Kamasutra - umetnost življenja

20. 4. 2012

Ko ženska ljubi moškega in ko moški ljubi žensko, se odpro vrata do Boga.

Na samem začetku, ki nima začetka, je bila veda, najstarejši sveti spisi sveta, ki so se pred 4000 do 5000 leti razodeli starodavnim indijskim modrecem. Njihovo skrito znanje že tisočletja šepeta skrivnost, da je večna in vseprežemajoča Bit edina Resničnost, in spoznanje istovetnosti s to Bitjo oziroma Bogom najvišji cilj človeštva. Če izkusiš korak za korakom, kar sveti spisi velevajo, boš živel polno življenje, vredno človeka, in če boš iskal več, se ti lahko zgodi, da to tudi najdeš, razsvetljenje namreč.

Eden od svetih spisov je tudi Kamašastre (pravila ljubezni), ki so bila tako obsežna, da so jih navadni smrtniki le s težavo razumeli. Zato je okoli 3. stoletja n. š. indijski učenjak Vatsjajana Mallanaga spisal skrajšano verzijo, danes znano po vsem svetu, imenovano Kamasutra (monografija o zadovoljstvu, radosti, užitku …).

Seks, dan od Boga

Kama ali želja je hindujski bog ljubezni, sutra je pripovedni vodnik. Kamasutra je torej klasični vodnik v svet spolnosti, ki odseva takratno stanje družbe in razumevanje spolnosti. To so bili časi, ko so ljudje verjeli, da je spolni odnos ključ, ki odpira božja vrata. O umetnosti ljubljenja so se pogovarjali brez sramu in zadržkov, ker so vedeli, da je dano od Boga. Danes jih je veliko prepričanih, da je Kamasutra zgolj priročnik ’atletskih seksualnih položajev’, vendar ni tako!

To je knjiga o umetnosti življenja, ki vam svetuje, kako najti pravega partnerja, kako zadržati v zakonskem življenju svojo telesno in duševno moč ter vse talente, ki jih premorete, poleg vsega pa podrobno opiše ne le različne položaje in njihove prednosti, ampak tudi umetnost uživanja, ki nam ga omogočajo naši peti čuti. Kako prijetno je, ko se je dotikate in ko vaše oči spremljajo njene odzive na vaš dotik, kajne? Ko se njeno telo odzove s prijetnim vonjem in dobi tisti pravi okus, in to samo zaradi vas …

Zato nikar ne pozabite: Kamasutra ni le vodnik po svetu seksualnih fantazij in zadovoljstva, marveč nam pomaga spoznati naše telo in telo našega partnerja. Izkoristite to in zagotavljam vam, da si bo vaša izvoljenka želela le vas, vi pa jo boste osvobodili vseh tabujev in zadržkov, ki jo ovirajo, da bi bila z vami v postelji in življenju to, kar si najbolj globoko v sebi želi.

Ko se vam bo odprla, in če boste znali to ceniti, bo popolnoma vaša! Hvaležna vam bo in razvajala vas bo in pri tem bo pozabila, da je sodobna ženska, ki noče kuhati! No, seveda obstajajo tudi izjeme, ki jim ni pomoči, vendar preden obupate, najprej ugotovite, v katero kategorijo sodi vaša.

Da bo rekla da

Da bi se to zgodilo, se morate potruditi, saj je skoraj pri vsaki živi vrsti za intimni odnos ženski DA bistvenega pomena. Moški primerki najrazličnejših živalskih pa tudi človeških vrst, izvajajo čudovite, smešne, neverjetne in marsikakšne paritvene ritualne igre, da bi primamili izbranko k spolnemu občevanju. Odzivi žensk pa, to sami najbolje veste, so lahko zelo nepredvidljivi. Vendar ne pozabimo, da se vsaka uganka z znanjem razreši, zato je vse, kar morate storiti, da bi bili v omenjenih ritualih učinkoviti, slediti nasvetom Kamasutre. Ta vam bo razkrila, kako se svoji izbranki dobrikati, ji laskati in dvoriti, jo mamiti in omamiti.

