Ujeti v 'on-off' zvezo

Ujeti v 'on-off' zvezo (foto: profimedia) profimedia
12. 11. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Običajno ločitev partnerjev pomeni tudi dokončen konec partnerskega odnosa. Pri parih, ki imajo 'on-off' zvezo, pa je to drugače. Proces 'ljubezen, prepiri, odhod, sprava' postane ritual in se vedno znova ponavlja – pogosto tudi nekaj let.

Enkrat se zaljubljeni par sprehaja naokoli tesno objet, spet drugič pa enega od njiju srečate v mestu objokanih oči. Pogosto gre za pravo poplavo različnih čustev, iz katerih ujeti ne najdejo izhoda.

V vsaki zvezi se pojavijo mala in velika nesoglasja. Pri parih na 'on-off' pa pogosto pride do pomanjkanja sposobnosti reševanja konfliktov. Težko poiščejo skupne rešitve, izgubijo potrpljenje in se težko zanesejo drug na drugega. Pogost vzrok za razhode in ponovne sprave je tudi različna potreba po bližini in distanci – če en partner potrebuje več bližine, se lahko drugi počuti utesnjenega in se odmakne.

Pari, ki se po razhodu vedno znova tudi pobotajo, za vzrok ponovne zveze pogosto navedejo, da so spet skupaj, ker se še vedno ljubijo. Spet drugi se bojijo, da bi bili sami, pogrešajo rutiniran vsakdan, nekateri pa svojo potrditev iščejo v dejstvu, da lahko vedno znova osvojijo bivšega ali bivšo. Obstajajo tudi ljudje, ki si svojega življenja ne morejo predstavljati brez malce drame.

Vendar tudi v takšnih partnerskih zvezah razhodi niso nikoli brez vzroka. Nov in uspešen začetek je mogoč le, če sta si pripravljena priznati vzrok partnerskih težav in razhajanj. Pomembno je, da se pogovorita odkrito in tako tudi preprečita ponavljanje starih vzorcev.

Če partnerja kar ne najdeta skupnega jezika in ne moreta ustvariti harmonične zveze, so mož­nosti za uspeh nične. Takrat je najboljši razhod – da pa bi ga lahko 'zdržala', je bolje, da prekineta vse stike. V nasprotnem primeru jima ves čas preti 'nevarnost' ponovne sprave ...

Če ta odnos 'on-off' spremljate od blizu, se vzdržite vsakih komentarjev – zlasti tistih v stilu: Bodi srečna, da si se rešila tega bedaka. Kdo ve, kdaj bo ta bedak spet postal sanjski princ vaše prijateljice ...

ON

Boksar Wladimir Klitschko (37) in igralka Hayden Panettiere (24) sta se razšla maja 2011, po letu in pol zveze. Marca 2013 sta svoji ljubezni dala novo priložnost.

William (31) in Kate (31) sta se aprila 2007 za kratek čas razšla, ker sta potrebovala čas zase.

OFF

(Sovražna) ljubezen med Richardom Burtonom in Liz Taylor je bila tako velika, da sta se leto po ločitvi znova poročila.

Ona ga je prevarala, on jo je zapustil. Potem je Robert Pattison (27) dal Kristen Stewart (23) novo priložnost. Maja sta se spet razšla.