patetičnih poskusov, da bi bila bolj podobna ženskam, s katerimi si se znašel v postelji. 

Prepiranje, jok in kričanje me je popolnoma izpraznilo. Prevečkrat sem se ugriznila v jezik in ostala tiho.

Preveč sem ljubila in moja ljubezen ni bila zadosti. 

Dovolj imam tvojih izgovorov o tem, zakaj imaš na postelji dve blazini, čeprav noči nisva preživela skupaj in vem, da sam vedno spiš na eni. Utrujena sem od tega, da sem mislila, da te poznam in razumem, ko v resnici ne vem nič o tebi. 

6 dni zapored bom naročala hrano na dom in jedla ostanke. Gledala bom nadaljevanko, dokler me ne bodo bolele oči. Prebrala bom vsako pesem Bukowskega*, ki jo najdem. 

Ignorirala bom dejstvo, da me ponoči bolj ogreje objem kot odeje v prazni postelji. 

Ampak moram oditi. Moram te zapustiti, saj to, kar imava, ni zdravo zame."
*Charles Bukowski - ameriški pesnik in pisatelj

Brianna Perry