Kdaj lahko izbirate

Uspešen moški naj bi po Kamasutri najprej poskrbel za materialne dobrine (artha), saj se vsaka ženska rada počuti varno, pridobil naj bi si znanje in obvladal pravila obnašanja, torej etiko in moralo (dharma), ter na koncu seveda abecedo spolnosti (kama), ki bo obema nudila užitek, veselje in naslado. Kamasutra uvršča kamo ali spolni užitek med glavne cilje človeka. Preprosto povedano tisti, ki ta užitek ignorirajo, ne živijo. Pri tem pa nikar ne pozabite, da sta prav tako pomembni tudi prvi dve vrednoti, se pravi bogastvo in etika. Tisti, ki spoštujejo vse tri omenjene vrednote, ne bodo delali usodnih napak, v nasprotju s tistimi, ki se na to požvižgajo.

Objemanje, praskanje, grizljanje

Objem izniči razdaljo med partnerjema, objem vzpostavi bližino in zaupanje. Obstajajo štiri stopnje v procesu objemanja. Prvi dotik, poteg v objem, božanje in močan stisk. Partnerja se med pogovorom najprej nežno in tudi mimogrede dotikata. V naslednji fazi se približujeta drug drugemu. Njuni telesi se začneta bolj očitno dotikati, začneta se objemati, ljubkovati, božati, poljubljati. Nagon raste, prijemi postajajo močnejši in bolj strastni.

Kamasutra v tej stopnji partnerjema svetuje, naj svoje dele telesa uporabljata na vse možne načine, zato raziskujte, kaj vse lahko s svojimi deli telesa počnete. Imate dih, dahnite ji na teme, zmrazila se bo od vzburjenja. Šepetajte ji na uho, ne bo slišala le vaših besed, ampak čutila vašo toplo sapo in v očeh bo dobila tisti mehki, zamegljeni pogled. Ob pravem trenutku jo zgrabite za lase, čvrsto jo primite, ne bojte se, ne bo bolelo, bo pa zagorelo. Imate zobe. Grizljajte njen vrat, pazduhe in stegna, sesajte njene prste, ušesa, nos – in kar je najvažnejše, ne izpustite je izpred oči. Njeno telo, njeno dihanje, njene oči vam bodo povedale, kaj jo spravlja v ekstazo.

Na ženskem telesu obstajajo prav posebne cone, ki so občutljive za poljubljanje. Čelo, lica, oči, vrat, hrbet, doprsje, prsi, poprsje, usta in ustno nebo, pazduha, stegna, vaginalne ustnice in mesta okoli njih, dimlje … Kamasutra svetuje na vsakem mestu drugačen način poljubljanja, dotikanja, praskanja …

Poljubljanje vžiga ogenj ljubezni, medtem ko je praskanje gorivo, ki ogenj ohranja. Vendar uporabljajte svoje nohte previdno. Če partnerka še ni vzburjena, zelo nežno, bolj svobodni pa ste lahko, če je določen nivo vzburjenosti že dosežen. Vse delajte z občutkom! Če ga nimate, bodite nežni in pozorni, opazujte jo in takoj vam bo jasno, česa ne smete početi.

64 veščin kamasutre

Vatsjajana pravi, da obstaja 64 veščin Kamasutre. Nekatere izmed njih so petje, plesanje, igranje inštrumentov, znanje tujih jezikov, lepo govorjenje, priprava okusnih jedi, okraševanje s cvetjem, šivanje, barvanje tkanin, pravilno ravnanje z živalmi, sposobnost odkrivanja pretkanosti in odgovarjajoči odziv na dano situacijo, branje misli, izražanje ljubezni in sprejemanja drugih z neverbalno komunikacijo, igranje jeze, odpravljanje jeze z igro, spretnost v igranju iger in ustrezno obnašanje do soigralcev, razumnost in preudarnost, osebna higiena, pravilno ravnanje z denarjem …

Kot vidite, Kamasutra ni le seks, ampak poklanja čar vsakodnevnemu življenju in situacijam, v katerih se lahko znajdete. Vse to so splošne veščine, ki naj bi jih obvladalo dekle, da bi postalo dobra žena. “Moškega, ki obvlada 64 veščin, pa z ljubeznijo v očeh gleda ne samo njegova žena, ampak tudi žene drugih mož in kurtizane, ” je zapisano v Kamasutri.

Dolores Pengov